• Als ik de interne schijf wil formatteren, wat wil dat dan zeggen: ben ik dan ook de zenders etc kwijt, dat ik daarna weer alles opnieuw moet instellen?
    Ik zie bij opslag staan:
    Beschikbaar 391,7 GB
    Gebruikt 62,9 GB
    Gereserveerd 51,0 GB
    Totaal 465,6 GB

    Hulp aub? Ik heb dit apparaat nog niet zo lang

    Gesteld op 22-2-2015 om 00:38 in forum Humax iHDR 5200C Misbruik melden
    • Hallo,

      Als je de harde schijf formatteert, wordt deze gewist en simpel gezegd, opnieuw geschikt gemaakt voor opname. Ook kunnen zo eventuele fouten ongedaan worden gemaakt. Maar daarbij gaan dus alle opnames verloren. De capaciteit van de schijf is echter niet alleen gereserveerd voor opname en daarom is de netto inhoud dus kleiner dan 500GB. Er is een deel gebruikt voor pauzeren Time-shift, een deel voor het formatteren naar ext3 en een deel voor foto, film en video bestanden.

      Maar verder blijft dus alles gewoon intact en blijven zenders etc. bewaard. Pas als je het apparaat terug stelt naar de fabrieksinstellingen, wat soms wel nog kan zijn, moet alles daarna opnieuw worden ingesteld, maar dat is een kwestie van enkele minuten werk. Als je favorietenlijsten hebt aangemaakt en dat daarna weer wil doen, vergt dat echter wat meer tijd.

      Mvg. Willem.

      Geantwoord op 22-2-2015 om 18:54

      Waardeer dit antwoord (6) Misbruik melden
    • PS: lees ook eens wat info door op dit onderwerp, daar dit zeker handig voor je zal zijn. Door een zoekwoord in te vullen bij de zoekfunctie hierboven, kun je ook nog andere berichten lezen, welke nu niet meer zichtbaar zijn.

      Gr. Willem. Geantwoord op 22-2-2015 om 18:55

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Bedankt voor je antwoord. Mij ging het er dus enkel om, dat de ingestelde zenders (tv/radio) niet verloren gaan, als ik de schijf wil formatteren.
      Enige wat ik dan wel raar vind, is dat ik van 84% vrije ruimte, naar 83% ben gegaan, na het formatteren. Geantwoord op 22-2-2015 om 19:31

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Hallo,

      Zenders blijven er dus altijd in bij het formatteren en het kan weleens iets afwijken wat je daarna ziet. De capaciteit kan dan iets afwijken en ook procentsgewijs kan het soms iets schelen als b.v. verschillende keren gaat formatteren.

      Maar als de decoder gewoon goed zijn werk doet, moet je daar niet over in zitten. Soms is het echter raadzaam om meteen nogmaals even te formatteren. Maar als opnames er goed uitzien en er bij het gebruik van de time-shift functie niets misgaat, is de schijf gewoon in orde.

      Mvg. Willem. Geantwoord op 22-2-2015 om 19:39

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info