Taal Documenttype Pagina's
Nederlands Gebruiksaanwijzing 63 Naar de handleiding


Heeft u een vraag over dit product? Stel uw vraag hier in het forum.

Spelregels

Forum

Zoeken resetten

 • de humax is ermee uitgescheden. aansluitingen zijn ok, maar apparaat wil niet inschakelen.
  wat kan er aan de hand zijn? Gesteld op 20-4-2020 om 13:23

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
 • Humax ir foxz geeft stil beeld en kan niets doen (menu en andere toetsen werken niet) Gesteld op 31-1-2018 om 23:52

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Haal ca. 10 minuten de spanning geheel van het apparaat. Als dat voldoende is het issue weg te houden, laat het dan zo. keert het issue terug, herhaal dit dan nogmaals, maar voer daarna meteen een fabrieksreset uit van het apparaat en installeer deze opnieuw.

   Mvg. Willem
   Ondersteuning Humax Geantwoord op 1-2-2018 om 14:17

   Waardeer dit antwoord (2)Misbruik melden
 • Hoe komt het dat ik nat.geo en sbs haperend ontvang? Gesteld op 13-1-2017 om 19:01

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Dat kan ik zo niet zeggen, want ik ken de situatie niet. Het is van belang dat er zeer goede kabels en aansluitmateriaal wordt gebruikt, daar het anders kan misgaan bij bepaalde zenders, en ik weet hoe de situatie is, en hoe de waarden welke je kan uitlezen op de decoder zijn.

   Mvg. Willem
   Ondersteuning Humax Geantwoord op 14-1-2017 om 08:26

   Waardeer dit antwoord (1)Misbruik melden
 • Is dit kastje geschikt voor ziggo met kabelleverancier caiway? Gesteld op 28-12-2016 om 16:23

  Reageer op deze vraag Misbruik melden

  • Nee, de decoder zal altijd gebruik maken van de provider waar deze is aangesloten. Je dient dus Ziggo als provider te hebben als je daarvan gebruik wikt maken. Maar de Humax werkt wel gewoon op het netwerk van Caiway. He is een DVB-C decoder en deze kan dus worden gebruikt bij elke kabelaanbieder welke het DVB-C signaal ondersteund.

   Mvg. Willem Geantwoord op 28-12-2016 om 20:44

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • kastje reageert niet nieuwe batterij in afstandsbediening gedaan Gesteld op 8-7-2016 om 09:11

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Haal eens even de spanning ene tijdje geheel van het apparaat. Doe dat minstens voor een half uur. Wellicht dat dit baat.

   Gr. Willem. Geantwoord op 8-7-2016 om 16:27

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • voor welk tv/internet aanbieders is deze decoder geschikt? Gesteld op 23-5-2016 om 12:05

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Deze is geschikt voor elke aanbieder welke het DVB-C (cable/kabel) signaal ondersteund. Dat zijn b.v. Ziggo, Caiway, Plinq, Brabantnet etc. Niet geschikt voor UPC gebied.

   De decoders van Humax zijn dus niet geschikt voor voor b.v. KPN, Digitenne, tele2 etc. Het gaat dus alleen om providers welke het DVB-C signaal voeren.

   Mvg, Willem. Geantwoord op 23-5-2016 om 19:03

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden


  • "Behalve dan in Arnhem, daar werk deze fox Z niet volgens Ziggo. Zonder reden overigens".

   Dan bevind je jezelf in (oud) UPC gebied en daar is, ondanks de fusie, de manier van werken nog net als voorheen. Maar ook dan kan de Humax wel worden ingezet, maar niet bij elk type is dat gegarandeerd. Echter werkt het dan anders, en ontvang je alleen de free to air zenders, hetgeen er overigens vrij veel zijn.

   Alleen wil Ziggo daar niet aan, en dat heeft simpelweg te maken met het feit dat men de Horizon wil promoten.

   Maar veel mensen gebruiken de Humax ook in die gebieden en het lukt ze in bepaalde gevallen zelfs nog met de Fox c. Ik verleen al 12 jaar ondersteuning voor Humax en zie regelmatig dat de Humax in UPC gebied, dan nu onder de noemer Ziggo valt, word gebruikt.

