• Hallo Willem
    Ik kijk met volle tevredenheid naar mijn humax5050 maar nu doet hij het niet meer. Bij het opstarten geeft hij wel het humax logo op het tv scherm .
    Maar als het opstarten voltooid is geeft hij alleen geluid .
    In het display staat wel welke zender is ingeschakeld en dat kan je ook veranderen maar krijg er geen beeld bij.Dus kan ik geen t.v meer kijken. Mijn vraag is of hij nu kapot is. Kan zo ook niet resetten denk ik .Tuners kunnen toch niet allebei tegelijk kapot gaan?
    Zie je antwoord tegemoet ,bvb dank gr Digidre


    Gesteld op 3-8-2016 om 14:29 in forum Humax iHDR-5050C Misbruik melden
    • Dag Digidre,

      er kan natuurlijk weleens wat misgaan, want de 5050 is ook alweer wat ouder, maar eigenlijk een zeer betrouwbaar apparaat. En inderdaad, de tuners gaan zeker niet beiden stuk, en ook dan nog zou je zelfs nog de eigen opnames kunnen bekijken. Maar 2 tuners die helemaal niets meer doen, heb ik nog nooit gezien.

      Daar de decoder bij het opstarten wel het Humax logo toont, geeft aan dat er wel verbinding is, en dat is iets wat bij HDMI nogal eens misgaat. Vaak overigens te wijten aan de Tv, welke niet goed omgaan met de HDCP beveiliging.

      Inderdaad is zo een fabrieksreset of uitgebreide reset niet mogelijk, maar wellicht lukt dat wel als je de decoder even aansluit middels scart, of wat bij de 5050 nog kan, de Component aansluiting. Dat zijn de van bovenaf bekeken, groen, blauw en rode cinch bussen. Geluid dient dan wel even apart te worden aangesloten op de Tv, daar Component alleen beeld ondersteund. Deze laatste zorgt voor een zeer hoogwaardige weergave van beeld, indien de instellingen juist worden gemaakt.

      Maar het gaat erom dat je even beeld krijgt, zodat de 5050 te resetten is.

      Ik zou je, als je weer beeld hebt, aanraden een uitgebreide reset uit te voeren. Je hoeft daarbij de schijf nog niet noodzakelijk te formatteren, maar als deze leeg mag, voer dat dan wel meteen even uit.

      Een uitgebreide reset voer je zo uit:

      -Haal eerst een 20 tal minuten de spanning geheel van het apparaat.
      -Verwijder na het spanningsloos zetten alle kabels en de smartcard.
      -Sluit na 20 minuten de kabels weer aan, maar plaats de smartcard nog niet.
      -Schakel de spanning weer in, en stel direct nadat je het apparaat hebt ingeschakeld, en deze is opgestart, deze terug naar de fabriekstand. Formatteer daarbij alleen de schijf als je geen opnames e.d. wilt bewaren. Let op: bij het formatteren gaat alles verloren!
      -Installeer de decoder opnieuw met de juiste gegevens en haal deze eventueel van de energiespaarstand.
      -Plaats de smartcard zodra de decoder een cardfout meld, of als de decoder geheel is opgestart.
      -Controleer of er een update mogelijk is (is de optie grijs en niet aanklikbaar, dan heb je de laatste versie. (De Humax 5050 zal doorgaans n.l. zelf nog geen melding achterlaten als er een nieuwe versie aanwezig is).

      Succes!!

      Mvg. Willem
      Ondersteuning Humax Geantwoord op 3-8-2016 om 17:16

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Dag Digidre,

      had je het bericht gelezen, en zo ja, was het gelukt? Ik hoor net dat er geen mail meer binnenkomt over nieuwe plaatsingen, dus ga daar achteraan.

      Mvg. Willem. Geantwoord op 5-8-2016 om 12:01

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info