• Hallo,

    Ik heb sinds enige dagen het feit, als ik overschakel van een zender naar de andere ( of via de back knop terug naar de vorige zender ga) dat er eerst een korststondig beeld , dan even snel zwart beeld ,en dan pas het beeld weer terug.

    Als ik in het Menu kijk bij Signaalontvangst zie ik dat alleen bij Tuner 1 sterkte 58/59 %- Kwaliteit 100% staat.

    Tuner 2 geeft niets aan!, na een poosje wel, als ik aan het overschakelen ben geweest/ cq opnemen, ik krijg er niet echt hoogte van, is dat normaal?,

    BVD voor de hulp/info!



    Mvg,

    Sip van den Berg

    Venray.

    Humax 5050C

    Gesteld op 14-9-2015 om 10:10 in forum Humax iHDR-5050C Misbruik melden
    • Hallo Sip,

      Als je alleen maar een zender bekijkt, kun je inderdaad alleen maar de waarden uitlezen bij tuner 1. Tuner 2 wordt dan niet gebruikt.

      Om ook de waarden daarvan uit te lezen, dien je dus één zender te bekijken en één of twee* (*beperkt mogelijk) andere zenders op te nemen.

      Maar het probleem dat u noemt (kortstondig beeld/zwart beeld etc) kan wellicht worden opgelost door de decoder even terug te stellen naar de fabrieksinstellingen en opnieuw te installeren. Daarbij behoeft in eerste instantie de harde schijf niet te worden geformatteerd, dus opnames blijven behouden.

      We dienen andere instellingen weer even opnieuw te worden gemaakt.

      Mvg. Willem.

      Geantwoord op 14-9-2015 om 18:37

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
    • Hallo Willem,

      Dank voor Uw antwoord!
      Nog even een vraagje betreffende Uw antwoord,

      Terug zetten naar de fabrieksinstellingen en opnieuw installeren .

      Is het dan zeker dat mijn opgenomen opnames behouden blijven zoals U schrijft, maar op wat voor manier behoud ik deze opname's?

      En welke andere instellingen moet ik weer opnieuw maken?, moet ik dan ook eventueel de Ziggo card verwijderen en opnieuw insteken?.

      Bvd Voor Uw Hulp en antwoord!

      Mvg, Sip. Geantwoord op 22-9-2015 om 12:18

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Dag Sip,

      opnames blijven bewaard op de manier zoals deze nu ook aanwezig zijn. Daar veranderd niets aan, daar deze gewoon op de harde schijf staan.

      Let op: als je bij het terug stellen naar de fabrieksinstellingen ook het vakje 'harde schijf' of 'opslagapparaat' formatteren aanklikt, verdwijnen de opnames wel, maar standaard is dat vakje niet aangevinkt.

      het blijft overigens raadzaam de opnames die je echt wilt bewaren, wel z.s.m. veilig te stellen. De manieren waarop je dat kan doen zijn hier allen genoemd en besproken.

      Als er n.l. wat gebeurd, waardoor je de schijf wel MOET formatteren, ben je alles kwijt.

      Alleen de instellingen die je zelf hebt gemaakt, dus het instellen van de resolutie op 1080I bij een Full-Hd tv, het instellen van de begin en uitlooptijden voor het opnemen, etc. dien je na de installatie weer even naar wens in te stellen.

      De smartcard kan gewoon blijven zitten en het terug stellen en opnieuw installeren vergt maar enkele minuten. Dat gaat dus zeer vlot en hiermee verhelp je software problemen.

      mvg. Willem.

      Geantwoord op 22-9-2015 om 14:48

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Hallo Willem,

      Dank voor je snelle en deskundige antwoord!
      Ik ga het zeker doen daar het zeer irritant is dat er bij overschakelen naar andere zender er een "zwart beeld"tussen valt!

      Houd je op de hoogte.
      Mvg,
      Sip. Geantwoord op 22-9-2015 om 16:35

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Dag Sip,

      graag gedaan. Even zwart beeld bij het zappen tussen 2 zenders zie je altijd, maar niet op de manier zoals je op 14-9-2015 hebt genoemd. Maar het is dus niet zo dat de beelden van verschillende zenders meteen in elkaar overgaan.

      In sommige gevallen is dat tegenwoordig wel zo bij nieuwere apparaten, maar doorgaans zie je even een zwart beeld.

      Mvg. Willem. Geantwoord op 22-9-2015 om 19:10

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info