   Hier zie je hoe je dan de decoders/PVR's dient in te stellen: Klik op deze LINK Soms dien je iets te wijzigen in het verborgen menu, maar ook dat is goed te doen.

   Ook hier plaats ik en kun je zien dat men de Humax gewoon gebruikt in die gebieden. Klik op deze LINK

   Mvg. Willem

   Geantwoord op 5-9-2016 om 21:54

   Waardeer dit antwoord (1)Misbruik melden
 • Mijn vraag gaat over de afstandsbediening. Het knopje "PVR" brandt constant en de afstandsbediening kan ik hierdoor niet meer gebruiken. Wat is hier de oorzaak van? Gesteld op 15-3-2016 om 10:15

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Dag,

   ik vraag me een beetje af of je wel de passende afstandsbediening bij het apparaat hebt, daar de Fox c helemaal geen PVR is... Werkte dit voorheen wel, of heb je dit recent zo aangeschaft?

   Je kan wel proberen of het baat als je de batterijen 24 uur uit de afstandsbediening haalt, maar ik zou het waarderen als je even mijn vragen beantwoord, daar ik dit wat vreemd vind.

   Mvg, Willem. Geantwoord op 15-3-2016 om 17:08

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Dag,

   ik begrijp wel dat het om de IR-Fox Z gaat, maar dat is de goedkoopste en minst geavanceerde decoder van Humax en dus geen PVR. IK vraag me dus af welke afstandsbediening je erbij hebt, want volgens mij hoort degenen die je nu hebt niet bij de Fox Z.

   Hier: zie je de afstandsbediening van de Fox en deze heeft dus helemaal geen PVR, TV, Audio en DVD toets...

   Mvg. WillemGeantwoord op 15-3-2016 om 20:04

   Waardeer dit antwoord (1)Misbruik melden
  • Beste Willem, bedankt voor je oplossing. Ik heb de batterijen er 24 uur uitgelaten en hij doet het weer.
   Ik heb links boven 2 knopjes PVR en TV. Hij moet op PVR staan, dan kan ik zappen etc. Wanneer je TV indrukt kun je vervolgens er niet mee werken.Geantwoord op 17-3-2016 om 11:05

   Waardeer dit antwoord (1)Misbruik melden
  • Dag,

   mooi te zien dat het weer voor elkaar is. Inderdaad moet altijd de PVR toets, mits aanwezig, oplichten. Anders zal de decoder er niet op reageren. Echter is de Fox z gen PVR, dus dat blijft wat vreemd. Maar ik zal dat eens uitzoeken. De Fox z komt niet zo vaak voorbij.... Ik hou me dus ook meer bezig met de andere modellen.

   Bij de andere types heb je meerdere brontoetsen zoals PVR, TV, DVD en AUDIO. Je kan dan n.l. ook beperkt andere apparaten bedienen via de afstandsbediening van de Humax. Maar als je in dat geval b.v. de Tv hebt bediend, dien je er wel op te letten, inderdaad weer even op de PVR toets te drukken om de decoder/PVR te bedienen. Maar met een PVR kun je opnemen en dat is bij de Fox c en Fox z net mogelijk....

   Mvg. WillemGeantwoord op 17-3-2016 om 17:39

   Waardeer dit antwoord (1)Misbruik melden
 • Ik heb deze humax aangesloten maar ik krijg hem niet altijd aan met de afstandsbediening.als ik de signaalkabel er even in en uit doe reageert hij ineens wel .
  Vreemd toch?soms gaat het weer een tijdje goed
  Wie herkent dit probleem?

  Ronald.s Gesteld op 4-12-2015 om 10:44

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Dag Ronald,

   Als je met de signaal kabel de coaxkabel bedoelt is dat inderdaad vreemd, want dat zou niets mogen uitmaken voor de werking van de afstandsbediening.

   Ik zou je echter adviseren de decoder eens terug te stellen naar de fabrieksinstellingen en opnieuw te installeren. Daarmee verhelp je software problemen.

