• Kun je vis de SH-knop ondertitels krijgen op deze mediabox? Dus niet via TT888, maar rechtstreeks via de Slecht Horenden knop.Vooral van belang voor de BBC 1 tm 4, Duitse publieke zender en Nederlandse publieke zenders.

    Gesteld op 23-9-2015 om 14:15 in forum Humax iHDR-5050C Misbruik melden
    • Dat zul je even moeten proberen, maar de ondertitelingsfunctie werkt nog niet zo als bij de 5200.

      Maar via de toets met het luidsprekertje en het ? erachter, kun je bij sommige zenders ook nog e.e.a aanpassen. Ik weet echter niet of dat gaat lukken bij genoemde zenders, maar zal er, als het niet lukt, mezelf even in verdiepen.

      mvg. Willem. Geantwoord op 23-9-2015 om 14:56

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Willem, betekent dit dat de ondertiteling op de 5200 het wel naar behoren doet? Het gaat mij er om dat ik een Humax wil kopen( en daarmee onafhankelijk ben van Ziggo) die wel de ondertitels doorgeeft via de SH-knop. Dus het type Humax maakt mij niet uit, maar ik wil zeker weten van ervaringsdeskundigen, dat het werkt, op welk type dan ook! Geantwoord op 23-9-2015 om 15:29

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Dag,

      sorry, ik dacht dat je deze decoder al had, maar ondertitels via de slechthorende knop, zijn vooral de laatste tijd een groot probleem. Daarmee bedoel ik dat het vaak niet werkt.

      Dat is niet te wijten aan de decoder, maar aan de manier van uitzenden. Men zend n.l. vaak simpelweg die optie niet mee, waardoor het dus ook niet werkt.

      Ik heb het net even getest op een 5200, maar ook dan met Ziggo als provider, tegen het issue aangelopen, dat er op enkele zenders en bij enkele programma's ondertitels worden getoond.

      Bij de zenders die je noemt, liet geen enkele daarvan de ondertiteling zien, maar als dit werkt via teletekst pagina 888, is het wel zo, dat een programma ook met teletekst word opgenomen en dus de ondertiteling dan wel altijd 9indien beschikbaar0 kan worden getoond.

      Nadeel is echter dat bepaalde opties zoals pauzeren, terug spoelen etc. tijdelijk niet beschikbaar zijn.

      Dus kort samengevat kan ik niet beloven dat het gaat werken. Dat ligt dus niet zozeer aan de decoder, maar simpelweg aan de manier van uitzenden. Schakel je de slechthoren optie in, werkt dat uiteraard ook, maar als de zenders dit niet meezenden, gaat het dus alsnog mis en is het niet beschikbaar.

      Mvg. Willem. Geantwoord op 23-9-2015 om 17:14

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • PS: je hoeft uiteraard niet Ziggo te hebben als provider, maar je hebt vaak ook niet zoveel keuzemogelijkheden. De decoder kan n.l. alleen worden gebruikt bij een provider welke het DVB-C signaal voert en regelmatig zie ik dat men dan toch in bepaalde plaatsen aan een provider vast zit.

      Zou je de 5200 of 5400 aanschaffen, waarvan die laatste technisch gelijk is aan de 5200, maar een schijf heeft van 1 TB bruto, kun je bij Ziggo wel gebruik maken van de Interactieve diensten. Dat kan met de 5100 en 5300 ook, maar daar die maar over één tuner beschikken en geen ingebouwde schijf hebben, zou ik je die persoonlijk niet aanraden.

      De 5050 is niet interactief en heeft de kleinste schijf: 350GB. Daarvan is, net als bij de andere modellen overigens, een deel gereserveerd voor opnames, en een ander deel voor de Time-shift/pauze functie, het opslaan van muziek en korte filmpjes en het formatteren naar Ext3.

      Je houd dus netto minder over en zou je dus kiezen voor ene Humax, is het wel raadzaam daar even rekening mee te houden. Maar sowieso is het altijd raadzaam opnames die je wilt bewaren z.s.m. op een ander medium op te slaan.

      Mocht er nog wat zijn, schroom niet. Ik weet niet alles, maar doorgaans kan ik mensen prima op weg helpen.

