• Ik begrijp dat dit onderwerp al eens aan bod is gekomen, maar ik wil graag enkele programma's die op de harddisk van mijn Humax staan kopiëren naar een DVD, zonder tussenkomst van een pc. Ik heb een panasonic dvd/harddisc recorder - kan het hier rechtstreeks op worden overgezet?

    Gesteld op 28-10-2015 om 12:12 in forum Humax iHDR-5050C Misbruik melden
    • Ja, dat kan.

      Maar dus alleen als de DVD recorder wordt aangesloten op de decoder.

      Het best kun je daarvoor de TV scart van de Humax gebruiken, welke je aansluit op de AV2 aansluiting van de recorder. Nu weet ik niet welke recorder je hebt, maar doorgaans is dit gelijk en wordt dus de AV2 aansluiting gebruikt.

      Gebruik een goede! geheel bedrade scartkabel en stel vervolgens de uitgang op de decoder in op RGB.

      Doe datzelfde (indien mogelijk) met de INGANG op de recorder. Via het menu kun je n.l. zowel de ingang als de uitgang aanpassen. Hier gaat het dus om de INGANG.

      Als je zo aansluit en instelt, verkrijg je n.l. een zeer goede opnamekwaliteit.

      Standaard is vaak ingesteld op Video, ofwel CVBS ofwel Composiet, maar dat zorgt voor de slechtste weergave. Dat werkt dus wel, maar ziet er echt veel minder goed uit.

      Vervolgens stel je de DVD recorder in op AV2 en je kunt gaan opnemen vanaf b.v. de harde schijf van de decoder. Zet wel meteen de opname op DVD en niet eerst op de schijf van de DVD recorder, want dan is de kans groot dat doorkopieren niet meer lukt, door de opgelegde kopieerbeveiliging.

      Let op: stel het volume (uitgangssterkte) op de decoder in op volledig! Let er ook op dat elke bediening die je daarna uitvoert met de decoder te zien zal zijn in de opname! Afblijven dus als de opname eenmaal loopt...

      Mvg. Willem

      Geantwoord op 28-10-2015 om 14:33

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info