   Daarnaast is het raadzaam even een paar goed batterijen in de afstandsbediening te plaatsen, daar de bijgeleverde soms al heel oud zijn. Nu zegt men dat het merk niet uitmaakt, maar ik heb andere ervaringen. Duracell is bij de Action zeer betaalbaar en gaan lang mee, en zeer belangrijk: ze gaan niet lekken.

   Plaats liefst geen oplaadbare types, daar die vaak 'maar' 1.2 Volt afgeven tegen 1,5 Volt bij gewone batterijen en dat kan merkbaar zijn.

   Ik hoop dat het op deze manier opgelost kan worden.

   mvg. Willem. Geantwoord op 4-12-2015 om 15:15

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • Sinds kort krijgen we opeens een stem die de ondertiteling voorleest Gesteld op 11-10-2015 om 23:11

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Dag,

   dat zie ik de laatste tijd vaker en het lijkt er op dat bepaalde providers dat ineens doorgeven. Maar vaak zijn er opties dit uit te schakelen en het is raadzaam dat even te proberen met de toets met het luidsprekertje en het ? ernaast, met de toets ernaast, of soms met opties via het menu.

   Mvg. Willem.
   Geantwoord op 11-10-2015 om 23:31

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • de teletext ondertitels blijven aanstaan en ik krijg ze niet verwijderd, wat te doen? Gesteld op 11-9-2015 om 10:48

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Probeer even of het baat als je de decoder even geheel spanningsloos zet.

   Als dat werkt, is het raadzaam de decoder daarna even terug te stellen naar de fabrieksinstellingen en opnieuw te installeren. Maar dat is sowieso raadzaam, mits je, als de teletekst nog wel wordt weergegeven in het menu van de decoder kan komen.

   Mvg. Willem.

   Geantwoord op 11-9-2015 om 14:13

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • Mijn humax ir-fox-c gaat soms vanzelf uit,en werkt weer als ik de stroom eraf haal en direct weer op zet. Ik heb inmiddels 4 decoders geprobeerd en ze doe allemaal hetzelfde.
  Wie kan mij helpen??

  jannie.Bonth@outlook.com Gesteld op 25-8-2015 om 09:44

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Hallo,

   dan heb je geen Fox-C, maar een Fox-Z welke volgens mij, net als de andere nieuwe modellen een energiebesparingsoptie heeft. Deze zorgt ervoor dat de decoder in stand-by gaat als er langer dan een paar uur niet wordt gezapt, of de decoder anderszins wordt bediend.

   Die opties hebben de nieuwe Tv toestellen doorgaans ook.

   Je kan dit in het menu van de decoder uitschakelen, maar ik ken de Z niet zo heel goed, dus dien je even in de handleiding te kijken hoe je dat doet. Maar eenmaal in het menu kan het ook niet echt missen, want de Fox-Z is vrij karig uitgevoerd en veel opties zul je dus niet tegenkomen.

   PS: het is raadzaam geen email adressen of anderszins te plaatsen om spam etc. te voorkomen. De antwoorden worden alleen op de site geplaatst.

   Ik laat het nu staan, maar persoonsgegevens verwijder ik.

   Mvg. Willem.

   Geantwoord op 25-8-2015 om 17:10

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • PS: net hieronder even gelezen dat je zo terug kan vinden:

   "onder 'overige instellingen' kun je de automatische uitschakeling 'uit' zetten".

   Willem.
   Geantwoord op 25-8-2015 om 17:12

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • Met een Humax Ir-Fox z heb ik mijn analoge tv geschikt gemaakt voor digitale t.v..
  Toen ik onlangs met mijn videorecorder een film opnam kreeg ik bij het terugkijken een blokje met de vraag: wilt U verder kijken ja of nee,anders wordt de ontvanger na 2 minuten automatisch uitgeschakeld. Hoe kan ik dit voorkomen. Gesteld op 3-5-2015 om 18:24

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Dag,

   je kan geen analoge Tv geschikt maken voor digitale Tv. Naast het analoge signaal wordt en digitaal signaal meegezonden, wat door de decoder wordt gedecodeerd is begrijpelijke taal voor de Tv. Er zijn dus 2 aparte signalen: Digitaal en Analoog.

