• Hi,

    Ik heb de Humax 5400C 2x staan in een serverkast in mijn woning en kan 2 tv elk een Humax kast aansturen.
    Werkt perfect.
    Nu vraagje, kan ik die 2 ook aan elkaar koppelen, zodat ik van 1 tv allebei kan benaderen ivm opname films.

    Gesteld op 12-9-2019 om 12:15 in forum Humax IHDR 5400 C Misbruik melden
    • Je kan werken met DLNA en op die manier de Humaxen met elkaar 'koppelen'. Je kan dan op de ene 5400c zien, wat op de andere staat. En dat geld tevens andersom. Is dat je bedoeling?

      Mvg. Willem
      Ondersteuning Humax/Quantis electronics. Geantwoord op 12-9-2019 om 19:11

      Waardeer dit antwoord (3) Misbruik melden
    • Dag,

      eigenlijk gebruik je deze functie dus als je 2 gelijkwaardige Humax modellen hebt, die beiden zijn aangesloten op een Tv, bv. 1 Tv boven, de ander beneden. Middels DLNA is het dan mogelijk bv. boven te kijken, wat beneden op de Humax staat. Andersom kan natuurlijk ook. Maar ik begrijp hier dat beide Humax apparaten in een serverkast staat, dus beiden bij elkaar. Kun je eens exact aangeven hoe e.e.a. nu is gesitueerd?

      Voor DLNA kun je de Humax apparaten het best aansluiten met een UTP kabel. Met een dongel kan ook, maar daar zitten wel wat haken en ogen aan, vooral als beide apparaten vrij ver van elkaar af staan en er bv. ook nog sprake is van betonnen vloeren/plafonds, met veel ijzer/staal. De werking is dan zeker niet gegarandeerd. Let op: gebruik wel een dongel van Humax om er zeker van te zijn dat het allemaal gaat werken. Maar een duidelijke uitleg is welkom.

      Willem
      Ondersteuning Humax/Quantis electronics Geantwoord op 13-9-2019 om 13:46

      Waardeer dit antwoord (3) Misbruik melden
    • Hoi Willem,

      Ik heb 1 tv in woonkamer en 1 tv op slaapkamer staan.
      Onder in de kelder hebben we een technische ruimte gemaakt waaronder ook een serverkast waar alles aangestuurd wordt t.b.v. woning.
      Om de Humax boven en onder aan te sturen hebben we 2 kastjes gekocht die via HDMI kabel en dan via netwerkkabel naar serverkast en dan weer via een oog naar humax kast gaat.
      Dat werkt perfect.

      De 2 Humax hebben we allebei een eigen code gegeven, zodat de ogen elkaar niet storen.
      De kasten staan op elkaar in de serverkast. Geantwoord op 13-9-2019 om 14:37

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Dat maakt het wat duidelijker. Fraaie opstelling zo. Dat heb ik nog niet zien langskomen in al die jaren. Als de Humax apparaten beide zijn opgenomen in je netwerk kun je gebruik maken van DLNA. De 5200c en 5400c kunnen in dat geval ontvangen en verzenden. De Humax 5300c alleen ontvangen.

      Kijk hier: Klik op deze LINK eens voor het instellen van DLNA. Het eerste gedeelte gaat over I-TV etc. het 2e deel over DLNA – Media delen

      De IHDR-5400C, IHDR-5200C, IRHD-5100C, IRHD-5300C en HD-FOX C DELTA zijn DLNA gecertificeerde ontvangers.
      DLNA (Digital Living Network Alliance) is een nieuwe technologie die het mogelijk maakt om allerlei digitale mediabestanden uit te wisselen.

      Verdere info is dus op de site te vinden.

      Mvg. Willem
      Ondersteuning Humax/Quantis electronics Geantwoord op 13-9-2019 om 16:44

      Waardeer dit antwoord (3) Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info