• hallo willem,
    laat ik beginnen om nogmaals mijn waardering uit te spreken over de service en de deskundige benadering . deze klantvriendelijke en geduldige behandeling van alle problemen verdient een hele dikke pluim.!!
    als ondeskundige bezitter van de humax 5050c verzoek ik om jouw advies.
    kortgeleden heb ik via scart een dvd-speler rechtstreeks op de tv aangesloten. alles werkt maar met een diep bromgeluid op de achtergrond. hoe kan ik de humax hierbij betrekken? ik dacht om via een hdmi kabel de verbinding tussen humax en dvd-speler te installeren, maar de humax is via zijn hdmi-poort al op de tv (heeft 2 hdmi-uitgangen) aangesloten. de humax heeft maar 1 poort, dus graag jouw advies. hartelijk dank bij voorbaat.
    mvrgr. k.h.

    Gesteld op 12-2-2015 om 16:57 in forum Humax iHDR-5050C Misbruik melden
    • Dag,

      Hartelijk dank voor de positieve reactie! Doen we dit in ieder geval niet voor niets en daar gaat het ook om.

      Nu wat betreffende de vraag:

      Een DVD speler dient altijd rechtstreeks op de Tv te worden aangesloten, het liefst middels HDMI indien de speler dit toelaat.

      Een DVD recorder kan eventueel middels scart worden aangesloten op de decoder, om zo opnames te kunnen maken (SD content).

      Je kan bij een DVD speler de decoder eigenlijk niet betrekken. Het is sowieso nooit mogelijk om de 2 apparaten te koppelen via HDMI. Dat wordt soms wel geprobeerd, maar daarmee kan het HDMI board in de apparaten defect raken. Nooit doen dus!

      De HDMI aansluitingen op dergelijke apparaten zijn n.l. altijd UITGANGEN en kunnen dus geen inkomend signaal aan!

      De HDMI aansluitingen op een Tv zijn altijd ingangen en kunnen dus niet uitsturen! Alleen bij een HDMI uitgang welke ARC ondersteund, kan een Tv naast een inkomend signaal, ook een signaal uitsturen, maar dat betreft dan alléén het geluid! Daarom ook de naam ARC (Audio Return Channel).

      Bovendien zijn HDMI aansluitingen beveiligd middels het HDCP protocol en dat maakt dus opnemen vanaf een HDMI uitgang onmogelijk.

      Daarnaast dienen HDMI apparaten ook met elkaar te communiceren (Handshake) wat inhoud dat er een contact tussen b.v. decoder en Tv moet worden gelegd en dan pas een verbinding tot stand gebracht kan worden, de eerder genoemde handshake.

      Je dient dus alle apparaten apart op de Tv aan te sluiten en de brom kan soms komen door een foute instelling in de DVD speler, welke je het best op stereo kan instellen, als zal het geluid via scart altijd zo worden uitgestuurd, maar het kan ook heel goed, meestal, aan de gebruikte scart kabel liggen. Deze dient n.l. van een zeer goede kwaliteit te zijn, wat niet wil zeggen dat deze dan ook meteen een fortuin moet kosten, maar de zgn. bulkkabels zorgen vaak voor issues door de slechte afscherming en door het feit dat de aders allemaal bij elkaar liggen, zonder dat bepaalde aders van elkaar zijn afgeschermd.

      Bij HDMI is uiteraard ook een goede kabel nodig, maar daaraan behoeven minder eisen te worden gesteld.

      Maar als de mogelijkheid er is, sluit de DVD speler dan aan middels HDMI. Scart is op zijn retour en dus is het niet raadzaam nog veel geld neer te tellen voor zo'n kabel. Als deze een stuk dikker is dan de instapkabel, is dat vaak al een teken dat er meer aandacht is besteed aan de afwerking.

      Nog vragen? Plaats deze dan even bij deze vraag reactie a.u.b. Dan blijft alles mooi bij elkaar.

      Nogmaals dank :-)

      mvg. Willem.

      Geantwoord op 12-2-2015 om 18:54

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
    • hallo willem,

      alles werkt perfect na installatie van een hdmi-kabel en rechtstreekse verbinding tussen tv en dvd-speler. nogmaals hartelijk dank en een fijne dag.
      mvrgr. k.h. Geantwoord op 13-2-2015 om 13:06

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info