• Ik heb sinds zaterdag de Humax 5200 ter vervanging van mijn Cisco.
    verder maakt ik gebruik van het Bose123 systeem en een Logitech One afstandsbediening
    Op de Cisco werkte alles perfect, maar met de Humax heb ik het volgende probleem.
    Als ik de radio inschakel heb een goed regelbaar geluidsniveau ( op het Bose systeem staat dan b.v. geluidsniveau 25 vermeld ) bij het overschakelen naar TV is het geluidsniveau vrijwel helemaal verdwenen en moet ik via de afstandsbediening b.v. naar geluidsniveau 70 voor een redelijk geluidsniveau ( vreemde is dat eerst het geluid van de TV zelf harder wordt en hoe hoger het geluidsniveau komt het dan via het Bose systeem wordt weergegeven )
    Moet dus goed in de gaten houden om het geluidsniveau na gebruik TV terug te zetten naar b.v. geluidsniveau 25 om de radio weer te beluisteren zonder dat de buren mee kunnen genieten van het veel te harde geluid.
    ik maak gebruik van een optische digitale audiokabel, tussen mij Bose123 systeem en de Humax, in de handleiding van de Humax wordt gesproken over een S/PDIF kabel is dit misschien het probleem.

    Gesteld op 16-2-2015 om 16:39 in forum Humax iHDR 5200C Misbruik melden
    • Hallo.

      Ten eerste is een optische kabel hetzelfde als een als een SP/DIF kabel, waarbij het SP staat voor Sony/Philips, de uitvinders van de digitale verbinding. Dat is dus niet het probleem.

      Wel is het geluid van de radio doorgaans luider als dat van de Tv. Dat merk je vaak als je overschaklet.

      Maar bij de Humax is het volume, eigenlijk uitgangssterkte, niet altijd regelbaar. Dat doet zich b.v. voor bij het Dolby Digital signaal en dit heeft een technische reden.

      Daarom is het raadzaam het 'volume' op de decoder altijd volledig open te zetten en het uiteindelijke volume te regelen met Tv of receiver, of in dit geval dus de Bose set.

      Maar dat er verschil zit in het volume tussen radio en Tv is helaas niet te ondervangen, daar de radio zenders doorgaans sterker uitzenden.

      Mvg. Willem. Geantwoord op 16-2-2015 om 18:06

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Hallo Willem, allereerst hartelijk dank voor uw reactie.
      ik heb uw raad opgevolgd met als resultaat dan het geluidsniveau nu via mijn Bose systeem vrij goed is te regelen.
      Maar, daar ik zelf denk de juiste verbindingen te hebben, heb ik geen geluid van de TV via mijn Bose systeem maar via de TV?
      voor alle duidelijkheid ik heb een HDMI kabel tussen mijn TV en de Humax en een optische kabel tussen mijn Bose123 systeem en de Humax
      wat kan het probleem nog zijn, daar ik graag het geluid zoals bij mijn vorige Cisco via het Bose123 systeem wil horen. Geantwoord op 17-2-2015 om 20:49

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Hallo,

      Graag gedaan.

      nu begrijp ik het wellicht verkeerd, maar is het nu zo dat het geluid van de decoder niet wordt weergegeven via de Bose, of ligt het anders? Je schrijft n.l. dat er geen geluidsweergave is via de Bose vanaf de Tv, maar ik denk zelf dat je de decoder bedoelt.

      Zoals ik nu zie, zijn de verbindingen prima en de Humax kan het geluid zowel via de HDMI uitgang uitsturen als via de optische uitgang, maar ook gelijktijdig. Nu heb ik het idee dat er wat misgaat met de instelling op de Bose set. Is destijds de Cisco ook op deze manier aangesloten geweest op de Bose, of op een andere manier?

      Als een Home Cinema set, receiver o.i .d. meer optische en/of coaxiale digitale ingangen heeft, is het n.l. vaak zo dat je de juiste ingang nog dient te activeren/moet koppelen aan een bronknop. Dat klinkt wellicht ingewikkeld, maar het komt er eigenlijk op neer, dat je b.v. ingang 1 (optisch1) kan toewijzen aan b.v. de Tv ingang op de set. Ingang 2 kun je dan b.v. toewijzen aan de CD ingang etc.

      Als je dat niet doet, zal de optische, of de coaxiale ingang nog niet werken, of gekoppeld zijn aan een andere ingang.

      Bij mijn Marantz receiver, waarop vrij veel digitale ingangen aanwezig zijn, heb ik dit ook moeten uitvoeren. Nu ken ik de Bose niet zo goed, maar het zou me niet verbazen als hier datzelfde aan de hand is.

      Is er maar één digitale ingang aanwezig, is deze vaak al gekoppeld aan een bronknop, b.v. CD en is dat niet te wijzigen. Kijk dit dus even na in de handleiding van de Bose set.

      Let er overigens wel even op dat de optische aansluiting (stekker) even klikt als je deze aanbrengt, daar deze anders gemakkelijk uit de apparaten kan geraken.

      Ik geef zelf het geluid dus ook weer via de Marantz en heb de decoder ingesteld op Dolby, zodat deze in Dolby Digital 5.1 uitstuurt (afhankelijk van de zenders) waarbij de receiver dit signaal omzet naar DD THX 7.2. En dat werkt uitstekend.

      Daar ik niet zo enthousiast meer ben over veel nieuwe receivers, heb ik dus een model zonder HDMI ingangen, maar zijn die wel aanwezig op een receiver o.i.d. kun je uiteraard ook op die manier de decoder aansluiten, al heeft het dan wel nogal eens als nadeel dat de receiver altijd ingeschakeld moet zijn om het beeld vanaf de decoder weer te geven. Maar dat is afhankelijk van het het apparaat in kwestie.

      Ik hoop dat het wat duidelijk is en dat het gaat lukken.

      mvg. Willem. Geantwoord op 17-2-2015 om 23:36

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Hallo Willem,

      De Cisco was op dezelfde manier aangesloten op het Bose systeem.
      Op het Bose systeem is maar 1 digitale ingang aanwezig, daarom heb ik maar
      alle verbindingen tot zelfs de Ziggo aansluitingen los gekoppeld en alles weer
      op de juiste manier terug aangesloten en tot mijn vebazing werkt alles zoals het hoort.
      nogmaals mijn dank voor alle hulp en informatie.
      mvg. Teus, Geantwoord op 18-2-2015 om 12:09

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
    • Dag Teus,

      dat is goed nieuws. Maar goed, ik ken natuurlijk niet alle sets en vaak zijn er meer digitale ingangen aanwezig. Nu heeft het bovenstaande dus geen betrekking op jou set, maar ik laat de plaatsing gewoon staan, want het kan altijd nuttig zijn voor anderen. Weghalen is dan eigenlijk zonde.

      Wat er nu eerder is misgegaan kan ik natuurlijk niet aangeven vanaf hier, want helaas kan ik de thuissituaties niet zien, maar ik ben blij dat het voor elkaar is. Ik had ook niet zomaar opgegeven...

      Voor wat de hulp en info betreft: graag gedaan en veel kijk en luisterplezier gewenst.

      PS: let er even op dat de decoder na een paar uur kan uitschakelen als deze niet wordt bediend. Hoe dat op te lossen is op dit onderwerp te vinden, evenals de manier de decoder van de energiespaarstand te halen, waardoor deze veel vlotter opstart.

      Mvg. Willem. Geantwoord op 18-2-2015 om 19:01

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info