   Op de decoder/ontvanger is waarschijnlijk, net als bij de andere nieuwe modellen een energiebesparingingsfunctie aanwezig, die de de decoder in stand-by zet als deze te lang niet wordt bediend. De decoder 'denkt' dan niet meer te worden gebruikt.

   In het menu, onder energiebeheer, kun je die functie uitschakelen.

   Let op! nieuwe Tv's hebben vaak tevens die optie.

   Mvg. Willem. Geantwoord op 3-5-2015 om 18:57

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Beste Willem,

   Dank voor je antwoord.Op mijn Humax Ir-Fox z vond ik in het menu geen 'energiebeheer'.
   Wel onder 'overige instellingen'kon ik de automatische uitschakeling 'uit' zetten.
   Denk je dat nu mijn probleem is opgelost?Geantwoord op 9-5-2015 om 21:24

   Waardeer dit antwoord (1)Misbruik melden
  • Beste,

   ik wist ook niet helemaal zeker of de Fox energiebeheer in het menu had, maar goed, dit komt eigenlijk op hetzelfde neer. Als je automatisch uitschakelen uit hebt gezet, moet het goed gaan, maar houd dus ook even de Tv in de gaten.

   Men past deze functie toe om te voorkomen dat een apparaat onnodig staat ingeschakeld.

   Mvg. WillemGeantwoord op 9-5-2015 om 21:49

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • Beeld staat te wijd, tekst meelezen kan niet, hoe krijg ik dit weer normaal Gesteld op 31-3-2015 om 19:20

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Bedoel je het beeld in de hoogte? Zo ja, dan staat de decoder waarschijnlijk ingesteld op 4:3 en dat moet 16:9 zijn. Even het menu in en het wijst zich vanzelf.

   gr. Willem. Geantwoord op 31-3-2015 om 19:46

   Waardeer dit antwoord (2)Misbruik melden
 • Ik ben mijn pincode kwijt voor het (her)instellen van mijn Humax IR-FOXZ decoder.
  0000, 1111, 1234 werkt niet.
  Hoe kan de pincode gereset worden zodat de decoder opnieuw in te stellen is op de nieuwe frequentie en ID-code van Ziggo. Gesteld op 16-3-2015 om 11:43

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Volgens mij is de oplossing gelijk aan die van de Fox-c, maar geheel zeker ben ik niet. Maar probeer dit eens:

   - Kies MENU
   - Select SYSTEM
   - Select STATUS
   - Druk op ROOD,GROEN,GEEL,BLAUW,GEEL,GROEN,ROOD
   - Kies in het verborgen menu PASSWORD RESET
   - Het password is weer 0000

   Laat even de afloop weten a.u.b.

   Gr. Willem. Geantwoord op 16-3-2015 om 20:05

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Het werkt. Dank voor het antwoord.

   De volgorde voor de Humax IR-FOXZ is;
   - Menu
   - Selecteer Status
   - Druk OK
   - Selecteer Status
   - Druk op Rood, Groen, Geel, Blauw, Geel, Groen, Rood
   - "Password Reset" verschijnt in beeld
   - Druk OK
   - "The Password will be reset to 0000" verschijnt in beeld
   - Druk OK
   De pin-code van de decoder staat nu op 0000

   mVgAdGeantwoord op 17-3-2015 om 15:01

   Waardeer dit antwoord (1)Misbruik melden
  • Dag Ad,

   De volgorde was dus iets anders zie ik. Maar goed, het gaat erom dat het is gelukt en ik ben blij te zien dat je eruit bent gekomen.

   Mvg. Willem.Geantwoord op 17-3-2015 om 16:58

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • hoe kan ik humax ir fox z altijd op groen laten sataan en niet standby. Gesteld op 8-3-2015 om 07:41

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Waarom wil je dat? Ik zou de decoder gewoon in stand-by zetten als deze niet wordt gebruikt. Maar goed, je kan deze volgens mij net als de Fox-c gewoon ingeschakeld laten staan. Maar nogmaals waarom wil je dat...

