• Dank voor je snelle antwoord Willem. Ik woon in een flatgebouw. Steeds als het warmer wordt krijg ik dus constant die blokken. Op het einde van de avond wordt het wel beter en uiteindelijk geen last meer. Ik heb de kabel al vervangen, uiteraard door een kabel met keurmerk. De kabel is 3 meter lang. Heb ook een reset gedaan en alle kabels eruit en weer terug. Uiteindelijk een monteur laten komen. Hij heeft de anologe huisaansluiting vervangen voor een digitale. Verder zag alles er goed uit volgens hem.Alleen de signaalsterkte (37)vond hij zwak vergeleken met wat hij meette met z'n eigen apparaat (52). Ik heb net de test gedaan met opnemen. Ber is bij beide tuners 0 en kwaliteit 100%. Sterkte bij tuner 1 is 36 en 37 %. Bij tuner 2 is de sterkte 33 en gaat af en toe naar 42%. Ik heb trouwens sinds oktober een nieuwe Samsung tv.

    Gesteld op 10-7-2016 om 20:36 in forum Humax iHDR-5050C Misbruik melden
    • Dag,

      graag gedaan. Je schrijft: "Hij heeft de anologe huisaansluiting vervangen voor een digitale". Het AOP is altijd digitaal. Je moet al wel een hele oude hebben als die alleen nog kan werken met het analoge signaal, en dat komt eigenlijk niet voor. Maar het AOP kan wel verouderd zijn.

      Verder zegt een kabelkeur kabel niet alles, want als er zendmasten/3G/4G in de buurt is, is een dubbel afgeschermde kabel nodig. Anders zal het alsnog misgaan.

      Vraag is ook hoe lang de kabel is, en of er maar 1 Tv is aangesloten. De sterkte is inderdaad niet al te hoog, maar nog wel voldoende voor de Humax. Maar als de kabel lang is, langer dan 10 meter, is eigenlijk een signaal versterker nodig. Normaal zit de Humax wel zo'n beetje op 50% en als het nu dus ook zakt, dan kan dat tot issues leiden. De stekte zou dus even omhoog moeten, maar geef dus aub ook even de lengte van de kabel aan. Zijn er voorts metalen stekkers gebruikt aan de coaxkabel en zijn deze zorgvuldig afgemonteerd? Is ook de afscherming goed aangesloten? Veel vragen, maar wel van belang.

      Gebruik je ook Internet, haal dan eens de UMU van het AOP (dit is het verdeelstuk radio/Tv/Modem) en sluit dan de Humax eens rechtstreeks aan op het AOP.

      Je kan overigens het best reageren bij deze vraag. Alles blijft dan bij elkaar en wordt niet als nieuwe vraag geplaatst.

      Mvg. Willem.
      Ondersteuning Humax Geantwoord op 10-7-2016 om 22:06

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Ik vroeg ook wat de monteur met anoloog bedoelde en hij zei dat je bij anoloog zelf iets kon verstellen en dat dat bij digitaal automatisch gaat. Hij heeft in ieder geval het verdeelstuk vervangen. De kabel is maar 3 meter lang dus een versterker lijkt me dan toch niet nodig? Op dit moment is de ontvangst overigens weer goed want de temperatuur is weer gedaald maar het is natuurlijk irritant dat je weet dat het bij mooier weer weer mis zal gaan. Ik heb een andere Humax van m'n vader die hij niet meer gebruikte, een 5200 bij hem opgehaald. Deze zal ik binnenkort eens installeren en dan maar afwachten of het probleem verdwenen is. Geantwoord op 12-7-2016 om 22:32

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Dag,

      het analoog/digitaal verhaal ontgaat me wat, maar goed, ik heb wel eens vaker moeite met de uitspraken van Ziggo.

      Maar ene kabel van 3 meter is kort en pas bij meer dan 10 meter of meerdere toestellen is een signaal of breedband versterker nodig. Maar nu is dat dus zeker niet van belang. Het is natuurlijk ook vreemd dat het issue erger wordt/zich pas gaat voordoen als het warmer wordt, want dat mag natuurlijk geen verschil maken. Vraag is echter even of de dceoder dit veroorzaakt, of de installatie. Maar daar kom je zeer waarschijnlijk wel achter als de 5200 wordt aangesloten.

      Overigens is de 5050 wel wat ouder, maar wel bekend als een zeer goede decoder/PVR.

      Maar laat aub even weten wat de 5200 doet. Ik ben daar n.l.wel zeer benieuwd naar in deze situatie.

      Mvg. Willem.

