• Onze afstandbediening van de humax 5050 werkt goed, behalve de i (informatie) knop en de guide knop. Ik heb de decoder gereset en opnieuw ingesteld. Dit helpt niet. Is er een andere oplossing? Of moet ik een nieuwe afstandbediening kopen? Alvast bedankt voor jullie advies!

    Gesteld op 28-7-2021 om 17:39 in forum Humax iHDR-5050C Misbruik melden
    • Dag,
      het lijkt erop dat de afstandsbediening zelf niet goed werkt. Als je een smartphone hebt kun je dat met de camera controleren. Als je de afstandsbediening daarop richt en de desbetreffende knoppen indrukt zal er niets gebeuren. Doe je dit met een knop welke wel werkt zal je dit duidelijk zien op je smartphone.
      Afstandsbedieningen zijn nog wel nieuw te verkrijgen. Zowel de originele (wel wat duurder) als de alternatieve zijn in de handel. Let er wel even op dat de schedule knop aanwezig is. Deze gebruikt men nogal eens.
      Gr. Willem
      Ondersteuning Humax/Quantis electronics Geantwoord op 29-7-2021 om 17:01

      Waardeer dit antwoord (5) Misbruik melden
    • "BEL ZIGGO STORINGS DIENST !"

      Vanwaar deze reactie? Ziggo levert de 5050c helemaal niet en zal dus ook niet zorgen voor een nieuwe afstandsbediening. Ook als er wat mis zou zijn met de Humax zelf, zal Ziggo daar niets mee doen. Buiten dat deze reactie erg schreeuwerig overkomt, is het ook verkeerde informatie. Als Ziggo al een monteur zou sturen kost dit de klant onnodig geld. De kans is dan echter ook aanwezig dat men de klant een XL of Next zal aanbieden, terwijl de klant dat misschien helemaal niet wil.

      Kortom: Ziggo staat hier volledig buiten. De enige Humax modellen welke zij nog leveren is mondjesmaat de 5300c, en vaker de 5500c, in de handel bekend als de 5550c. Hierbij gaat het om een simpele decoder welke men bijvoorbeeld kan inzetten als men geen DVB-C tuner in de Tv heeft en het analoge signaal is afgeschakeld. Iets wat inmiddels bijna is afgerond door Ziggo.

      Willem
      Ondersteuning Humax/Quantis electronics. Geantwoord op 30-7-2021 om 00:21

      Waardeer dit antwoord (8) Misbruik melden
    • Dag Margreet,

      graag gedaan en succes. De smartphone kan dus altijd worden ingezet om een afstandsbediening te testen. Een simpel, maar zeer handig systeem om te zien of deze, en alle knoppen erop, in ieder geval in orde zijn.

      Laat anders de afloop nog even weten.

      Gr. Willem
      Ondersteuning Humax/Quantis electronics Geantwoord op 30-7-2021 om 00:26

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
    • Dag Margreet,

      daar was ik al bang voor. Een afstandsbediening kan heel lang mee, maar vaak zullen de meest gebruikte toetsen het als eerst laten afweten. Ook vocht kan een rol spelen, en dan kan het simpelweg om condens gaan. Maar gezien het gegeven dat de 5050c al een oudere, overigens zeer goede PVR is, en dit de eerste afstandsbediening zou zijn, mag je zeker niet klagen.

      Maar het is inderdaad best fraai om te zien dat een smartphone het infrarood signaal zo mooi in beeld kan brengen.

      Succes en bedankt voor de respons. Dat word zeer gewaardeerd.

      Gr. Willem
      Ondersteuning Humax/Quantis electronics. Geantwoord op 30-7-2021 om 19:49

      Waardeer dit antwoord (3) Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info