      Mvg. Willem.
      Geantwoord op 23-9-2015 om 17:23

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Hallo Willem, je weet in elk geval wat ik bedoel! Maar zoals jij het nu vertelt/uitlegt, heeft het voor mij weinig zin om een dergelijke mediabox aan te schaffen.

      Het niet doorgeven van de ondertitels via Ziggo, ligt dus niet aan het signaal van bijvoorbeeld BBC/ARD etc. ,maar puur aan Ziggo. Ik heb nu een oudere mediabox van Ziggo, dus de voorganger van de Horizonbox en die geeft probleemloos ondertitels via de SH-knop; echt ideaal!

      Ik wil om die reden ook niet overstappen op de Horizonbox, want dan heb ik die ondertitels niet meer en daarom was ik aan het speuren of ik misschien zelf een mediabox kon aanschaffen.

      Ik las in dit forum dat de Humax ooit wel ondertitels heeft gegeven via die SH-knop, dus vandaar dat ik nieuwsgierig was of dat echt zo is en of het ook probleemloos werkt.
      Maar dat is dus helaas niet het geval.

      Om die reden zal ik nog even doorgaan met mijn weliswaar verouderde mediabox van Ziggo, maar in elk geval wel met de optie van de SH-knop, die naar behoren werkt.


      Het voordeel van een eigen Mediabox aanschaffen is ook, dat je je opnames kunt bewaren en niet kwijt bent, zodra je een andere mediabox krijgt van Ziggo.


      Ik heb ook BBC en andere Engelse zenders Free to Air via de satelliet en die geven ook zonder mankeren de ondertitels( automatisch , als je het eenmaal hebt ingesteld). Die signalen worden gewoon goed doorgegeven, maar Ziggo heeft met de aanschaf van de Horizonbox echt een misser aangeschaft, juist om die reden.

      Als je nog goede tips hebt, hoor ik het graag. Wie weet zijn er nog andere HD recorders die wel ondertitels genereren!


      Geantwoord op 23-9-2015 om 17:42

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Dag,

      ik begrijp het prima en doe voor Humax al zo'n 13 jaar ondersteuning, dus ben wel vrij goed op de hoogte van hun decoders en mogelijkheden. Maar goed, er zijn meer mogelijkheden (geweest) bij apparaten welke in de praktijk niet kunnen worden gebruikt, omdat een 3e partij daar niet aan meewerkt. En helaas ligt dat ook een beetje zo bij de ondertitels zoals genoemd.

      Het is echter vrij onduidelijk wie er nu aansprakelijk is voor het niet goed werken ofwel niet doorgeven van ondertitels voor doven en slechthorenden. De een wijst n.l. naar de ander en wie er nu echt gelijk heeft, is dus maar de vraag.

      Wel is het zo dat na de fusie van Ziggo met UPC, ik ineens meer klachten zie dat de optie niet meer werkt. Vanuit die hoek gezien, zou je dus zeggen dat het probleem dus inderdaad bij Ziggo ligt.

      Maar ik vraag me af welke decoder je nu hebt, want als die wel werkt, zou je ervan kunnen gaan dat men dus nog steeds de optie ondersteund. Dat is dus wel wat vreemd. Nu gaat Ziggo ook wel over op de Horizon, na de fusie, daar UPC die al gebruikte, maar het likt me toch niet zo dat ze deze optie nu ineens niet meer zouden ondersteunen voor de Humax en daar ga ik dan toch eens achteraan.

      Maar ik weet niet of het inderdaad zo is, dat je met de Horizon ook de ondertitels niet zou ontvangen. Het zou wel zo netjes zijn dat wel te doen, zeker omdat men er nu alles aan doet om mensen te laten overstappen op de Horizon. Maar ik weet daar het fijne niet van en houd me niet echt bezig met die decoder.

      Het klopt inderdaad wel dat dat men de ondertitels kon ontvangen. Maar na de veranderingen kreeg ik bij de 5200 ineens wat vragen waarom de ondertitels ineens niet meer werkten en toen ben ik me daar dus eens verder in gaan verdiepen.

      Ikzelf maak er eigenlijk geen gebruik van en gebruik hooguit de ondertiteling via teletekst, welke dus ook bij opnames werkt, maar verder staat de SH functie hier uit. Maar er zijn natuurlijk altijd mensen die dit wellicht nodig hebben en dan is het wel zo netjes om dit te ondersteunen. Maar daarin is dus wel wat veranderd.