   Gr. Willem. Geantwoord op 8-3-2015 om 19:15

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Hier heb ik op geantwoord. Je laat de decoder dan gewoon ingeschakeld staan. Je hoeft hem niet noodzakelijk in stand-by te zetten, maar nogmaals, ik begrijp niet waarom je dit zou willen.

   Gr. Willem.Geantwoord op 10-3-2015 om 07:35

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • Na nieuwe frequentie van Ziggo is de vraag hoe de software van de humax geupdate woreden. Gesteld op 13-2-2015 om 18:36

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Dat kan via het menu. Als de optie aanklikbaar is, dan kun je de software laden. Als de optie niet aanklikbaar is heb je de laatste versie al.

   Mvg. Willem. Geantwoord op 13-2-2015 om 18:51

   Waardeer dit antwoord (3)Misbruik melden
 • De favorieten zijn ingesteld op de Humax IR-FOX C .Waar vind ik de knop op afstandsbediening Humax RS-505 om de favorieten af te spelen?
  Gesteld op 29-1-2015 om 22:19

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
 • mijn Humax reageert niet meer op de afstandsbediening. Betekent het dat hij kapot is? Gesteld op 22-1-2015 om 16:22

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Zijn de batterijen al vervangen? Zo ja, haal dan eens een tijdje de spanning geheel van de decoder en probeer het nogmaals. Is de decoder nog in de garantie, dan is de afstandsbediening dat ook. Dus zou deze defect zijn, dan kun je daarop terug vallen. Je kan de afstandsbediening bij en vakzaak laten testen.

   Mvg. Willem. Geantwoord op 22-1-2015 om 17:24

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • De afstandsbediening van de humaxdecoder doet het niet meer, wat is daar aan te doen Gesteld op 10-10-2014 om 10:26

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • De afstandsbediening van de Fox-Z is naar mijn weten alleen te gebruiken voor de decoder en als deze daar niet op werkt, is het helaas niet mogelijk deze te testen op andere apparaten. Dat heeft als nadeel dat je dus niet kan zien of het aan de afstandsbediening ligt of aan de decoder zelf. Maar het is raadzaam even de spanning geheel van de decoder te halen voor een minuut of 10, en de batterijen te vervangen voor andere exemplaren. Ik raad doorgaans Duracell aan, want die gaan langer mee en gaan niet lekken. Gebruik liefst geen oplaadbare batterijen en let op de plaatsing.

   Mvg. Willem. Geantwoord op 10-10-2014 om 17:56

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • Wat zijn de frequentie nummer wat zijn id nummer
  Gesteld op 18-9-2014 om 12:49

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Dat is per postcode gebied geregeld. Op de site van je provider zijn deze gegevens terug te vinden, maar als je ze even belt, kunnen ze je ook zo de juiste gegevens doorgeven.

   Mvg. Willem. Geantwoord op 18-9-2014 om 12:57

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • Hoe weet je of de scartkabel kapot is Gesteld op 16-6-2014 om 13:37

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Door even een andere kabel te proberen, of door de kabel die nu wordt gebruikt even op een ander apparaat aan te sluiten en deze b.v. eens in te stellen op RGB, Video, S Video.

   Gr. Willem. Geantwoord op 16-6-2014 om 14:06

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • Goeden dag, ik krijg opeens op mijn televisie BDD 5 dat is op kanaal een en als ik een ander kanaal wil zoeken reageert niets.
  Alvast bedankt.
  Piet Gesteld op 20-4-2014 om 10:25

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Probeer het volgende: Haal alle kabels, behalve de optische kabel los, en haal de spanning van het apparaat (steker uit de wandcontactdoos). Sluit nu de scartkabel weer aan, maar laat de antennekabel los en schakel na een minuut of 10 de decoder weer in. De decoder zal zich nu even herstellen. Druk vervolgens één of meerdere keren op ch.+ of - op de decoder, en sluit de antennekabel weer aan.

