• Sinds dat Ziggo weer eens aan het netwerk hebt gewerkt kan ik BV de opgenomen programma,s van SBS 6 niet meer kijken. Het beeld is er blokkerig. In het begin gaf de opname aan dat de verbinding was verbroken. Nu neemt die wel op maar het beeld is blokkerig en niet meer te zien. Volgens Ziggo is dit te wijten aan het fijt dat een van de tuners kapot zou zijn. Echter de npo zenders neemtdie BV wel op en zijn prima. Weet iemand wat er aan de hand kan zijn. Ik heb de decoder reeds terug gezet naar de fabrieksinstellingen en heb ook de decoder gereset. Ziggo zegt koopt maar een nieuwe decoder of neem maar een ander pakket dan krijgt je de decoder gratis.

    Hans

    Gesteld op 9-11-2015 om 23:28 in forum Humax iHDR-5050C Misbruik melden
    • Dag Hans.

      het andere, dubbele bericht heb ik reeds verwijderd.

      Als een tuner defect is, is deze vaak niet echt helemaal niet meer bruikbaar en het kan dus voorkomen dat de decoder dan nog wel de ene zender goed opneemt en de ander niet. Dat is n.l. ook mede afhankelijk van de frequentie van de zender.

      Maar de vraag is ook even hoe SBS eruit ziet als je die live bekijkt. Als je de decoder terug stelt naar de fabrieksinstellingen is dat een reset die tevens software issues verhelpt. De decoder van de spanning halen is een kleine reset, die vaak de problemen niet, of maar tijdelijk verhelpt, en soms kan zorgen voor ene blijvende oplossing, maar terug stellen bij issues blijft raadzaam.

      Ziggo geeft heel snel aan dat je maar een nieuwe decoder moet kopen, maar dat is doorgaans echt flauwekul. Je kan bij hen de 5300 krijgen, maar dat is een decoder met maar één tuner en geen ingebouwde harde schijf. Niet echt te vergelijken met de 5050 die overigens goede tuners aan boord heeft.

      Maar het is raadzaam om de waarden eens uit te lezen bij beide tuners en dat kun je dan het best doen bij de zenders die zorgen voor problemen. Want als er een tuner defect is, zal niet alleen SBS dat laten zien.

      Overigens is het vaak tuner een, die het signaal niet meer goed doorgeeft aan tuner 2 als er al issues ontstaan.

      Uitlezen waarden:

      Bekijk een zender en neem daarnaast een of twee andere zenders op. Dat laatste is niet altijd mogelijk. Lees nu via het menu de waarden uit als sterkte, kwaliteit en BER.

      De sterkte dient minstens 35-40% te zijn, maar ligt vaak hoger. De kwaliteit dient altijd 100% te zijn, de BER dient altijd op 0 te blijven staan.

      Gaat het bij SBS via de 2e tuner mis, dan zul je dat meteen terug zien in de waarden.

      Is de harde schijf defect, of heeft deze een beschadigde sectie, dan moet deze worden vervangen of geformatteerd. Met het formatteren kun je bepaalde problemen oplossen. Maar dat is dus alleen aan de orde, als het wel goed gaat bij het live kijken en de tuners goede waarden laten zien.

      Mvg. Willem. Geantwoord op 9-11-2015 om 23:49

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Willem,

      Het kijken naar o.a. SBS6 via de decoder geeft geen problemen het beeld is scherp. De status van de decoder tuner 1 zit op 45 % terwijl decoder 2 zelfs ruim 50% aangeeft. De kwaliteit is op beide decoders 100%. Als ik BV RTL4 opneemt met de decoder is er niets aan de hand en is het beeld prima. Ik weet niet of er een reparatie centrum is voor deze decoder waar ze hem eventueel kunnen doormeten.