      Ik heb net ook even gekeken bij mijn 5400 hoe het werkte en ook hier zag ik dus hetzelfde: een zeer summier aanbod van ondertitels bij het inschakelen van SH.

      Het is trouwens altijd raadzaam, bij welke decoder/PVR dan ook, de opnames die je maakt en wilt behouden, z.s.m. op een ander medium over te zetten, want als er eens iets misgaat, ben je wellicht wel alles in een keer kwijt...

      Maar ik ga me er toch even verder in verdiepen. Moet even kijken wanneer ik dat kan doen, maar plaats het in ieder geval even bij deze conversatie of als nieuwe 'vraag'.

      Ik was ook nog bezig een lijst met veelgestelde vragen en antwoorden op te stellen, maar dat schiet nog niet zo op. dat heeft in mijn geval ook te maken met persoonlijke omstandigheden, maar het is soms best veel om alle vragen bij te houden, daar ik op meerdere rubrieken plaats en soms toch bepaalde dingen moet uitzoeken, waar best wel wat tijd in gat zitten.

      Maar goed, ik doe mijn best en laat het weten als ik wat verder ben op dit gebied.

      Mvg. Willem.


      Geantwoord op 23-9-2015 om 18:44

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Willem, dank nogmaals! Ik heb even gekeken en de huidige mediabox heet: UPC mediabox HD Digital Video Recorder. Achterop staat dat het een Cisco is. Hiermee krijg ik probleemloos ondertitels via SH. Teletekst ondertiteling op 888 werkt hier niet.

      Maar ik denk echt dat het aan Ziggo of aan de Horizonbox ligt, want die signalen worden absoluut meegezonden.

      Sterkte met de persoonlijke omstandigheden en laat je niet opslokken! Dank,

      Ronette Geantwoord op 23-9-2015 om 19:35

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Dag.

      Heel graag gedaan. Maar bevind je jezelf toevallig in 'oud' UPC gebied? Dit omdat je een UPC mediabox hebt. Cisco is trouwens een merk dat vrij lang door Ziggo is gevoerd.

      Maar mede daar je aangeeft dat de ondertitels via teletekst dan weer niet werken, krijg ik sterk het vermoeden dat je nog werkt met de vrije, ofwel Free-to-air zenders. Dat is n.l. vreemd genoeg niet veranderd na de fusie van Ziggo met UPC.

      Het zou, als je nog in oud UPC gebied zit, dus zomaar eens zo kunnen zijn dat je dan wel de ondertitels kan ontvangen via de SH functie. Kijk anders gewoon eens of je een 5200 op zicht mee kan krijgen in de winkel, mits mijn vermoeden natuurlijk klopt.

      Dank voor de steun, en ik probeer inderdaad ook wel aan mezelf te denken, maar zet me nou eenmaal ook graag is anderen op weg te helpen. Daarom ben ik destijds ook op deze site gaan plaatsen. Want het is natuurlijk sneu als er wel vragen zijn, waar geen antwoorden op komen.

      Fijne avond.

      Mvg. Willem Geantwoord op 23-9-2015 om 19:55

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Hallo Willem,

      ik woon inderdaad in een oud UPC gebied, maar Ziggo is al zo vriendelijk geweest om mij een Horizonbox op proef te leveren en we( monteur en ik ) hebben op geen enkele manier de ondertitels via de SH knop tevoorschijn kunnen 'toveren''!

      Nu probeer ik een oude Cisco mediabox op de kop te tikken, maar ik zie alleen maar types met externe smartcard en bij mij zit die opening er niet in. Dus dat lukt niet.

      In deze tijd van digitaal vernuft moet het toch niet zo ingewikkeld zijn om reeds bestaande en gestuurde signalen met ondertitels, bij de cliënt thuis te krijgen? Tsjonge jonge, wat een gezeur! Alsof er geen echte problemen op deze wereld zijn!

      Dank en tot horens,

      Ronette Geantwoord op 23-9-2015 om 20:14

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Dag Ronette,

      toch zou het zomaar eens zo kunnen zijn dat het op de Humax, waarbij ik je dan wel een 5200 of 5400 aanraad, vanwege de free-to-air zenders, wel zou kunnen lukken.

