• Mogelijk is dit onderwerp al eens aan bod gekomen, maar ik wil graag enkele programma's die op de harddisk van mijn Humax staan kopiëren naar een DVD of een USB stick. Is dit mogelijk? En zo ja, hoe doe ik dat precies?

    Dank alvast,
    Kho

    Gesteld op 6-6-2015 om 12:36 in forum Humax iHDR-5050C Misbruik melden
    • Dag,

      dat doe je door de PC op te nemen in je netwerk en te gaan werken met FTP. Je hebt dan wel het gratis programma Filezilla Client nodig.

      Hier zie je hoe je de PC kunt aansluiten op de decoder:

      Hoe sluit ik mijn computer rechtstreeks aan op de IHDR-5050C?

      Gebruik een UTP-crosskabel om de ethernetaansluiting van de ontvanger rechtstreeks op de ethernetaansluiting van je computer aan te sluiten. De computer krijgt dan doorgaans een zogenaamd APIPA adres toegewezen. Controleer welk IP adres je computer heeft gekregen en pas het IP adres van de IHDR-5050C daarop aan. Meestal is het voldoende om 1 op te tellen bij het IP adres van de computer. Het netwerkmasker moet nu 255.255.0.0 zijn.
      Internet Explorer:
      FTP gebruik met Humax iHDR 5050c

      • Sluit uw iHDR 5050c met een UTP netwerkkabel aan op uw router van uw thuisnetwerk.

      • Druk op - Menu - Systeeminstellingen - Netwerk van uw HUMAX en schakel uw netwerk in op DHCP En druk op “OK”. Na enkele sec. worden de adressen ingevuld en heeft u verbinding.

      • Kijk welk IP adres is verkregen.

      • Open Internet Explorer op uw PC en type ftp://je_verkregen_ipadres bv. ( ftp://192.168.1.36/ )
      Vul in (naam: HumaxFTP en wachtwoord: 0000 indien u dit niet veranderd heeft)

      • Om de mappen en de bestanden te kunnen downloaden moet je een FTP site in windows verkenner openen. Klik op “pagina”rechtsboven in internet explorer (zie fig.)

      • Klik in de verkennen op de bestanden die je wilt kopiëren nu met je rechter muisknop. Klik nu op “kopiëren” in het pulldown menu of sleep de bestanden naar een locatie op uw PC. De video-bestanden hebben de extentie .ts

      • Op deze manier kunnen videobestanden opgeslagen worden op uw PC waarna ze op een ander medium kunnen worden opgeslagen.

      Volgens mij heb ik er nog wat meer inf over.

      Mvg. Willem. Geantwoord op 6-6-2015 om 18:41

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info