      Hans. Geantwoord op 10-11-2015 om 14:36

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden

    • halllo Willem/Hans
      Sinds ziggo/upc met de doorgifte van het signaal aan het "klooien" zijn geweest, kunnen beeldproblemen mogelijk opgelost worden door de antenne-aansluitkabel te verwisselen voor een kabel van betere kwaliteit. Ik heb dit uit ervaring meegemaakt !!
      succes !
      Henoch Geantwoord op 10-11-2015 om 17:10

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Dag Hans,

      als je kijkt doe je dat via tuner 1 en daarop zien de waarden er goed uit. Maar ik mis nog wel de BER... Het best kun je SBS opnemen en een andere zender bekijken, zodat SBS via tuner 2 loopt. En op dat moment is het raadzaam nogmaals de waarden uit te lezen.

      Maar het zegt dus niet alles dat een opname van RTL4 wel in orde is, want zoals eerder gezegd, hangt dat ook samen met de frequenties. Bij veel zenders kan het dus goed gaan, en vooral in het begin, maar bij een enkeling mis. Dit natuurlijk áls er een tuner defect zou zijn.

      Om de harde schijf uit te sluiten, dien je gewoon eens een aantal zenders live te bekijken, maar tevens ook op te nemen. Je ziet dan later zo of er verschil is in de live uitzendingen en de opnames.

      Tuner 2 geeft doorgaans een hogere waarde aan, maar lees de waarden ook eens uit bij SBS, want ook al is dit ruim voldoende, liggen de waarden toch meestal nog wat hoger.

      Goede kabels en aansluitmateriaal zijn een must en zeker na de zenderwisseling en fusie, word daarvan nog meer geëist, zoals Henoch al aangeeft. Nu is het in dit geval slechts een zender, maar ik weet niet of je de waarden al eens hebt gecontroleerd bij een aantal verschillende zenders.

      Is er een zendmast in de buurt, of 4G, dan is vaak een dubbel afgeschermde kabel nodig. Dan is een standaard goedgekeurde kabel dus niet altijd toereikend, en kan de hoogfrequente storing alsnog de kabel binnendringen. Ook als dit een kabelkeur kabel betreft.

      Denk je er op deze manier niet zelf uit te komen, neem dan even contact op met Humax, maar vraag is dus nog even of er wel sprake is van een defect, maar als het een tuner is, wat bij de 5050 weinig voorkomt, zie je dit terug in de waarden. De kwaliteit gaat op dat moment achteruit, terwijl die niet onder de 100% mag komen en de BER zal oplopen en soms fiks ook. Deze dient op 0 te blijven staan, maar kan dan wel waarden laten zien van 5-600, 1000, 2000 of nog veel hoger.

      Sluit anders de decoder eens rechtstreeks, met een zo kort mogelijke kabel aan op het AOP (huisaansluiting) zonder tussenkomst van andere apparaten, splitters etc. Het gebruik van splitters dien je overigens zoveel mogelijk te vermijden en liefst gebruik je deze helemaal niet.

      Als het ook dan maar om een zender gaat waarbij het fout gaat, vraag ik me dus een beetje af of het wel een tuner betreft, maar dat dien je dus op deze manier uit te proberen.

      Dus SBS, Veronica, RTL8 etc. opnemen en iets anders kijken, maar dan dus ook een vergelijk maken tussen live en de opname. Dus ook SBS even live kijken, terwijl deze wordt opgenomen. Als het om een tuner gaat, zie je dat dan meteen, doordat artefacten optreden, of dat de waarden, op dat moment uitgelezen, niet in orde zijn.

      Lukt het niet, neem dan even contact op met Humax. Je kan eventueel even aangeven dat je mij al hebt gesproken, en lukt het ook dan niet, kun je denk ik het best de decoder even naar hen opsturen.

      Hier zijn hun gegevens:

      Quantis Electronics B.V.
      Vaalserbergweg 317 | 5628 CH | Eindhoven | The Netherlands
      www.quantiselectronics.com
      T +31 (0) 85 5000400

      Mvg. Willem. Geantwoord op 10-11-2015 om 19:37

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info