      De Humax decoders werken wel met een smartcard, maar voor oud UPC is deze niet nodig en kan de decoder dus zonder smartcard worden gebruikt. Dan ontvang je gewoon alle vrije zenders en wellicht gaat dit dus gewoon werken, maar dat zou je eens moeten uitproberen als je die kans hebt.

      Veel decoders werken met een smartcard, maar daar is de laatste tijd wat verschuiving ingekomen en werken bepaalde decoders zonder smartcard, ofwel, deze is geïntegreerd.

      Maar de nieuwere Humax decoders kunnen dus ook overweg met de vrije zenders en daarvan wordt vaker gebruik gemaakt.

      Bij de 5200 en 5400 zijn er ook wat mensen die dit doen en ik zou eens een vraag op die onderwerpen kunnen plaatsen, of zij even willen aangeven of de gesproken ondertiteling in hun gebied werkt. Ik hoop dan op een reactie, maar het kan natuurlijk ook zomaar zijn dat ik niets hoor. Ik ben dan ook eigenlijk de enige die op vragen reageert.

      Maar kijk eens of je die kans hebt en ik ga even wat uitzoeken. En ja, er zijn heel erge dingen aan de hand op deze aarde, maar je wilt dan toch ook weer dat iets werkt als je het in huis hebt. Maar we raken er soms wel wat teveel aan verknocht. Even geen mobiel netwerk en Twitter staat vol en Nederland is te klein en dat is wel een beetje boel buiten proportie...

      Mvg. Willem.

      Geantwoord op 24-9-2015 om 12:32

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • hallo Willem,

      Ontzettend aardig dat je zoveel moeite wilt doen!

      Ik snap alleen het volgende niet: ik citeer jou nu even in onderstaande alinea, waarin je het hebt over gesproken ondertiteling? Is dat hetzelfde dan als ondertiteling via de SH-knop?

      Bij de 5200 en 5400 zijn er ook wat mensen die dit doen en ik zou eens een vraag op die onderwerpen kunnen plaatsen, of zij even willen aangeven of de gesproken ondertiteling in hun gebied werkt. Ik hoop dan op een reactie, maar het kan natuurlijk ook zomaar zijn dat ik niets hoor. Ik ben dan ook eigenlijk de enige die op vragen reageert.

      Ik heb trouwens ook geprobeerd om via UPC/Ziggo het voor elkaar te krijgen dat ik mijn huidige Cisco mediabox overneem. Er worden namelijk veel van die ''oude'' ciscoboxen aangeboden op Marktplaats. Als de box van mijzelf is, dan kan ik in elk geval de bewaarde opnames veilig stellen en ik kan gebruik blijven maken van de SH knop.

      Weet jij toevallig of je zo'n eigen mediabox kunt gebruiken i.c.m. een abonnement van Ziggo of kan Ziggo je dan dwars zitten op een of andere manier? Ziggo zelf zegt dat ik de nu gebruikte box niet kan kopen en dat ik geen mediabox via Marktplaats mag kopen. Wat kunnen de sancties dan zijn?

      veel vragen, maar allemaal dienen ze hetzelfde doel: een goede ontvangst met SH knop en opnemen en pauzeren.

      groetjes, Ronette Geantwoord op 24-9-2015 om 12:42

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Dag Ronette,

      heel graag gedaan. Ben ooit van plan geweest te stoppen omdat ik vaak geen reactie meer zie, maar gezien het toenemend aantal vragen op de rubrieken, blijkt dat men er toch wel baat bij heeft. Maar je reacties worden wel zeer gewaardeerd.

      Ik was net aan het reageren bij een Panasonic DVD recorder, die ongevraagd gesproken ondertitels laat horen en dat heb ik dus even door elkaar gehaald. Zal de leeftijd zijn ;-)

      Het is verder maar de vraag of je zo'n box/ decoder kan gebruiken in jou gebied, want zoals gezegd heeft men het bij de fusie vreemd genoeg niet gelijk getrokken en hebben Ziggo en het voormalig UPC gebied, eigenlijk nog steeds hun zelfde werkmethode.