   Mocht dit niet baten, kijk dan of je in het menu van de decoder kan komen, en stel deze terug naar de fabriekstand, waarna je de decoder opnieuw installeert.

   Mvg. Willem.
   Geantwoord op 20-4-2014 om 18:53

   Waardeer dit antwoord (1)Misbruik melden
 • Ik heb sinds enige tijd last van dat het beeld "vast slaat", dan lijkt het net of je een DVD op pauze zet, maar dan in een tv uitzending. Het beeld blijft zo staan en komt niet meer tot leven. Ben hiermee naar de dealer geweest en die geeft aan dat het aan de signaalsterkte ligt. Echter dit is op een slaapkamer tv en die van de kinderen speelt vrolijk door. Dan mar signaal sterkte bekeken en die is hetzelfde als beneden(kwaliteit 100%, signaal sterkte 79%), dat moet voldoende zijn.
  IK heb beneden als er iets minder signaal is soms blokjes op tv, maar dat gaat vanzelf over.
  Na een paar keer bij de dealer te zijn geweest heb ik hen zover gekregen de Humax aan te sluiten. Direct zeiden ze hij werkt goed, mijn antwoord was om hem even aan te laten en inderdaad na een kwartier stond het beeld weer stil. Enige oplossing is om de stroom er af te halen en na een halve minuut weer aan te sluiten. Dan werkt het gewoon tot hij na een poosje hetzelfde ritueel herhaald moet worden.
  Is het apparaat nu echt kapot en is er een reset mogelijk.
  Ik heb de fabrieksinstelling opnieuw geladen, maar ook dat heeft niets uit gehaald.

  Wie heeft een antwoord?? Gesteld op 3-2-2014 om 22:05

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Dag,

   Ik zie dat je de decoder al spanningsloos hebt gezet en dat je deze hebt terug gezet naar de fabrieksinstellingen. Meer kun je eigenlijk niet doen, maar ik adviseer je die laatste stap even te herhalen, desnoods nog 2 keer. Als het daarmee niet is opgelost zou ik graag eens weten wat de waarden zijn van de sterkte, kwaliteit en BER. Je kan dan gewoon bij deze vraag reageren, dan blijft alles mooi bij elkaar.

   Succes!
   Mvg. Willem. Geantwoord op 4-2-2014 om 15:42

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Het heeft even geduurd voor ik weer antwoord gaf. Het leek goed te gaan, duurde ook langer voordat het beeld weer vast sloeg maar het gebeurde toch weer.
   Ik zal nog een paar keer de fabrieksinstellingen terug zetten en kijken wat er dan gebeurd.
   Ook komt het voor dat je het apparaat niet eens aan kan zetten, ook dan moet de stroom er af.
   We zien wel weer, maar het komt nooit voor wordt mij verzekerd. Geantwoord op 8-2-2014 om 10:59

   Waardeer dit antwoord (2)Misbruik melden
  • Dag,

   Het komt toch wel vaker voor, maar uiteraard moet dat dan wel op te lossen zijn met een reset. Als het euvel steeds terugkeert, kan er een defect in de decoder zitten, maar dat zal onderzoek moeten uitwijzen al herken ik, of Humax bepaalde klachten soms wel. Heb je nog garantie op de decoder? (2 jaar) zo ja, ga er dan mee terug als het niet lukt het apparaat werkend te krijgen.

   Mvg. Willem.Geantwoord op 8-2-2014 om 16:05

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Hallo Willem, de garantie is al verlopen en de dealer geloofde mij niet en stuurde mij telkens terug met de mededeling dat het aan het signaal zou gaan. dit heeft een lange periode in beslag genomen en op mijn aandringen heeft men zelf kunnen zien wat er aan mankeert. Men stelde niets voor, enkel dat men nieuwe apparaten in voorraad heeft. Maar door hun houding was ik er klaar mee en ben weg gegaan.
   Dit is al de tweede Humax met mankementen, weet niet of het zo'n goed merk is eigenlijk!?Geantwoord op 10-2-2014 om 09:08

