• Hallo, ik heb een Humax 5050c, ik kan helaas niet meer via de orginele afstandbediening de Guide en Media bedienen. Heeft iemand misschien een idee. Zou dit gekomen kunnen zijn na de zender omzetting van Ziggo.
    Ik hoor het graag.

    met vriendelijke groet
    Pieter

    Gesteld op 22-6-2015 om 17:26 in forum Humax iHDR-5050C Misbruik melden
    • Dag Pieter,

      dat kan niets te maken hebben met de zenderwisseling of de fusie van Ziggo/UPC. Er is absoluut iets anders aan de hand. Daar de rest nog wel werkt, althans daar ga ik even vanuit, kan dit een software issue in de decoder betreffen.


      Ik raad je aan de decoder eerst even een klein half uurtje los te koppelen van het net. Is het daarmee niet verholpen, of keert het probleem terug, stel de decoder dan even terug naar de fabrieksinstellingen en installeer deze opnieuw.


      Let op: je behoeft hierbij niet de schijf te formatteren, dus opnames blijven bewaard. Verder dien je alles wel even opnieuw in te stellen. Met het terug stellen verhelp je software issues.

      Op dit onderwerp staat ook nog een uitgebreide manier, en je kan tevens gebruik maken van de zoekfunctie hierboven. Uiteraard zijn er ook al veel andere tips genoemd.

      Mvg. Willem.
      Geantwoord op 22-6-2015 om 18:48

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Hallo Willem, mijn decoder 5050c is afgelopen nacht geheel van het net losgekoppeld geweest.
      Dit heeft echter niet geholpen. Terug gaan naar de fabrieksinstellingen heb ik nog niet gedaan.
      Via het kleine knopje menu op de decoder zelf heb ik ontdekt kun je wel naar de div. instellingen.
      Aangezien ik niet zo handig ben met het instellen van allerlei apparaten wil ik deze optie nog even uitstellen.

      In de afstandbediening van mijn 5050c zitten nu nieuwe batterijen. Als ik bijvoorbeeld op media druk licht wel een signaallampje op en op de decoder zie je op de display ook dat het signaal binnenkomt maar er gebeurt verders niets bij geen enkele knop op de afstandsbediening.

      Zou je mij misschien de uitgebreidere manier kunnen aangeven om mijn afstandbediening aan de praat te kunnen krijgen.
      Alvast reuze bedankt voor je info Willem.
      groetjes Pieter Geantwoord op 23-6-2015 om 10:36

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
    • Dag Pieter,

      het lijkt er toch een beetje op dat er iets misgaat bij de decoder zelf en dan is terug stellen en opnieuw installeren de juiste optie, maar dan zal de decoder wel op de afstandsbediening moeten reageren.

      Doet deze dat niet, heb je een probleem. Maar uit je eerdere bericht haal ik dat alleen Guide en Media niet werken en ik begrijp nu dat de decoder eigenlijk helemaal niet meer reageert op de afstandsbediening.

      Ik neem wel aan dat de PVR toets oplicht? Probeer dan even dit: Druk op 0 (nul) toets en druk, terwijl je de 0 ingedrukt houdt, meteen op de OK toets. Houd beiden ingedrukt. Als het goed is zie je nu een pagina verschijnen waarin je kan kiezen tussen verschillende modi.

      Doorgaans zal de decoder ingesteld staan op modus 1. Druk het getal in dat wordt aangegeven. Zo staan decoder en afstandsbediening weer in dezelfde modus. Hopelijk gaat dat werken.

      Mvg. Willem. Geantwoord op 23-6-2015 om 16:38

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info