• Onze Humax iHDR 5050C geeft telkens een foutcode 48-52. We hebben alle aansluitingen gecontroleerd maar daar lijkt niets mee aan de hand. Het lijkt wel dat wanneer hij even aan staat en dus warm is er geen problemen zijn. Dit is nooit geweest. Enig idee hoe dit komt?

    Gesteld op 31-3-2017 om 18:31 in forum Humax iHDR-5050C Misbruik melden

    • Is het echt 48-52 of 48-32? De laatste tijd komt die laatste E melding n.l. nogal eens voor bij Ziggo. Is het wel E52, sluit dan de decoder eens met een zeer goede, zo kort mogelijk kabel, rechtstreeks aan op het AOP (huisaansluiting) zonder tussenkomst van andere apparaten, versterker etc. Vaak gaat het om een ontvangstprobleem. De installatie even nalopen is dus ook zeer raadzaam.

      Laat maar even weten hoe ver je komt.

      Mvg. Willem
      Ondersteuning Humax Geantwoord op 1-4-2017 om 20:28

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
    • De foutmelding is niet goed doorgegeven door ons waarvoor excuses. De melding verspringt van E48-32 naar E52-32 en terug. Er zijn geen problemen wanneer de recorder al een tijdje aanstaat vanwege een opname die we bekeken hebben. Dat moeten we wel de recorder uit en opnieuw aanzetten. Geantwoord op 1-4-2017 om 22:37

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden

    • Dit komt helaas nogal eens voor. Ziggo heeft dit in onderzoek, maar daar is tot nu toe niet veel uitgekomen. Dat is jammer, want het speelt al zeker anderhalf jaar. Ik heb regelmatig ruggespraak met Humax over dit fenomeen, maar zij kunnen hier niet de vinger achter krijgen. Het zou volgens Ziggo alleen spelen bij de 5200, maar het komt bij steeds meer modellen voor. De enige oplossing die men bied is het vervangen van de Humax voor en Horizon, en daar hoef je ook niet altijd even gelukkig mee te zijn.

      Er gaan zelfs al geruchten dat Ziggo dit daarom expres doet. Dat gaat me wat te ver, maar hei issue duurt natuurlijk al veel te lang.
      Nu is niet elke situatie identiek, dus wellicht helpt een uitgebreide reset, welke pas nog op dit onderwerp is geplaatst. Om de dubbele berichten, die ik overigens regelmatig opschoon, een beetje te vermijden, raad ik je aan dat even op te zoeken en zo uit te voeren. De harde schijf dient daarbij niet noodzakelijk te worden geformatteerd, maar dat zal ook niet gebeuren als je deze optie niet zelf aan vinkt.

      Mvg. Willem
      Ondersteuning Humax Geantwoord op 2-4-2017 om 19:17

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
    • Beste Mensen,

      Ook bij mijn Humax 5400c heb ik deze problemen. Ziggo heeft al heel veel geprobeerd, van nieuwe bekabeling tot vervangen van de aansluiting in huis. Ook een reset van het modem was in de aanbieding. Het resultaat is onder de maat. Er is ook even een Horizon box in huis geweest met als resultaat en slechter HD beeld dan de Humax deze dus terug gestuurd. Wat opvalt is dat Ziggo het probleem aldoor legt bij de bekabeling in huis maar nooit zal zeggen dat de kabel die in de straat ligt het probleem zal zijn terwijl die er al ligt uit de tijd van de aanleg van het kabel net werk eind jaren tachtig. Ziggo levert gewoon niet de kwaliteit op tv gebied die zou moeten.
      Je ziet jullie zijn niet de enige met signaal problemen.

      M.v.gr. Jan. Geantwoord op 2-4-2017 om 20:00

      Waardeer dit antwoord (3) Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info