• Hallo Willem,

    Dank je wel voor je antwoord, mijn tv is 5 jaar oud en ik heb tijdelijk een samsung recorder gehad die een super beeld gaf maar, die onwijs lang deed over opstarten en een onbegrijpelijke handleiding had. ik wilde graag terug naar de humax. echt technisch ben ik niet, hoe moet ik dat instellen op de decoder? of doet hij het automatisch als ik de scart er uithaal. in de handleiding van de humax stond dat je beide aan moest sluiten.

    Gesteld op 22-2-2015 om 10:44 in forum Humax iHDR 5200C Misbruik melden
    • Hallo,

      Graag gedaan. Volgens mij staat dit niet zo in de handleiding, want je sluit aan middels scart (oude Tv) of middels HDMI (nieuwere toestellen).

      Sluit je beide aan, zal de scart aansluiting voorrang krijgen en kijk je in SD (standaard definitie) en niet in HD.

      Als je gewoon de HDMI kabel aansluit op de decoder en op een ingang van de Tv, werkt het al als je even via de AV of Ext toets van je Tv de juiste ingang kiest.

      Door een of enkele malen op de V format toets te drukken op de afstandsbediening van de decoder (onderaan) zet je de decoder over van 720P (standaard) naar 1080I.

      De scartkabel moet dus worden verwijderd. Anders kijk je via scart en dan lever je aanzienlijk in qua beeldkwaliteit.

      Andere punten, zoals het sneller laten opstarten en het uit zetten van het automatisch uitschakelen etc. zijn hier al meermalen genoemd, dus is het raadzaam e.e.a. door te nemen.

      Als je op korte termijn weer reageert, doe dat dan even bij deze vraag/ reactie. Alles blijft dan mooi bij elkaar en ik weet dan men wie ik te maken heb als er geen namen worden vermeldt.

      mvg. Willem.

      Geantwoord op 22-2-2015 om 18:43

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Sorry ik had het de eerste keer niet helemaal goed begrepen met de antwoord mogelijkheden, dank je wel voor je uitleg ik ga er mee aan de slag.

      groet Jacinta Geantwoord op 22-2-2015 om 19:09

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Dag Willem,

      Het is helemaal gelukt tot nu toe, de beeld kwaliteit is echt super nu.
      Dank je wel voor je duidelijke uitleg!

      groetjes Jacinta Geantwoord op 23-2-2015 om 18:24

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Dag Jacinta,

      Graag gedaan en dank voor de keurige reacties. Dat wordt zeer gewaardeerd en helaas blijven die nogal eens uit, waardoor de moed me in de schoenen zakt, maar ik ben blij te zien dat dit in ieder geval voor elkaar is en je nu kan genieten van een goede weergave.

      Nu nog een vraag: als je Tv wordt ingeschakeld, moet je dan steeds handmatig de juiste ingang op de Tv kiezen, of onthoud deze de laatste instelling? A

      Anders is het n.l. vaak nog mogelijk, om via een verborgen menu op de Tv (hotelmode) een ingang toe te wijzen welke bij het inschakelen van de Tv meteen wordt geactiveerd. Erg handig als een decoder wordt gebruikt. Ik gebruik zelf de laatste jaren altijd Panasonic Plasma's en pas dit zelf altijd toe.

      Maar er zijn Tv's die de laatste ingang vasthouden bij het uitschakelen en dan is het dus niet echt nodig.

      mvg. Willem. Geantwoord op 23-2-2015 om 19:42

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info