• Ik heb sinds een week een Humax 5200C. Tevens gebruik ik een decoder voor de schotel zenders en een dvd recorder. Van beide kanalen kan ik de zenders op TV onrvangen doch opnemen met de dvd recorder lukt niet omdat ik deze niet juist krijg aangesloten op beide decoders. Wat doe ik fout ?

    Gesteld op 6-3-2015 om 19:13 in forum Humax iHDR 5200C Misbruik melden
    • Ik heb elders wel een uitleg hoe een DVD recorder aan te sluiten op een decoder en hoe in te stellen, maar ik zou niet beide decoders aansluiten aansluiten op de recorder.

      Je zou dan n.l. al beide scart aansluitingen op de DVD recorder moeten gebruiken als ingang en vaak wordt dat wel ondersteund, maar doorgaans gebruik je AV1 voor aansluiting op de Tv en AV 2 voor aansluiting op b.v. een decoder.

      Waarom neem je de Humax niet gewoon op in je netwerk? Je kan dan zo via FTP bestanden uitwisselen van en naar de PC en opnames daar opslaan, bewerken, op een DVD zetten etc.

      Zoek eens op FTP in het zoekvenster hierboven. Tevens is het raadzaam hier e.e.a.door te nemen, daar er al veel info over de 5200 is te vinden.

      Wil je de decoder van de schotel op de DVD recorder aansluiten, laat het dan even weten, want dan verwijs ik je naar die uitleg, of plaats die bij uitzondering hier even.

      Mvg. Willem. Geantwoord op 6-3-2015 om 19:34

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Mijn TV is niet geschikt voor het FTP protocol (circa 4 jaar oud) zodat ik dit dus niet kan toepassen.
      Met mijn vorige decoder (Samsung) was het mogelijk de zenders van de schotel en de kabel op de dvd recorder op te nemen met dien verstande dat ik met de afstandbediening moest schakelen van EXT1 naar EXT 2 en ditzelfde wil ik eigenlijk ook bereiken met de HUMAX 5200C en de decoder van de schotel. Geantwoord op 6-3-2015 om 23:37

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Natuurlijk kun je werken met FTP. De Tv hoeft daarvoor niet geschikt te zijn. De decoder is dat immers al. Als je die aansluit op het Internet kun je deze zo opnemen in je netwerk en als je Ziggo als provider hebt, tevens gebruik maken van de interactieve opties. Dat is hier allemaal aan bod geweest.

      Zoek dus eerst even op FTP, want dat is gericht op de decoder en niet op de Tv die men gebruikt, want het is hier meestal niet bekend welk toestel men heeft.

      Via FTP werken heeft tal van voordelen, maar je kan ook een externe schijf aansluiten op de decoder om zo bestanden vanaf de interne schijf over te zetten naar de externe schijf.

      Wil je met een DVD recorder opnemen vanaf een decoder, dan sluit je die middels scart aan op de decoder, en zoals gezegd heb ik daarvoor wel een uitleg, maar ik zou dat niet doen met 2 decoders en zeker niet daar de Humax allerlei opties ondersteund om op veel mooiere manieren je bestanden te delen. Je kan dan b.v. ook bepaalde bestanden vanaf de PC overzetten op de decoder.

      Ik zou je dus aanraden je eerst even in de mogelijkheden van de Humax te verdiepen, daar je deze pas hebt en je zo te zien nog niet alle opties kent. Ik zou me daar echt eerst eens op richten. Het is zonde als dat niet benut.

      Mvg. Willem.

      Geantwoord op 7-3-2015 om 00:00

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Ik dank u zeer voor uw uitgebreide toelichting en ik zal hier zeker gebruik van maken teneinde de apparaten optimaal te kunnen benutten. Met vriendelijke groeten P. Severins Geantwoord op 7-3-2015 om 13:39

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Het programma Total Commander is bij uitstek voor FTP toepassing. Zelf gebruik ik het al jaren en het werkt perfect. Geen dure FTP servers nodig etc.

      J.M.P.(Hans) Urbanus Geantwoord op 8-3-2015 om 08:40

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Dag Hans,

      Dank voor de reactie. Doorgaans gebruikt men Filezilla Client en dat werkt ook uitstekend en is bovendien gratis.

      Mvg. Willem. Geantwoord op 8-3-2015 om 19:21

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info