• Hoi, ik heb een nw. Samsung aangeschaft en probeerde de IR Fox C aan te sluiten. Zonder scart maar met een adapter heb ik wel een aansluiting op de tv (dacht ik) maar het resultaat is nul. De ingestelde Ziggo codes (474000 ed.) zijn goed en de tv hoort dvb/c te ontvangen. Wat doe ik niet goed, of kan het gewoon niet ?

    Gesteld op 4-2-2016 om 01:07 in forum Humax IR-FOX C Misbruik melden
    • Hallo,

      ik begrijp je probleem, alleen is het niet van belang of de Tv geschikt is voor DVB-C. Dat geldt n.l. alleen als je de tuner van de Tv zelf gebruikt en dus een CI+ module plaatst.

      Ziggo heeft sinds enige tijd nog maar één frequentie en netwerknummer voor heel Nederland:

      Frequentie en netwerk-ID
      Bij het installeren van Digitale en Interactieve Televisie van Ziggo heeft u een frequentie en een netwerk-ID nodig. Hier vindt u de juiste gegevens voor uw digitale ontvanger of CI+ TV.
      Uw frequentie en netwerk-ID
      Gebruik de volgende frequentiegegevens bij het installeren van Interactieve en Digitale Televisie.

      frequentie: 47400*

      netwerk-ID: 5555*

      modulatie: 64-QAM

      symboolsnelheid: 6875

      * Kijkt u digitale televisie via het Cogas-netwerk? Gebruik dan frequentie 369.00 en netwerk-ID 9004.

      Uitzonderingen
      Kan uw digitale ontvanger of CI+ TV geen zenders vinden met bovenstaande gegevens? Bij sommige apparaten moet u deze gegevens net iets anders invullen. We laten u zien hoe u dit doet.

      Digitale ontvangers
      Deze digitale ontvangers vragen een extra 0 achter de frequentie. Gebruik daarom frequentie 474.000.

      Cisco 8455DVB

      Cisco 8485DVB

      Humax IR-FOX C

      Humax 9200C

      In dit geval dien je dus uiteraard de Humax decoder op deze manier te installeren, niet de Tv.

      Vraag is wat voor adapter er is gebruikt, want op veel Tv's zonder scart kan een apparaat met scart uitgang vaak nog wel worden aangesloten. Nu weet ik dus niet wat voor adapter er is gebruikt, maar er zijn adapters die een inkomend signaal ondersteunen, een uitkomend, of beide, d.m.v. een schakelaartje.

      Maar in dit geval zal de Tv zeer waarschijnlijk ook niet automatisch omschakelen naar de juiste ingang, zoals bij scart wel het geval is. Je zal dus zelf de juiste ingang op de Tv moeten kiezen en ook daar kan het dus misgaan.

      Gezien de vrij weinige info kan ik zo echter niets met zekerheid zeggen, maar dit zijn wel punten om op te letten.

      Overigens is een HD decoder/PVR wel een aanrader op een moderne Full-HD Tv, of tegenwoordig 4K.

      Mvg. Willem. Geantwoord op 4-2-2016 om 09:21

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Dank voor je antwoord Willem, aan je opmerking over dvb-c merk je wel hoe technisch ik ben. De adapter waar ik naar verwijs is een adapter dat in de scart van de box is in geplugd en middels 3 kleuren stekkers aan de tv is aangesloten. Zoals eerder geschreven frequentie, netwerk-id ed. zijn correct ingevoerd. Geantwoord op 4-2-2016 om 16:39

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Hallo,

      graag gedaan. Je hebt het dan waarschijnlijk over een verloop scart -->cinch (tulp). Klopt het dat de 3 kleuren Geel (beeld) Rood en Zwart* (*soms ook wit) zijn?

      Dan zou het moeten kunnen werken, maar het is dan wel van belang dat je de juiste scart adapter hebt. Zoals gezegd zijn er verschillende types en in dit geval dient er bij de scart kant IN, of Input te staan, of een pijl richting Cinch aansluitingen.

      Maar ook dien je dus zelf je Tv op de juiste ingang in te stellen. Kijk dus even welke AV ingang je hebt gebruikt, en deze dien je te selecteren. Het zou dan moeten werken, maar met Video, ook wel CVBS of Composiet genoemd, heb je wel de slechtste weergave.

      Zeker dan zou een HD decoder/PVR een zeer fraaie vervanging zijn, maar goed, dat kost natuurlijk wel weer extra geld en niet iedereen kan dat missen.

      Maar op deze manier zou het moeten kunnen. Zit er een schakelaartje op de scart adapter, dan is deze dus 2 kanten op in te zetten.

      Mvg. Willem. Geantwoord op 4-2-2016 om 17:04

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info