      Het is natuurlijk onzin dat je zelf geen decoder zou mogen aanschaffen, maar Ziggo zegt de laatste ook ineens dat alle decoders van Humax niet meer inzetbaar zijn en gekochte modellen dus niet zullen werken. En dat, terwijl ze nota-benen de 5300 zelf nog leveren en alle andere modellen ook nog gewoon werken. Ook de 5050 en 5200 werden dor hen aangeleverd en nu wil men er ineens vanaf en moeten we overstappen op de Horizon.

      Wat dat betreft is Ziggo heel vreemd bezig... Ik kan me dan ook niet voorstellen dat men dan sancties kan nemen, want veel mensen hebben, dan wel in het eerdere Ziggo gebied, een decoder van zichzelf. Zo ook hier.

      Maar ik heb de vraag even op beide rubrieken geplaatst en kan anders wellicht nog wel in contact komen met iemand van Ziggo, in het oud UPC gebied. Maar of die me meer kunnen vertellen is maar de vraag, want vaak blijkt men niet zo op de hoogte van de mogelijkheden van de decoders.

      Mvg. Willem. Geantwoord op 24-9-2015 om 12:57

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Hallo Willem, ik heb wel net gelezen dat mediabox en smartkaart onlosmakelijk aan elkaar zijn gekoppeld en dat een smartkaart uit een Ziggobox( zoals ik nu dus heb) niet werkt in een andere mediabox en dat je dan een foutmelding krijgt. Dan heeft het ook geen zin om een andere mediabox aan te schaffen, weggegooid geld toch?

      Dan zou ook een dure Humax niet werken met een smartcard van Ziggo, dus wat is nu waar en wijsheid?

      groetjes, Ronette Geantwoord op 24-9-2015 om 13:14

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Dag Ronette,

      wellicht heb je er even overheen gelezen, maar in jou geval is het gebruik van een smartcard niet nodig. Er zijn meer mensen die gebruik maken van een Humax decoder in UPC gebied, wat nu bij Ziggo hoort. Alleen is het systeem daar dus niet mee veranderd en zijn dus alle free-to-air zenders gewoon te ontvangen zonder smartcard. Vandaar ook de term free-to-air of 'vrije zenders'.

      Je kunt, als je in Ziggo gebied woont, ook bepaalde zenders ontvangen zonder smartcard en destijds wilde men in die gebieden geheel zonder smartcard gaan werken, maar dat is al vrij snel weer terug gedraaid. Wil je in Ziggo gebied, wat dus ook voorheen al onder Ziggo viel, alle zenders uit je pakket ontvangen, is dus een smartcard nodig.

      Maar voor (oud) UPC gebied geld dat dus niet. Dat kun je echt van me aannemen. Staat overigens ook op de site van Humax, waarvan ik zo even een link zal plaatsen.

      Maar heb je Ziggo als provider, kan daar inderdaad ook alleen maar ene smartcard van deze provider in en dat geld eigenlijk voor elke provider welke met een eigen smartcard werkt.

      Dus nog even kort samengevat: In jou situatie, daar je jezelf in oud UPC gebied bevind, is een smartcard niet nodig voor de 5100, 5200, 5300 en 5400 van Humax. Dus ook geen smartcard van Ziggo. De decoders werken in dit geval gewoon zonder smartcard,hetgeen overigens vaker voorkomt. Er zijn n.l. meer providers die alleen met vrije zenders werken en waarbij men gebruik maakt van een Humax.

      Hier: Klik op deze LINK zie je hoe je de decoders van Humax installeert voor het netwerk van (voormalig) UPC. Bij de 5050 kan het dus ook, en ook dat is een uitstekend apparaat, maar ik zo zelf liever toch voor ene 5200 of 5400 gaan.

      Je hoeft deze wellicht niet meteen te kopen, of op die grond dat de decoder terug kan als deze niet naar wens zou werken. Overleg dat gewoon goed met een verkoper. Als ik een reactie krijg bij de 5200 of 5400, laat ik dat weten.

      Mvg. Willem. Geantwoord op 24-9-2015 om 16:09

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • hallo Willem,

      Ik ben wel een beetje afgedwaald van mijn oorspronkelijke vraag over de Humax! Maar eigenlijk is mijn vraag gewoon: welke decoder kan ik gebruiken met een abonnement van Ziggo?

      ik wil onafhankelijk zijn van Ziggo qua decoder, omdat er zoveel gezeur mee is. het is complete koppelverkoop en dat wil ik niet. Maar kan ik nu een decoder/mediabox aanschaffen( die wel aan al mijn wensen voldoet) en daarmee toch alle zenders uit het door mij gewenste pakket ontvangen?