      Geantwoord op 12-7-2016 om 23:59

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Ik heb nu de 5200 geïnstalleerd. Deze geeft een signaalsterkte van 54 aan dus dat is wel wat anders. Vanmiddag heb ik naar de Tour de France gekeken en tot nu toe goed beeld. Nu maar afwachten wat er gebeurt als het weer echt warmer wordt. Misschien is dat volgende week al. Geantwoord op 15-7-2016 om 18:58

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Dag, inderdaad, die sterkte ligt dus wel hoger. Nu zegt dat niet altijd alles daar er soms ook wat verschillen te zien zijn tussen te verschillende types, maar 54% is netjes. Overigens ligt dat bij tuner 2 vaak nog wat hoger, maar zal het wel wisselen bij het wisselen van zenders/frequenties. Humax geeft een ondergrens aan van rond de 20%, maar ik zie het toch liever hoger en doorgaans is dat het ook. Zoals gezegd is de 5050 een prima decoder en zijn de tuners wat beter als die in de 5200 en 5400 (deze hebben een wat grotere kans op defecten) maar de 5050 is natuurlijk wel weer een stuk ouder en uiteindelijk kan alles defcet raken. Maar ik ben ook wel benieuwd hoe het nu blijft gaan, en ik zou het erg fijn vinden als je me op de hoogte wilt houden. Zoals je wellicht weet is de 5200 Interactief (kabel van Ziggo, Internet mag van en andere provider zijn) en zijn er wat dingen veranderd, en wil je daar meer over weten dan is hier: Klik op deze LINK de 5200 terug te vinden. Mvg. Willem Ondersteuning Humax Geantwoord op 15-7-2016 om 22:49

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Sinds zaterdag toch ook zelfde problemen met 5200. Elke dag last tot einde van de avond blokken in beeld en soms valt beeld helemaal weg want het is weer mooi weer.Het ligt dus waarschijnlijk niet aan de Humax. Erg irritant. Kijk nu vooral tv via NPO app. Signaalsterkte is dus goed en kabel van Hirschman triple beveiligd. Volgende week vrijdag ben ik vrij. Ik denk dat ik toch maar weer contact op ga nemen met Ziggo voor een afspraak. Geantwoord op 18-7-2016 om 22:38

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Dag,

      het begint erop te lijken dat je een soortgelijk issue hebt, dat veel mensen ervaren (zie Ziggo Community) hetgeen op de Humax wordt afgeschoven. Echter heeft men het dan over e48-32 meldingen. Vraag is dus wat er nou precies speelt, want Ziggo kan dit natuurlijk niet blijven ontkennen en afschuiven.

      Bel ze dus inderdaad eens en laat je alsjeblieft niet afschepen!

      Veel succes!

      Mvg. Willem. Geantwoord op 18-7-2016 om 23:37

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Ik heb ook enkele keren die melding e48-32 gekregen. Verder kijk ik natuurlijk niet zo vaak als ik merk dat het weer mis is met het beeld. Ik zal inderdaad weer contact opnemen en houd je op de hoogte.
      Gr,Frank Geantwoord op 19-7-2016 om 21:24

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Dag Frqank,

      hou het inderdaad in de gaten, want het is een zeer vaak gemeld probleem, dat men m.i.te gemakkelijk afschuift op de Humax, maar men geeft aan er wel mee bezig te zijn.

      Mvg. Willem.

      Ondersteuning Humax Geantwoord op 19-7-2016 om 22:18

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Sinds donderdag 21-7-16 goed beeld ondanks warmte. Heb op storingspagina Ziggo gekeken en er bleek een storing "blokken in beeld" te zijn op mijn postcode/adres. Probleem is vlgs Ziggo opgelost en ik heb plots ook geen problemen meer. Heb Ziggo gebeld om er achter te komen wat ze gedaan hebben. Medewerker wist het niet zeker maar waarschijnlijk is er iets gedaan aan het kastje buiten m' n appartement. Hier is waarschijnlijk iets misgegaan door de warmte. Hoop dat hierdoor mijn problemen ook opgelost zijn. Ligt dan toch niet aan de Humax. Even afwachten maar want vertrouw het nog niet helemaal.
      Gr,Frank
      Geantwoord op 24-7-2016 om 21:38

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Dag Frank,

      dank voor je bericht. Het zou inderdaad mooi zijn als het probleem is verholpen. Ik denk ook niet dat het aan de Humax ligt, maar zie vaker dat een verdeelkast last kan hebben van de warmte. Maar gezien dit weinig voorkomt ga ik daar niet zomaar vanuit. Er kan zoveel misgaan. Wantrouw niet teveel, en ik hoop met je mee dat je bent verlost van dit lastige probleem.

      Mvg. Willem. Geantwoord op 24-7-2016 om 23:00

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info