• melding storing HDD; is HDD te formatteren en zo ja, hoe?

    Gesteld op 16-2-2015 om 13:16 in forum Humax iHDR-5050C Misbruik melden
    • Ja, dat kan.

      Als je naar het menu gaat en voor gegevens opslag kiest, kun je het opslagapparaat, ofwel de harde schijf, formatteren.

      Maar het kan ook raadzaam zijn de decoder eens geheel terug te stelen naar de fabriekstand en dan meteen de HDD te formatteren, waarna je de decoder opnieuw installeert. Je verhelpt dan meteen software fouten.

      mvg. Willem. Geantwoord op 16-2-2015 om 18:26

      Waardeer dit antwoord (5) Misbruik melden
    • Dank je Willem,
      de optie om naar herstel fabrieksinstelling te gaan had ik al gedaan. Resultaat is dat in het daarop volgende instellingsmenu stap 4 wordt overgeslagen... en laat dat nu net de stap van formatteren zijn...
      Blijkbaar is de schijf niet meer te benaderen.
      Zou een externe HDD een optie zijn? Geantwoord op 16-2-2015 om 19:12

      Waardeer dit antwoord (3) Misbruik melden
    • Hallo,

      Kun je de schijf ook niet formatteren via het menu? dat moet n.l. wel kunnen. Als de schijf helemaal defect zou zijn, lukt dat niet meer altijd, maar dan zal de decoder ook niet meer doorstarten en blijven hangen in het opstartmenu (booten).

      Je kan dus de harde schijf normaal gesproken meteen formatteren bij het terug stellen, maar ook via het menu. Kijk daar dus nog eens naar. Ik weet echter zo niet exact de stappen meer, maar bij de 5200 gaat het zo, en wellicht is dat bij de 5050 hetzelfde:

      -Menu
      -Instellingen
      -Systeem
      -Gegevensopslag
      -Opslagruimte
      -Opslagapparaat formatteren.

      Een externe schijf gaat niet werken. Je kan wel een externe schijf aansluiten op de decoder, maar je kan daarop niet direct opnemen. Je kan deze schijf alleen gebruiken om opnames vanaf de interne schijf over te schrijven op de externe schijf.

      Mvg. Willem.
      Geantwoord op 16-2-2015 om 20:01

      Waardeer dit antwoord (3) Misbruik melden
    • bij de 5050 zou het moeten staan onder Systeeminstellingen; daar is een optie "Media instelling" maar die optie is geblokkeerd...

      De hamer ligt al klaar... Geantwoord op 16-2-2015 om 21:08

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Doe die hamer nog even weg ;-) en haal eens een half uur de spanning geheel van de decoder. Je kan deze ook op een uitgebreide manier terug stellen, waarbij het vaker wel lukt issues op te lossen:

      -Haal de spanning geheel van de decoder. (Minimaal 20 minuten).
      -Verwijder de smartcard.
      -Verwijder de coax kabel.
      -Verwijder de HDMI kabel.
      -Verwijder een eventueel aangesloten cinch kabel.
      -Sluit de kabels na een minuut of 15 weer aan.
      -Schakel, nadat de spanning weer is ingeschakeld de decoder in en wacht tot deze om de smartcard vraagt.
      -Plaats de smartcard
      -Stel de decoder na het geheel opstarten terug naar de fabriekstand.
      -Installeer de decoder opnieuw met de juiste frequentie en ID-Code (netwerknummer). -Controleer in het menu of je een nieuwe software update kan binnenhalen, zo ja, doe dit even.
      -Kijk nu even of het mogelijk is de HDD te formatteren. Formatteren kan nooit als er een opname loopt, of als je gebruik maakt van de time-shift functie. Zet deze functie anders even uit als je gaat formatteren. Ook dat kan soms baten.

      Succes!

      Mvg. Willem.



      -Tip: haal daarna in het menu bij de optie 'energiebeheer' van de energiespaarstand. Geantwoord op 16-2-2015 om 21:20

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Dag Guus,

      Hopelijk gaat het lukken, maar anders is wellicht even onderzoek nodig. Weggooien is natuurlijk zonde, want de 5050 is op zich een uitstekend apparaat.

