• Humax 5200C sinds begin 2015 bij aanzetten de melding: "wilt u het opwaarderen nu starten"; ja en dan komt er na ongeveer 2 minuten error : 0X80030038 a time out occured whilst attempting to acquire a download section.
    Contact gehad met ziggo en terug naar fabrieksinstellingen, geen resultaat zelfde melding.
    Splitter er tussen uit gehad en rechtstreeks op de kabel, zelfde melding.
    Stekker uit apparaat gehad, kaart eruit etc geen effect melding blijft.
    In het verleden geen problemen met opwaarderen gehad.

    Weet iemand wat er aan de hand kan zijn? Alvast bedankt voor het meedenken,

    Vriendelijke groeten, Hetty

    Gesteld op 24-2-2015 om 16:16 in forum Humax iHDR 5200C Misbruik melden
    • Dag Hetty,

      dit komt vaker voor, en in sommige gevallen lukt het als je de decoder rechtstreeks aansluit op de huisaansluiting (AOP) maar ook komt het voor dat de decoder even naar Humax moet.

      Sluit de decoder dus even met een zeer goede, zo kort mogelijke kabel aan op de huisaansluiting, zonder tussenkomst van ook maar een enkel apparaat. Controleer dan eerst de waarden zoals sterkte, kwaliteit en BER en ga pas downloaden als deze waarden goed zijn bij wat verschillende zenders.

      De sterkte dient minimaal 40% te zijn, de kwaliteit 100% en de BER moet 0 blijven. Ga niet updaten als dit niet in orde is. het verbaast me overigens dat je al nieuwe software kan laden, want vanmorgen heb ik van Humax begrepen dat het vooralsnog alleen uitkwam voor de 5300, en zij hadden niet verwacht dat de updates daarvoor al zo snel op de kabel gezet zouden worden.

      Maar als ik het zo beoordeel, is er dus ook al nieuwe software voor de 5200.

      Maar even terug naar je probleem. Als het niet lukt, blijf het dan niet proberen, want dan kan het n.l. misgaan. In dat geval zal Humax even naar de decoder moeten kijken, maar goed, kijk eerst maar even wat bovenstaande doet.

      Mvg. Willem. Geantwoord op 24-2-2015 om 17:26

      Waardeer dit antwoord (3) Misbruik melden
    • Vanavond ook geprobeerd de firmware te updaten van mijn Humax iHDR5200C, kreeg ook de foutmelding 0x800300 na 2 minuten. Ziggo gebeld en probleem voorgelegd maar daar wisten ze van niks. Hun voorstel alle kabels eruit en spanning eraf en dan weer alles aansluiten en opstarten. Blijkt niet te werken . Mijn oplossing Ziggo kaart eruit en andere kaart plaatsen en de update werkt. Na de update oude kaart erin en alles ok. Nu software versie ZHCIR 1.00.51in mijn Humax. Geantwoord op 27-2-2015 om 23:49

      Waardeer dit antwoord (8) Misbruik melden
    • Voor de 2e plaatser:

      Dat is mooi te zien: helaas is het nogal een veelomvattend probleem, waardoor er niet één oplossing is, maar het ook kan voorkomen, dat je zelf helemaal niet kal oplossen. Dat maakt dit probleem ook wat vervelend.

      Ik zie dus ook gevallen waarbij het helemaal niet lukt en dan moet de decoder even naar Humax.

      Maar dank voor de reactie. Is altijd handig voor anderen.

      Mvg. Willem. Geantwoord op 28-2-2015 om 19:36

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info