• Mijn Humax IRFOXc geeft alleen op NPO 1,2 en 3 de foutmelding E48. Alle andere digitale zenders geen probleem. Dit probleem is zonder aanleiding ontstaan. Heb stekkers ed allemaal eruit gehad, update gedraaid, kaart en instellingen gecontroleerd,opnieuw zenders geïnstalleerd ,kabels gecontroleerd ,het probleem blijft bestaan. Kan in de Humax de tuner defect zijn op alleen deze 3 zenders?

    Gesteld op 24-9-2015 om 19:01 in forum Humax IR-FOX C Misbruik melden
    • E48 staat voor 'geen signaal'. Vraag is dus even of dat probleem nu wel bij jezelf of de decoder ligt, of bij de uitzendingen.

      Als je trouwens nieuwe updates kon binnenhalen is dat al heel lang niet gedaan, want er zijn al jarenlang geen updates meer uitgebracht voor de Fox C en deze komen er ook niet meer. Maar dergelijke storingen zijn ook niet te wijten aan de software.

      Als de tuner defect is, wat trouwens zelden voorkomt bij de Fox, dan ontvang je niets meer, want er is maar één tuner aanwezig. Stopt die ermee, is er dus totaal geen weergave meer of zie je allerlei artefacten.

      Maar heb je al even de waarden uitgelezen van de decoder bij desbetreffende zenders= Het gaat dan om de sterkte, kwaliteit en BER. Het is raadzaam dit ook eens te controleren bij wat andere zenders.

      Ik zie graag die waarden even tegemoet, maar heb zo het vermoeden dat het probleem elders ligt, daar anders andere zenders ook wel wat artefacten zouden vertonen.

      Mvg. Willem

      Geantwoord op 24-9-2015 om 19:13

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
    • Beste Willem,
      Bedankt voor je snelle reactie. De waarden op NPO 1,2 en 3 zijn :sterkte en kwaliteit 0% en BER ook 0
      Andere zenders geven voor sterkte 49% en hoger.kwaliteit 100 % en ber 9 tot 11
      Geantwoord op 24-9-2015 om 19:49

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Hallo,

      voor de wel werkende zenders geld eigenlijk al dat er ergens iets misgaat, daar de BER (Bit Error Rate) als iets oploopt. Die behoort eigenlijk altijd op 0 te blijven staan.

      De sterkte is met 49% wel voldoende, maar bij de Fox ligt dit doorgaans toch wat hoger. Kwaliteit is goed.

      Maar bij de NPO zenders lijkt het erop dat er helemaal geen ontvangst is, daar alles op 0% staat en dat klopt uiteraard niet.

      Nu zou dat aan de decoder kunnen liggen, maar bij een defect tuner zie je doorgaans veel meer issues.

      Hoe is de situatie bij je thuis v.w.b. de installatie? Heb je al even geprobeerd of het baat als je decoder even met een zo kort mogelijke, goede kabel direct aansluit op het AOP ? (huisaansl.)

      Ik zie dat je voorts dat je wel de zenders opnieuw hebt opgeslagen, maar het is raadzaam de decoder eens geheel terug te stellen naar de fabrieksinstellingen en voorts opnieuw te installeren. Dat is niet zoveel werk en verhelpt eventueel aanwezige software issues.

      Als dat niet baat, kijk dan eens of je de decoder wellicht even bij iemand anders kan aansluiten en uitproberen, mits men daar uiteraard geen last heeft van hetzelfde probleem.

      Als de decoder dan nog hetzelfde issue vertoont, lijkt het erop dat deze toch defect is, maar ik moet zeggen dat ik het op deze manier eigenlijk nooit zie. En ik volg de Fox al zolang deze op de markt is. Ook bij andere modellen waar ik ondersteuning voor doe zie ik dit zo eigenlijk nooit terug, dus is het ook niet uitgesloten dat het probleem bij de provider ligt.

      Ligt het daar niet aan en helpt terug stellen en opnieuw installeren niet, en laat de decoder ook elders dit probleem zien, kijk dan eens op marktplaats als je weer een Fox wilt. daar zie je ze al voor rond de 20 Euro, soms zelfs nog nieuw in doos. Wel een tip: neem liefst de zwarte uitvoering, welke het nieuwst is. Dat is doorgaans een stuk goedkoper dan een reparatie. Ik heb er ook altijd wel een paar staan als noodoplossing.

      Maar ik lees graag hoe het is afgelopen.

      Mvg. Willem.
      Geantwoord op 24-9-2015 om 20:13

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Hi Willem,
      Ik heb natuurlijk de decoder naar fabrieksinstellingen terug gezet en ook een hoogwaardige kabel gebruikt om een directe verbinding te maken. Ik heb de decoder tevens aangesloten op een andere TV in mijn huis en dat had ook hetzelfde resultaat helaas. Het is vreemd dat het slechts de 3 NPO zenders zijn. Wil morgen vragen aan bv buren of ik de decoder mag aansluiten en proberen.Heb de provider(Ziggo) gebeld over dit probleem , maar ik kreeg niet echt respons. Ben van mening dat men niet zo technisch onderlegd is om het probleem te begrijpen .
      Ik heb op de andere TV geen losse decoder maar een insteekcard en hier heb ik geen problemen mee.