   Waardeer dit antwoord (1)Misbruik melden
  • Dag,

   De Fox-C was (is nog gebruikt te koop) een zeer goed apparaat waarvan weinig manco's worden gemeld. Ik werk al jaren met Humax en ze hebben prima apparaten, maar er kan helaas wel eens en apparaat doorheen rollen, die te snel mankementen vertoont. Maar ik ben dus wel erg gecharmeerd van Humax. Je ziet met andere merken veel vaker problemen. De Fox-z wordt niet zo vaak verkocht en ik zie er hier of op andere sites dan ook weinig vragen over.

   Ik raad je aan eens contact op te nemen met Humax en dit voor te leggen en dus ook te melden dat dit het 2e apparaat is met problemen. Een coulance regeling is dan wel gepast. Met de winkelier kom je niet verder, hetgeen overigens wel erg slordig is, want zij zijn het uiteindelijk die je een product verkopen en dat moet gewoon in orde zijn!

   Ik raad je aan even te bellen met Humax. Dat gaat het vlotst en je kan meteen alles even uitleggen. Hopelijk regelen zij iets.

   Humax: 085 5000400 Geantwoord op 10-2-2014 om 09:56

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Hallo Willem,

   Dank je voor de tip, ik zal zeker contact opnemen met Humax, horen wat die te melden hebben.
   Ik zal laten weten hoe het is afgelopen, dit zal wel zijn na de krokus vakantie.

   m.vr.gr.
   KalGeantwoord op 16-2-2014 om 09:44

   Waardeer dit antwoord (1)Misbruik melden
  • Inmiddels contact gehad met Humax, maar dat heeft niet veel meer waarde toegevoegd. Als de garantie termijn van 2 jaar is verlopen houdt het op?!?! Ik vindt dit toch echt een slechte zaak, ik werd verwezen naar een site waar men ook 2e hands apparaten verkoopt die nog onder garantie vallen!
   Nou ik heb op Marktplaats een 2e hands gekocht zonder garantie, want dat stelt ook niets voor en de prijs is 10 x lager. Heb direct een extra aangeschaft voor als er een stuk gaat. Voor mij is het nu opgelost, maar ik had echt meer verwacht van Humax.Geantwoord op 11-3-2014 om 22:23

   Waardeer dit antwoord (1)Misbruik melden
  • Dag,

   Ik heb zelf goede ervaringen met Humax, maar bij nagenoeg elk bedrijf moet je na de garantie periode op je strepen staan en dan eigenlijk bij je verkoper, want die heeft het product aan je verkocht en hij moet zorg dragen voor een goede oplossing. Bij Humax verkoopt men doorgaans demo apparaten met garantie en het is dus een keuze of je daaraan wilt beginnen of niet. Zelf zou ik in dit geval hebben gekozen voor een Fox-C, maar dat is persoonlijk. Ik heb zelf de 5400 HD PVR in gebruik en deze bevalt me erg goed, maar alles kan helaas defect raken en gezien de huidige prijs van de Fox-Z is 2 jaar zo gek nog niet, waarmee ik niet bedoel dat het apparaat dan al de bak in zou moeten.

   Mvg. Willem.Geantwoord op 12-3-2014 om 16:23

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Zelfde euvel van bevriezend beeld is bij ons ook dagelijks ritueel sinds de overgand van ziggo naar het gemergde netwerk ziggo-upc. voor de overgand naar netwerkcode 5555 was er noit dit probleem dus mijn ermoeden is dat het ligt aan het netwerk en dat er ergens iets 'onstabiel' is onderweg waardoor de ontvanger de weg kwijt raakt en bevriest. erg storend. ik heb het uiteindelijk opgelost door een downgrade naar een oudere humax ontvanger van ruim 10 jaar oud die ongestoord blijft werken.
   Geantwoord op 30-5-2015 om 12:59

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • waarom moet de humax ir fox z zicht steeds opnieuw laden? Gesteld op 31-1-2014 om 18:22

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Dag,

   De decoder moet inderdaad even opstarten, maar dat mag niet te lang duren. Ik weet niet of er op de Fox Z een energiebesparingsstand zit, maar zo ja, zet die na eens uit.

