• Hoe kan ik voorkomen dat de Humax 5050c gaat "booten" wanneer ik hem weer aanzet? Lastig en kost tijd wanneer dat ding de hele riedel afdraait (dL -- i+* -- BOOT). Voorheen startte-ie gewoon op de tv-zender waarop ik hem had uitgezet, maar nu ineens niet. Kan het niet vinden in de handleiding en ook niet in het instellingenmenu. Wie weet raad?

    Gesteld op 9-3-2015 om 22:26 in forum Humax iHDR-5050C Misbruik melden
    • Dag,

      De 5050 heeft altijd even de tijd nodig gehad op te starten. Bij de nieuwere modellen, waarbij net als bij de 5050 de energiespaarstand kan worden uitgeschakeld, versnelt dat het opstarten aanzienlijk, maar dat is bij de 5050 niet het geval, maar wellicht verkort het de opstarttijd iets als je de decoder dus even van de energiespaarstand haalt. Dat doe je in het menu, onder energiebeheer.

      Maar als de decoder langer gaat booten, kan dat ook wijzen op een aankomend defect. Vaak zie je dan dat de decoder later zelfs in het booten blijft hangen en helemaal niet meer opstart.

      Stel de decoder anders eens terug naar de fabrieksinstellingen en installeer deze opnieuw. Het is ook raadzaam van tijd tot tijd de harde schijf te formatteren, maar doe dat niet meteen, want dan gaan alle opnames verloren.

      Mvg. Willem. Geantwoord op 9-3-2015 om 22:50

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
    • Beste Willem,
      Bedankt voor de genomen moeite. Spaarstand-idee uitgeprobeerd. Werkt helaas niet. Het "probleem" is niet, dat het booten op zich langzamer gaat, maar dàt-ie boot. Maandenlang werkte e.e.a. zoals ik beschreef, maar nadat ik de fabrieksinstellingen opnieuw had ingevoerd, niet meer. Ziggo heeft n.l. nieuwe zenders etc. aan de tv-pakketten toegevoegd en hun stappenplan om mijn Humax 5050c hieraan aan te passen, flopte bij mij.
      Nadat ik alles gewoon zelf via het menu van de 5050c had ingeregeld, is-t-ie gaan booten.
      Mvgr,
      Frits. Geantwoord op 10-3-2015 om 21:27

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Dag Frits,

      Toch is dat heel vreemd, want ik ken eigenlijk alle kabel decoders van Humax behoorlijk goed en ik heb nog niet anders gezien dat de 5050 altijd even de tijd nodig heeft op te starten, maar ik begrijp nu wel dat het in deze situatie iets anders ligt en het zou mooi zijn als dit kan worden opgelost.

      Zoals gezegd is het bij andere modellen ook het geval, maar bij de nieuwere typen, kun je het opstarten enorm verkorten door de decoder van de energiespaarstand te halen. Dan starten de decoders binnen een een paar seconden op, maar bij de 5050 heeft deze stand doorgaans weinig tot geen effect.

      Maar je zou natuurlijk eens kunnen kijken of het baat als de decoder nogmaals wordt terug gesteld naar de fabrieksinstellingen en opnieuw wordt geïnstalleerd. Daarmee verhelp je software issues en wellicht is dat de oplossing.

      Op dit onderwerp is ook een uitgebreide manier te vinden de decoder terug te stellen, welke men regelmatig gebruikt als de 'gewone' manier niet baat.

      Ik hoop dat een van deze opties zal gaan lukken.

      Succes!

      Mvg. Willem Geantwoord op 10-3-2015 om 22:39

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Willem,
      Heb de fabrieksinstellingen opnieuw ingesteld en de zenders etc. eveneens. Geeft geen resultaat. Wanneer ik met de afstandsbediening de decoder aanzet, komt-ie nog steeds niet direct terecht op de zender, maar gaat booten.

      Door mij het volgende traject afgelegd i.v.m. het verruimde zenderaanbod van Ziggo:
      1. Software-update HDPXCIR 1.00.31 met update-datum 21 NOV 2013 geïnstalleerd.
      2. Ziggo stappenplan uitgevoerd. stemde niet helemaal overeen met mijn situatie.
      Gevolg: mislukt.
      3. Fabrieksinstellingen ingelezen en zenderzoeken etc. via het menu instellingen geregeld.
      4. Met de afstandsbediening de 5050c uitgezet, daarna weer aangezet.
      5. Stap 4 nog een keer herhaald.
      Resultaat: 5050c gaat booten.

      Nu is een en ander natuurlijk geen echt probleem, menigeen zal dit de normale gang van zaken vinden, maar bij heeft het ding nu eenmaal maandenlang anders gewerkt. Helaas heb ik nooit kunnen achterhalen waarom het display toen direct bijv. NPO1 toonde, en NIET dL i+* BOOT.

      Ik schrijf dit zo uitgebreid, omdat dit zo'n vreemd geval is en het voor de verklaring van e.e.a. nu eenmaal behulpzaam is om zoveel mogelijk gegevens te weten.
      Mvgr.,
      Frits
      Geantwoord op 12-3-2015 om 22:47

      Waardeer dit antwoord (3) Misbruik melden
    • Dag Frits,

      Ik kom er nog even op terug, maar heb er zo geen verklaring voor waarom het eerst anders heeft gewerkt. Je kan verder niets instellen om het opstarten te versnellen, dus wat dat betreft zijn de opties een beetje op.

      En ik ben er juist blij mee dat men uitgebreid aangeeft wat er aan de hand is, of dat men uitgebreid iets toelicht. Dat maakt het alleen maar duidelijker. Ik zie soms ook vragen waar ik echt niets mee kan, want ik moet het inderdaad wel op afstand beoordelen en dat is sowieso niet altijd even eenvoudig.

      Mvg. Willem. Geantwoord op 12-3-2015 om 23:43

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info