      De Free to Air zender uit Engeland heb ik allemaal via de satelliet, prachtig beeld en ondertiteld. In Nederland hoef ik ook alleen maar NPO 1 , 2 en 3 te ontvangen, want naar de commerciële zenders kijk ik niet. Verder wil ik Belgie 1 en 2 plus de 4 Duitse zenders.

      Het voordeel van een eigen mediabox/decoder is dat ik zelf een basisabonnement kan afsluiten, maar toch de luxe heb van opnemen, pauzeren etc. En uiteraard het SH-ondertitelen. Maar als die losse decoder niet werkt i.c.m. een Ziggo-abonnement, dan heeft het dus geen zin. Snap je het nog?

      Dank voor je geduld.

      Ronette Geantwoord op 24-9-2015 om 17:11

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Dag Ronette,

      bij een abonnement van Ziggo kun je de Humax decoders gebruiken. Dat doen zeer veel mensen en ik zelf heb ook een Humax (natuurlijk ;-) in gebruik bij Ziggo.

      Maar het 'probleem' is dat jij in oud UPC gebied woont en dat valt dan nu wel onder Ziggo, maar werkt dus nog net zo als voorheen het geval was.

      Je kan dus gewoon een Humax decoder kopen, maar dan krijg je alleen alle free to air zenders, en dat zijn er nog vrij veel.

      Ik weet uiteraard niet welke zenders je allemaal wenst, maar de free-to-air zenders van (oud) UPC zijn waarschijnlijk heel anders dan welke je nu ontvangt. Dat moet je dus niet met elkaar vergelijken, of wellicht met één systeem gaan werken.

      Kortom: je kan gewoon een Humax decoder aanschaffen en inzetten, ZONDER smartcard.

      Echter heb je het over een Ziggo abonnement, en dat heb je in feite ook, maar dat werkt in jou gebied dus nog zoals je voorheen bij UPC gewend was.

      Daarom heb ik je al een paar keer aangeraden gewoon eens een Humax te proberen. Na installatie zie je snel genoeg welke zenders je hebt, en of het SH ondertitelen werkt. Is het niet naar wens of werkt het niet naar behoren, breng je de decoder gewoon terug, mits je daar dus goed afspraken over maakt met je winkelier.

      Maar hoe dan ook is zijn de Humax modellen welke zijn genoemd, bruikbaar in jou situatie!

      mvg. Willem. Geantwoord op 24-9-2015 om 17:29

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Hallo Willem,

      Ik zal al je tips ter harte nemen! Dank je wel. Als het zover is zal ik je mijn ervaringen vertellen, oke? kan wel even duren, want we wonen tijdelijk elders en gaan pas na half oktober weer naar een definitief adres. Fijne avond, groet, Ronette Geantwoord op 24-9-2015 om 18:27

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Dag Ronette,

      veel succes. Als het zover is, plaats je bericht dan even als nieuwe vraag, dan kan ik het wat sneller terug vinden, en als de conversaties wat te lang worden is bijplaatsen tevens niet meer mogelijk...

      Mvg. Willem.

      Site beheer Geantwoord op 24-9-2015 om 18:49

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Dag Ronette,

      de berichten nog eens doorlezend, weet je eigenlijk al precies welke zenders je ontvangt, want je gebruikt nu immers al de Cisco. En die werkt ook met de free-to-air zenders. Diezelfde zenders ontvang je dus met de Humax.

      Vraag blijft alleen wat de Humax doet met de ondertiteling, maar daar hebben we het al uitgebreid over gehad. Maar je weet dus wel welke zenders je gaat ontvangen.

      Nu ga ik mijn bed in, want ik ben eigenlijk al even te lang op de site bezig en het is voor vandaag wel weer even mooi geweest.

      Als het zover is dat je de decoder eventueel kan inzetten, lees ik dat wel, maar let er even op dat je dit dan wel als nieuwe vraag doet.

      Gr. Willem. Geantwoord op 25-9-2015 om 00:43

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info