• Goedemiddag Willem,
    Ik heb nog een paar vraagjes over mijn Humax 5050

    De eerste , kan ik de stroom er een tijdje afhalen ( stekker eruit of schakelaar uit ) zonder dat ik problemen krijg met het weer aanzetten? bv met de ziggo card etc ?

    De tweede vraag heeft betrekking op het aansluiten van een optische kabel (digitaal) op de Humax, ik heb nl een Samsung Soundstand een geluidsdrager, waar ik mijn geluid over kan laten gaan , is het mogelijk om het geluid ( ook) met deze kabel vanaf de Humax naar de Soundstand te verbinden?, ik meen er wel iets van in de gebr, aanwijzing te vinden maar heel summier!

    Ik heb de tv gewoon vanaf de Humax met een Hdmi kabel verbonden, en ik wil graag de soundstand ook verbinden.

    Bvd,
    Voor Uw antwoord!
    Groet Sip.

    Gesteld op 26-11-2016 om 16:07 in forum Humax iHDR-5050C Misbruik melden
    • Dag Sip,

      Je kan de spanning een tijdje geheel van de decoder halen, maar doe dat niet te vaak, of te lang. Als de spanning langere tijd van de decoder wordt gehaald, wordt n.l. de software voor Guide/smartcard niet meer bijgewerkt. Nu kan dat wel een tijdje aan, maar duurt dit te lang, zal de smartcard niet meer werken. Dit kan worden vaak nog worden verholpen door het apparaat dan even een tijdje in te schakelen, maar het kan ook nodig zijn dat de smartcard opnieuw geactiveerd dient te worden.

      Heb je een link voor me naar de Samsung Soundstand? maar doorgaans is het aansluiten op de Humax geen probleem. Heeft de Samsung dus een digitale (optische) ingang, kun je daarop zeker de Humax aansluiten, maar niet altijd gaat het werken om dan de decoder in te stellen op Dolby Digital. Er zijn wel soundbars etc. welke dat ondersteunen, maar anderen geven dan geen geluid, of een vervormd geluid weer. zeker met dat laatste is het oppassen geblazen! Maar dan kun je de decoder gewoon instellen op stereo (standaard).

      Maar plaats anders even een link naar de Samsung, als je het niet mocht vertrouwen.

      mvg. Willem
      Ondersteuning Humax Geantwoord op 26-11-2016 om 20:30

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
    • Dag Sip,

      hetgeen je aangeeft verwijst naar een draadloze verbinding met de Tv, maar je kan de Humax het best aansluiten middels de optische ingang, tevens aanwezig op het apparaat. je kan dan ook radio luisteren via de Humax, zonder dat de Tv aan hoeft.

      De aansluitingen van de Samsung zijn n.l. deze:

      Anynet+ (HDMI-CEC)
      USB Host 2.0
      Bluetooth
      TV SoundConnect
      ARC (Audio Return Channel)
      NFC
      Bluetooth Power On
      Number of HDMI Input/Output 1
      Number of Audio Input 1
      Number of Optical Input 1 *Deze heb je nodig. Dat is een klein vierkant vakje met een dopje erop, of met een klepje. Is het een zichtbaar dopje, dien je deze te verwijderen.
      Let op!! is het een klepje, dan opent deze automatisch bij het inbrengen van de stekker van de optische kabel. Verwijder deze dus nooit. Druk de stekker van de optische kabel vervolgens zo goed aan totdat deze vast klikt. Op de Humax vind je eenzelfde aansluiting terug.

      Hier kun je de optische kabels goedkoop vinden: Klik op deze LINK Ook in andere lengtes. Werken prima, en zijn veel goedkoper als via een vakzaak.

      Zo wat duidelijker?

      Mvg. Willem Geantwoord op 27-11-2016 om 20:34

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Goedemorgen Willem,
      Dank voor Uw antwoord , kan er mee aan de slag!
      Dus om "even" de optische kabel aan te sluiten, zou het dan nodig zijn om alle stroom van de Humax te halen ?, middels de stekker eruit / of de schakelaar aan de achterkant?, uit te zetten, of is dit overbodig denk je?
      Nogmnaals dank voor je antwoord,
      Mvg,
      Sip. Geantwoord op 28-11-2016 om 10:10

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Dag Sip,

      en optische kabel kun je gewoon aansluiten als de apparaten in stand-by staan. Die hoeven niet geheel uit, want het gaat hier natuurlijk niet om een elektrische verbinding. Ik sluit deze zelfs wel eens aan als de apparaten aan staan, maar dat is eigenlijk geen goed advies, want als het volume wat hoog staat, kan dat behoorlijk schrikken zijn. Zowel voor jezelf als voor de weergever.

      !Gewoon even stand-by zetten dus.

      Mvg. Willem
      Ondersteuning Humax Geantwoord op 28-11-2016 om 20:46

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Ok, dank je voor de hulp Willem!
      Ik ga er eens mee aan de slag, en ben benieuwd of het geluid ook beter is.
      Nogmaals dank.
      Mvg,
      Sip. Geantwoord op 28-11-2016 om 21:09

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Dag Sip,

      graag gedaan. Ik verwacht zeker dat het geluid dan beter is als via een Tv. Zeker veel nieuwe Tv's hebben een niet al te best geluid. Volgens mij moet dit zo gaan lukken.

      Mvg. Willewm
      Ondersteuning Humax Geantwoord op 30-11-2016 om 01:02

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info