• Ik heb sinds enige tijd last van dat het beeld "vast slaat", dan lijkt het net of je een DVD op pauze zet, maar dan in een tv uitzending. Het beeld blijft zo staan en komt niet meer tot leven. Ben hiermee naar de dealer geweest en die geeft aan dat het aan de signaalsterkte ligt. Echter dit is op een slaapkamer tv en die van de kinderen speelt vrolijk door. Dan mar signaal sterkte bekeken en die is hetzelfde als beneden(kwaliteit 100%, signaal sterkte 79%), dat moet voldoende zijn.
    IK heb beneden als er iets minder signaal is soms blokjes op tv, maar dat gaat vanzelf over.
    Na een paar keer bij de dealer te zijn geweest heb ik hen zover gekregen de Humax aan te sluiten. Direct zeiden ze hij werkt goed, mijn antwoord was om hem even aan te laten en inderdaad na een kwartier stond het beeld weer stil. Enige oplossing is om de stroom er af te halen en na een halve minuut weer aan te sluiten. Dan werkt het gewoon tot hij na een poosje hetzelfde ritueel herhaald moet worden.
    Is het apparaat nu echt kapot en is er een reset mogelijk.
    Ik heb de fabrieksinstelling opnieuw geladen, maar ook dat heeft niets uit gehaald.

    Wie heeft een antwoord??

    Gesteld op 3-2-2014 om 22:05 in forum Humax IR-FOX Z Misbruik melden
    • Dag,

      Ik zie dat je de decoder al spanningsloos hebt gezet en dat je deze hebt terug gezet naar de fabrieksinstellingen. Meer kun je eigenlijk niet doen, maar ik adviseer je die laatste stap even te herhalen, desnoods nog 2 keer. Als het daarmee niet is opgelost zou ik graag eens weten wat de waarden zijn van de sterkte, kwaliteit en BER. Je kan dan gewoon bij deze vraag reageren, dan blijft alles mooi bij elkaar.

      Succes!
      Mvg. Willem. Geantwoord op 4-2-2014 om 15:42

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Het heeft even geduurd voor ik weer antwoord gaf. Het leek goed te gaan, duurde ook langer voordat het beeld weer vast sloeg maar het gebeurde toch weer.
      Ik zal nog een paar keer de fabrieksinstellingen terug zetten en kijken wat er dan gebeurd.
      Ook komt het voor dat je het apparaat niet eens aan kan zetten, ook dan moet de stroom er af.
      We zien wel weer, maar het komt nooit voor wordt mij verzekerd. Geantwoord op 8-2-2014 om 10:59

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
    • Dag,

      Het komt toch wel vaker voor, maar uiteraard moet dat dan wel op te lossen zijn met een reset. Als het euvel steeds terugkeert, kan er een defect in de decoder zitten, maar dat zal onderzoek moeten uitwijzen al herken ik, of Humax bepaalde klachten soms wel. Heb je nog garantie op de decoder? (2 jaar) zo ja, ga er dan mee terug als het niet lukt het apparaat werkend te krijgen.

      Mvg. Willem. Geantwoord op 8-2-2014 om 16:05

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Hallo Willem, de garantie is al verlopen en de dealer geloofde mij niet en stuurde mij telkens terug met de mededeling dat het aan het signaal zou gaan. dit heeft een lange periode in beslag genomen en op mijn aandringen heeft men zelf kunnen zien wat er aan mankeert. Men stelde niets voor, enkel dat men nieuwe apparaten in voorraad heeft. Maar door hun houding was ik er klaar mee en ben weg gegaan.
      Dit is al de tweede Humax met mankementen, weet niet of het zo'n goed merk is eigenlijk!? Geantwoord op 10-2-2014 om 09:08

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Dag,

      De Fox-C was (is nog gebruikt te koop) een zeer goed apparaat waarvan weinig manco's worden gemeld. Ik werk al jaren met Humax en ze hebben prima apparaten, maar er kan helaas wel eens en apparaat doorheen rollen, die te snel mankementen vertoont. Maar ik ben dus wel erg gecharmeerd van Humax. Je ziet met andere merken veel vaker problemen. De Fox-z wordt niet zo vaak verkocht en ik zie er hier of op andere sites dan ook weinig vragen over.

      Ik raad je aan eens contact op te nemen met Humax en dit voor te leggen en dus ook te melden dat dit het 2e apparaat is met problemen. Een coulance regeling is dan wel gepast. Met de winkelier kom je niet verder, hetgeen overigens wel erg slordig is, want zij zijn het uiteindelijk die je een product verkopen en dat moet gewoon in orde zijn!

      Ik raad je aan even te bellen met Humax. Dat gaat het vlotst en je kan meteen alles even uitleggen. Hopelijk regelen zij iets.

      Humax: 085 5000400 Geantwoord op 10-2-2014 om 09:56

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Hallo Willem,

      Dank je voor de tip, ik zal zeker contact opnemen met Humax, horen wat die te melden hebben.
      Ik zal laten weten hoe het is afgelopen, dit zal wel zijn na de krokus vakantie.

      m.vr.gr.
      Kal Geantwoord op 16-2-2014 om 09:44

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Inmiddels contact gehad met Humax, maar dat heeft niet veel meer waarde toegevoegd. Als de garantie termijn van 2 jaar is verlopen houdt het op?!?! Ik vindt dit toch echt een slechte zaak, ik werd verwezen naar een site waar men ook 2e hands apparaten verkoopt die nog onder garantie vallen!
      Nou ik heb op Marktplaats een 2e hands gekocht zonder garantie, want dat stelt ook niets voor en de prijs is 10 x lager. Heb direct een extra aangeschaft voor als er een stuk gaat. Voor mij is het nu opgelost, maar ik had echt meer verwacht van Humax. Geantwoord op 11-3-2014 om 22:23

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Dag,

      Ik heb zelf goede ervaringen met Humax, maar bij nagenoeg elk bedrijf moet je na de garantie periode op je strepen staan en dan eigenlijk bij je verkoper, want die heeft het product aan je verkocht en hij moet zorg dragen voor een goede oplossing. Bij Humax verkoopt men doorgaans demo apparaten met garantie en het is dus een keuze of je daaraan wilt beginnen of niet. Zelf zou ik in dit geval hebben gekozen voor een Fox-C, maar dat is persoonlijk. Ik heb zelf de 5400 HD PVR in gebruik en deze bevalt me erg goed, maar alles kan helaas defect raken en gezien de huidige prijs van de Fox-Z is 2 jaar zo gek nog niet, waarmee ik niet bedoel dat het apparaat dan al de bak in zou moeten.

      Mvg. Willem. Geantwoord op 12-3-2014 om 16:23

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Zelfde euvel van bevriezend beeld is bij ons ook dagelijks ritueel sinds de overgand van ziggo naar het gemergde netwerk ziggo-upc. voor de overgand naar netwerkcode 5555 was er noit dit probleem dus mijn ermoeden is dat het ligt aan het netwerk en dat er ergens iets 'onstabiel' is onderweg waardoor de ontvanger de weg kwijt raakt en bevriest. erg storend. ik heb het uiteindelijk opgelost door een downgrade naar een oudere humax ontvanger van ruim 10 jaar oud die ongestoord blijft werken.
      Geantwoord op 30-5-2015 om 12:59

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info