• Hallo Willem,

    Geweldig dat je zoveel tijd neemt om problemen van gebruikers op te lossen!

    Sinds enkele maanden neem ik wekelijks een programma op. 9 van de 10 keer heb ik geen probleem, maar het is nu 3 keer gebeurd dat de opname wél start, maar niet meer stopt, met als gevolg dat de opname door blijft lopen tot de harde schijf vol is. Daarna kunnen andere geprogrammeerde opnamens natuurlijk niet meer gestart worden.
    Enig idee?

    P.S. De energiespaarstand staat uit.

    Groeten,
    Ger

    Gesteld op 23-1-2015 om 23:35 in forum Humax iHDR-5050C Misbruik melden
    • Dag Ger,

      Graag gedaan. Het is de laatste tijd zwaar, maar ik probeer toch de vele onderwerpen bij te houden.

      Ik neem aan dat je die programma's opneemt via de Timer functie? Heb je al eens geprobeerd of het baat als je de decoder terug stelt naar de fabrieksinstellingen en opnieuw installeert? Je kan de 'gewone' manier gebruiken, of de uitgebreide manier zoals ik hier recent een paar keer heb genoemd.

      Vaak gaan bepaalde punten n.l. mis als er sprake is van een software fout. Die kun je op deze manier oplossen en doorgaans ben je er dan, of blijvend, of voor lange tijd van verlost.

      Bij direct opnemen of via time-shift (opname toets) komt het vaker voor dat een opname te lang doorloopt. Ik gebruik nu zelf de 5400 en heb het daarbij ook al eens gemerkt, maar dan zal de opname doorgaans stoppen als ook het 2e programma is opgenomen.

      Ik zou je dus aanraden de decoder een sop de uitgebreide manier terug te stellen en alles even opnieuw in te stellen. Is zeer goed te doen, en vaak een goed werkende oplossing.

      Overigens is het altijd raadzaam opnames die je wilt bewaren z.s.m. over te zetten op een ander medium, via b.v. FTP of door deze op een externe schijf te zetten, hetgeen overigens niet hoeft te betekenen dat je dan nooit iets kwijtraakt, maar als er een keer iets misgaat met de decoder is de kans aanwezig dat je alles kwijt bent.

      En het is zeker raadzaam van tijd tot tijd de harde schijf eens te formatteren, hetgeen in de praktijk nogal eens wordt vergeten.

      Hieronder zie je de berichten over het terug stellen en anders kun je dit invoeren bij de zoekfunctie hierboven.

      Mvg. Willem. Geantwoord op 24-1-2015 om 18:50

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
    • Dag Ger,

      Het bericht wat je nodig hebt is te vinden op 21-1-2015 18:04. Probeer dit in jou geval eens zonder de schijf te formatteren.

      Opnames blijven dan dus bewaard. Kun je ze missen, dan is het wel raadzaam de schijf meteen even te formatteren, maar dan ben je dus wel alles kwijt.

      Mvg. Willem. Geantwoord op 24-1-2015 om 18:52

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
    • Hallo Willem,

      Bedankt voor de reacties! Het gaat inderdaad om een programma wat via de timerfunctie wordt opgenomen.

      Ik ga de uitgebreide manier van het terug stellen naar de fabrieksinstellingen morgen proberen en zal de HDD ook meteen formatteren. Alles wat ik wil bewaren haal ik er sowieso altijd vanaf via FTP.

      Het probleem komt niet vaak voor, dus wellicht duurt het even voordat ik het resultaat kan melden.

      Mvg,
      Ger Geantwoord op 24-1-2015 om 19:14

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Dag Ger,

      Graag gedaan en succes. Ik verwacht eigenlijk wel dat dit gaat lukken, en hoop dus op een goede afloop.

      Mvg. Willem. Geantwoord op 24-1-2015 om 20:55

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info