• Hallo ik heb een humax 5200 harmankardon 370 en een nieuwe Sony tv de kardon heb ik met HDMI arc verbonden met de tv de humax met hdmi verbonden met kardon maar geen geluid wat doe ik verkeerd??

    Gesteld op 18-2-2015 om 20:26 in forum Humax iHDR 5200C Misbruik melden
    • Hallo,

      Het is geen kritiek, maar gebruik a.u.b. leestekens, daar dit de vraag een stuk duidelijker maakt. Nu staat het er als één zin en dat is erg lastig te lezen.

      Wat je precies fout doet kan ik zo niet aangeven, maar HDMI ARC is er alleen voor om het Tv geluid via de receiver weer te geven, zonder dat daarvoor een extra kabel dient te worden gebruikt. Maar dan moeten uiteraard zowel de receiver als de Tv ARC ondersteunen.

      Daarnaast dient dit ook vaak nog geactiveerd te worden in Tv en/of receiver.

      Maar je geeft aan de decoder rechtstreeks te hebben aangesloten op de receiver en dus moet er geluidsweergave zijn. Dit staat n.l. geheel los van de ARC functie. Ook als je die laatste niet had, moet er geluidsweergave zijn, want de decoder stuurt immers het geluid direct via HDMI naar de receiver.

      Om het dan via de Tv te laten lopen zou niet handig zijn, maar dus ook niet nodig.

      Het is raadzaam dus eens te bekijken of de instellingen op de receiver wel correct zijn en dit eventueel allemaal ook even na te kijken in de handleiding daarvan.

      De decoder stuurt sowieso geluid uit via HDMI, dus daarin hoef je niets aan te passen, wat dit betreft, maar het is uiteraard wel raadzaam de decoder wel in te stellen op Dolby. Deze zal dan uitsturen in Dolby Digital 5.1 (afhankelijk van de zenders).

      Mvg. Willem. Geantwoord op 18-2-2015 om 20:41

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Hallo Willem,

      Ik hen de decoder op dolby gezet, en nu krijg wel geluid over de boxen.maar alleen die dolby digital uitzenden. Is toch gek of niet? Geantwoord op 18-2-2015 om 20:52

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Hallo,

      je reactie lezende, vraag ik me af of je het volume/uitgangssterkte op de decoder wel op volledig hebt ingesteld.

      Het volume op de decoder is om technische redenen niet altijd regelbaar. Het is dus raadzaam dit op altijd op volledig in te stellen en verder het volume te regelen op Tv en/of receiver.

      Ook bij zenders die in stereo uitzenden moet er geluidsweergave zijn. Men gebruikt n.l. vaak een receiver of ander apparaat om het geluid weer te geven en dat doe ik zelf ook.

      Zowel via de HDMI als de optische uitgang wordt altijd geluid uitgestuurd, ongeacht of dat dus in Dolby Digital is of in stereo.

      Ik hoop dus dat voornoemde gaat werken.

      Mvg. Willem. Geantwoord op 18-2-2015 om 22:01

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info