      Maar ik lees graag hoe het is afgelopen.

      Mvg. Willem. Geantwoord op 16-2-2015 om 22:23

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Hoi Willem,
      alle moeite ten spijt... hij wil z'n HDD niet meer kennen. Rest doet het nog prima, maar ik mis die HDD.
      Waarschijnlijk inruilen en dan een ander (met internet) kopen... Bij een 5200c geven ze nu een dongle en een ziggo starterspakket gratis. Is dat een goede keus?
      Groet,
      Guus. Geantwoord op 17-2-2015 om 17:47

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Hallo,

      De 5200 is en prima decoder en daar wordt dan ook veel gebruik van gemaakt. Maar goed, dan zie ik natuurlijk ook wel issues langskomen, net als bij elk apparaat, maar doorgaans is dat uitstekend zelf op te lossen. Overigens hebben die modellen geen Internet, maar zijn interactief (Ziggo).

      Ik gebruik zelf de 5400 en die bevalt me uitstekend. Daarmee wel eens een defecte tuner gehad, maar verder ben ik erg tevreden.

      Nu kan ik zelf ook wel veel oplossen, en dat scheelt natuurlijk wel. Ik hou me al jaren bezig met Humax decoders en door het plaatsen heeft Humax destijds contact met me gezocht en dat is er nog steeds, waardoor we ook over en weer punten en ervaringen uitwisselen, en dat heeft natuurlijk zijn voordelen.

      De 5400 is overigens identiek aan de 5200, maar heeft een schijf van 1TB. En dat is natuurlijk ook erg handig, maar het blijft raadzaam de opnames toch altijd z.s.m veilig te stellen. Het is nou eenmaal gevoelige apparatuur en het is zonde als je het kwijtraakt. Overigens zou ik je aanraden bekabeld te werken als dat mogelijk is en pas een dongel te gebruiken als het niet anders kan. Overigens werkt die laatste sinds de laatste updates wel een stuk beter.

      Maar het lijkt er niet op dat de schijf in de 5050 echt defect is, maar dat zal onderzoek moeten uitwijzen, mits je er dat nog voor over hebt. Maar je zou Humax eens kunnen bellen:

      Quantis Electronics B.V.
      Vaalserbergweg 317 | 5628 CH | Eindhoven | The Netherlands
      www.quantiselectronics.com
      T +31 (0) 85 5000400

      Is de decoder defect en wil je deze laten nazien, dan kun je hem zo die kant op sturen met een duidelijke klachtomschrijving.

      Succes.

      Mvg. Willem. Geantwoord op 17-2-2015 om 18:22

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Willem, dank je voor je uitgebreide antwoord.
      Ik zal morgen contact zoeken met Quantis. Wie weet wat eruit komt.
      Ik hou je op de hoogte.
      Groet,
      Guus. Geantwoord op 17-2-2015 om 20:59

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Hallo Willem,
      reparatie zou geld kosten en dus ben ik maar eens gaan zoeken...
      In Twente heeft de kabelaar ervoor gekozen om zonder Ziggo verder te gaan. Hierdoor zijn ineens een aantal 5200c ontvangers op de markt gekomen... Ik kocht er een op Marktplaats voor €110,=. Wellicht een tip voor anderen, want er staan meer van die dingen op MP te koop!?
      Dank je voor het advies en wellicht tot een volgende vraag.
      Groet,
      Guus. Geantwoord op 19-2-2015 om 21:28

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Dag Guus,

      Er staan inderdaad Humax decoders op marktplaats voor leuke prijzen. Maar je moet natuurlijk wel een apparaat treffen dat nog niet al te veel heeft gedraaid en helemaal in orde is. Maar de prijzen zijn inderdaad vaak wel aantrekkelijk.

      In ieder geval ben jij weer geholpen en kun je weer kijken. Dus gefeliciteerd met je aankoop. Maar ik zou de 5050 toch nog niet wegdoen...

      mvg. Willem. Geantwoord op 19-2-2015 om 21:54

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info