   Mvg. Willem. Geantwoord op 1-2-2014 om 23:13

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • Ik ben in het bezit van dit apparaat. Sinds een paar dagen kan ik geen zenders meer in digitaal ontvangen.
  Er zit wel spanning op het apparaat. Het groene, langwerpig, lampje brandt, maar laat zich niet naar rood schakelen. Het apparaat reageert totaal niet op welke indicatie vanaf de afstandsbediening.
  Op het TV scherm kan ik, ook al staat het apparaat ingeschakeld, nu geen zenders ontvangen
  in digitaal beeld. Wat kan er aan de hand zijn ????????
  B. v. d. voor het antwoord cq aanbeveling., Groet, Albert, abtrij12@gmail.com Gesteld op 19-10-2013 om 18:04

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Bij mij helpt het soms als ik alle stekkers enz. uit de contacten haal, en na ongeveer twee minute terug doe.
   Wat misschien ook helpt is is om in het menu van de TV afstandsbedoening V-Tape-2 te zoeken en "Go" te klikken.
   Is dit overigens niet een vraag die Humox zou moeten beantwoorden?
   Succes, en groeten, Johanna Geantwoord op 19-10-2013 om 18:27

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • @ Johanne,

   Humax zelf reageert hier niet. Ik plaats doorgaans de antwoorden op de vragen bij diverse Humax decoders en heb wel een goed contact met het bedrijf. Ze lezen n.l. wel e.e.a.

   Mvg. Willem.Geantwoord op 19-10-2013 om 19:26

   Waardeer dit antwoord (2)Misbruik melden
  • @ Albert,

   Haal ten eerste enige tijd de spanning geheel van de decoder (stekker eruit) en haal daarna ook alle kabels los, behalve de optische. Sluit na een tiental minuten de scartkabel weer aan, maar laat de antennekabel los. Schakel nu de spanning op de decoder weer in en kijk of deze opstart. Als dat zo is, sluit dan de antennekabel weer aan. Werkt de decoder weer, stel deze dan terug naar de fabrieksinstellingen en installeer deze opnieuw. Zorg wel dat je de gegevens, zoals frequentie, ID code en symboolrate bij de hand hebt (deze zaten destijds bij je smartcard). Stel daarna de TV scart in op RGB voor de beste weergave.

   Ik lees graag even de afloop.

   Mvg. Willem.Geantwoord op 19-10-2013 om 19:31

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Dag Johanna,

   Zoals je ziet reageert niet iedereen zo snel als jij als ik wat plaats... Ben dus wel benieuwd of het probleem van Albert is opgelost.

   mvg. Willem.Geantwoord op 24-10-2013 om 20:09

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • Hoe stel je jouw favoriete zenders in? Gesteld op 31-5-2013 om 11:53

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
 • ik heb een tv met 1 scard aansluiting die ik heb aangesloten op mijn ps3 nu wil ik een humaxdecoder aansluiten maar hoe doe ik dat
  Gesteld op 28-12-2012 om 14:50

  Reageer op deze vraag Misbruik melden

Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product: Humax IR-FOX Z

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

 • lees eerst de handleiding door;
 • controleer of uw vraag al eerder door iemand anders is gesteld;
 • probeer uw vraag zo duidelijk mogelijk te stellen;
 • heeft u een probleem en al geprobeerd om dit op te lossen, vermeld dit erbij aub;
 • heeft u een oplossing gekregen van een bezoeker dan horen wij dat graag in dit forum;
 • wilt u een reactie geven op een vraag of antwoord, gebruik dan niet dit formulier maar klik op de knop 'reageer op deze vraag';
 • uw vraag wordt direct op de website gezet; vermijd daarom persoonlijke gegevens in te vullen;

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Uw vraag is op deze pagina toegevoegd

Wilt u een email ontvangen bij een antwoord en/of nieuwe vragen? Vul dan hier uw emailadres in.Info