      Denk dat een andere decoder noodzakelijk is en ik zal je op de hoogte houden.

      met vriendelijke groet en dank voor je genomen moeite

      Anton Geantwoord op 24-9-2015 om 21:39

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Dag Anton,

      je had hem dus al helemaal gereset... Sorry. Je kan n.l. ook alleen de zenders opnieuw opslaan, vandaar de tip.

      Het is bij Ziggo maar net wie je spreekt, maar sinds de fusie zijn ze ook niet zo welwillend meer als het om vragen gaat die niet over de Horizon gaan. Men wil ons daar n.l. ineens allemaal aan hebben en wil eigenlijk ineens van Humax af, terwijl ze die juiste zelf altijd leverden. Dat doen ze met de 5300 trouwens nog.

      Maar vaak is het contact met hen een regelrechte ramp. Ik heb regelmatige contact met Humax en ook zij geven aan er moeilijk binnen te kunnen komen. Jammer is dat. Maar ik merk ook wel dat ze vaak niet eens begrijpen waar je over praat. Laatst had ik iemand die dat ook ruiterlijk toegaf en aangaf veel tips van deze site te halen, niet wetende dat ik het ben die hier plaatst.

      Maar je hebt dus nog een toestel met CI module begrijp ik en dan lijkt het toch op een issue van de Humax, of wellicht nog de smartcard, maar die laatste kun je uiteraard zo omsteken. het is uiteraard wel bijzonder dat je via de CI module geen problemen hebt, dus worden de zenders die je noemt ook gewoon correct doorgegeven. Anders zou het met de module ook niet werken.

      Ik vrees dus dat je naar marktplaats moet. En dat is in mijn opinie de beste optie, want je bent vaak zeer goedkoop klaar en laatst heb ik er 2 nieuwe afgehaald in dichte verpakking voor samen 35 Euro en dat is dus nog goed te doen.

      Ik raad vaak ook mensen met een DVD recorder aan de decoders zo aan te schaffen, als zij meer zenders willen opnemen, hetgeen kan vanaf een decoder. Door er dan een Foxi bij te zetten, kun je opnemen wat je wilt, zonder dat te hoeven kijken, kun je meer zenders opnemen, en bij goede instellingen ook nog eens in een veel betere kwaliteit. En dat voor een voor een paar tientjes.

      Veel succes en ik zie je reactie wellicht wel weer even verschijnen.

      Mvg. Willem. Geantwoord op 24-9-2015 om 22:27

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Beste Willem
      Ik wil je graag op de hoogte brengen van mijn de ontwikkelingen omtrent de Humax. Heb een andere Humax aangesloten en deze gaf hetzelfde probleem. Ik heb opnieuw alle kabels omtrent signaal nagelopen en heb hopelijk het probleem opgelost. Om het kort te houden : een muurdoos maakte kontakt met een schroef van het afdekplaatje, schroef verwijderd en het beeld is weer aanwezig.
      Bedankt voor al je reacties !

      Mvg Anton Geantwoord op 1-10-2015 om 15:24

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Dag Anton,

      fijn dat je nog even de afloop laat weten, alleen dit ontgaat me even: "Om het kort te houden : een muurdoos maakte kontakt met een schroef van het afdekplaatje, schroef verwijderd en het beeld is weer aanwezig".

      Hoe wordt dit bedoeld? was er een soort kortsluiting? Zo ja, dan is het wel erg vreemd dat alleen die zenders problemen gaven, en ook alleen nog eens bij de Humax ook...

      je zou toch zeggen dat de digitale tuner in de Tv er dan ook last van moet hebben en doorgaans laten dan ook andere zenders beeldfouten zien. Maar goed, zo af en toe kom je soms ook zomaar weer eens wat nieuws tegen.

      Maar ik had het daar eerlijk gezegd nog niet achter gezocht, ten eerste omdat ik niet helemaal goed begrijp wat er nu precies aan de hand was, maar ook omdat de Tv met module wel correct zijn werk deed.

      Ik ga natuurlijk al wel aan dat het me een beetje sterk leek dat de tuner in de Fox defect was, daar dit maar weinig voorkomt en omdat de andere zenders geen issues vertoonden. maar goed, soms heb je een zomaar eens een storing in een apparaat dat je eerder eigenlijk nooit ben tegengekomen. Dat houd het leven spannend... ;-)

      Maar ik hoor gaar nog even wat er nou exact aan de hand was. Wil je dat nog even plaatsen?

      Mvg. Willem. Geantwoord op 1-10-2015 om 18:17

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Beste Willem,
      De situatie bij mij is als volgt. De huisaansluiting (AOP)wordt gesplitst voor de boven en beneden verdieping.Eea is afgemonteerd dmv wanddozen. De wanddoos voor boven gaf dit probleem.Ik had mijn directe test kabel hierop aangesloten ,dit had natuurlijk direct op de AOP gemoeten.
      Ik hoop dat het je nu duidelijk is ,anders hoor ik graag van je.
      mvgr Anton Geantwoord op 2-10-2015 om 10:56

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Dag Anton,

      duidelijk. Maar ik had eerder wel aangegeven de decoder even rechtstreeks op het AOP aan te sluiten en ik begrijp dat je dit niet hebt gedaan... Niet zo erg, maar het heeft je nu wellicht voor niets geld gekost voor een andere decoder.

      Maar goed, ik ben blij te zien dat het is opgelost, en alles weer naar wens werkt.

      Mvg. Willem. Geantwoord op 2-10-2015 om 15:13

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info