• Beste Willem,
    ik heb de 5050 pas gekregen,enwilde je daarom vragen hoe ik een programma op kan nemen?
    Alvast bedankt voor de moeite gerard

    Gesteld op 7-6-2015 om 17:05 in forum Humax iHDR-5050C Misbruik melden
    • Dag Gerard,

      je kan hier de handleiding erop naslaan, maar het kan op verschillende manieren:

      Ga naar de Guide en vervolgens naar het programma dat je wilt opnemen en klik op OK. Je ziet dan wat opties, zoals eenmaal, dagelijks etc. Ook een herinnering is daar mogelijk, zodat de decoder zelf overschakelt naar het betreffende programma, nadat ene melding wordt getoond.

      Voorts kun je gebruik maken van de gele toets voor een timerplanning. Ga naar de Guide en druk op de gele toets. Ook kun je bij de 5050 nog gebruik maken van de schedule knop (deze is later vervallen)

      Als een programma al bezig is en je wilt het alsnog opnemen, kan dat met de (direct) opname toets. keek je dat programma al vanaf het begin, dan kun je terug (time shift) met de pijltoetsen of de pijltoetsen op de grote ronde knop. Zo kun je dus ook door bv., reclameblokken heen zappen bij opnames als je via time shift kijkt.

      Dit zijn de meest gebruikte opties, maar er zijn nog enkele mogelijkheden, door b.v. naar de Guide te gaan en op de groene toets te drukken.

      Wil je een opname onderbreken/stoppen, druk je een of enkele malen op de stoptoets als je het programma bekijkt of hebt opgezocht in de Guide.

      Maar eigenlijk wijst het zichzelf al heel snel als je bezig bent.

      Het wissen van programma's uit de timerlijst gaat zo:

      Ga via "guide" naar "timer (gele knop)" hier staan de geplande programma's, vervolgens selecteren en via opt+ wissen.

      Je kunt, als je twee keer achter elkaar op 'media' drukt, een reeks opnames aanvinken met de OK-knop en daarna deze aangevinkte opnames allemaal tegelijk deleten (met de rode knop).

      "Hoe verwijder je een programma dat dagelijks opgenomen wordt terwijl dat niet de bedoeling is".

      -Druk op 'schedule' van de afstandsbediening.
      -Selecteer je programma, en druk op opt+.
      -Druk dan nogmaals op opt+ of op de OK toets.

      Opnametijden verlengen:

      Extra begintijd/extra eindtijd: Menu / Systeeminstellingen / Media instellingen / Opname opties / extra tijden.

      In Schedule: Bij Timer het programma selecteren die verlengt moet worden en daar de eindtijd verlengen. Let op dat de standaard ingestelde extra tijd voor en na hiermee verdwijnt dus die zul je handmatig even moeten aanpassen. In jou geval dus alleen de extra begintijd.

      Een lopende opname die gaat uitlopen: Ga op de bewuste zender staan (waar dus op dat moment de opname al loopt) en druk op REC (de opname toets onder de Menu toets). In het scherm komt dan een extra scherm met "Opname tijd". Met de pijltjestoetsen kun je die dan met 10 minuten per keer klik verlengen.

      Onderaan zie de balk meelopen die de eindtijd aangeeft.

      Op dit onderwerp staat uiteraard nog meer info en ook kan de zoekfunctie hierboven worden gebruikt. En uiteraard kan dus de handleiding worden ingezien, hetgeen gemakkelijker werkt als een CD rom.

      Mvg. Willem.



      Geantwoord op 7-6-2015 om 18:24

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • PS: opnames komen in Media te staan. Even op de media toets drukken en je ziet de lijst. Ga naar de gewenste opname en klik op OK. Ook dan zie je weer allerlei opties waar je met de pijltoetsen op de grote ronde knop naartoe kan. Bevestigen doe je steeds met OK.

      Mvg. Willem Geantwoord op 7-6-2015 om 18:26

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info