Pagina terug
Pagina verder
Use, modi cation and redistribution of the Open Source Software is governed by the terms and conditions of the applicable Open Source License. The GNU General Public License (GPL) v2 is shown below.
The GNU General Public License (GPL)
Version 2, June 1991
Copyright (C) 1989, 1991 Free Software Foundation, Inc.
51 Franklin Street, Fifth Floor, Boston, MA 02110-1301, USA
Everyone is permitted to copy and distribute verbatim copies
of this license document, but changing it is not allowed.
The licenses for most software are designed to take away your freedom to share and change it. By contrast, the GNU General Public License is intended to guarantee your freedom to share and change free
software--to make sure the software is free for all its users. This General Public License applies to most of the Free Software Foundations software and to any other program whose authors commit to using it.
(Some other Free Software Foundation software is covered by the GNU Lesser General Public License instead.) You can apply it to your programs, too.
When we speak of free software, we are referring to freedom, not price. Our General Public Licenses are designed to make sure that you have the freedom to distribute copies of free software (and charge for this
service if you wish), that you receive source code or can get it if you want it, that you can change the software or use pieces of it in new free programs; and that you know you can do these things.
To protect your rights, we need to make restrictions that forbid anyone to deny you these rights or to ask you to surrender the rights. These restrictions translate to certain responsibilities for you if you distribute
copies of the software, or if you modify it.
For example, if you distribute copies of such a program, whether gratis or for a fee, you must give the recipients all the rights that you have. You must make sure that they, too, receive or can get the source code.
And you must show them these terms so they know their rights.
We protect your rights with two steps: (1) copyright the software, and (2) o er you this license which gives you legal permission to copy, distribute and/or modify the software.
Also, for each authors protection and ours, we want to make certain that everyone understands that there is no warranty for this free software. If the software is modi ed by someone else and passed on, we
want its recipients to know that what they have is not the original, so that any problems introduced by others will not re ect on the original authors’ reputations.
Finally, any free program is threatened constantly by software patents. We wish to avoid the danger that redistributors of a free program will individually obtain patent licenses, in e ect making the program
proprietary. To prevent this, we have made it clear that any patent must be licensed for everyone’s free use or not licensed at all.
The precise terms and conditions for copying, distribution and modi cation follow.
0. This License applies to any program or other work which contains a notice placed by the copyright holder saying it may be distributed under the terms of this General Public License. The “Program”,
below, refers to any such program or work, and a “work based on the Program means either the Program or any derivative work under copyright law: that is to say, a work containing the Program or a
portion of it, either verbatim or with modi cations and/or translated into another language. (Hereinafter, translation is included without limitation in the term modi cation”.) Each licensee is addressed as
Activities other than copying, distribution and modi cation are not covered by this License; they are outside its scope. The act of running the Program is not restricted, and the output from the Program is
covered only if its contents constitute a work based on the Program (independent of having been made by running the Program). Whether that is true depends on what the Program does.
1. You may copy and distribute verbatim copies of the Program’s source code as you receive it, in any medium, provided that you conspicuously and appropriately publish on each copy an appropriate
copyright notice and disclaimer of warranty; keep intact all the notices that refer to this License and to the absence of any warranty; and give any other recipients of the Program a copy of this License
along with the Program.
You may charge a fee for the physical act of transferring a copy, and you may at your option o er warranty protection in exchange for a fee.
2. You may modify your copy or copies of the Program or any portion of it, thus forming a work based on the Program, and copy and distribute such modi cations or work under the terms of Section 1
above, provided that you also meet all of these conditions:
a) You must cause the modifi ed les to carry prominent notices stating that you changed the fi les and the date of any change.
b) You must cause any work that you distribute or publish, that in whole or in part contains or is derived from the Program or any part thereof, to be licensed as a whole at no charge to all third parties under
the terms of this License.
c) If the modifi ed program normally reads commands interactively when run, you must cause it, when started running for such interactive use in the most ordinary way, to print or display an announcement
including an appropriate copyright notice and a notice that there is no warranty (or else, saying that you provide a warranty) and that users may redistribute the program under these conditions, and telling
the user how to view a copy of this License. (Exception: if the Program itself is interactive but does not normally print such an announcement, your work based on the Program is not required to print an
These requirements apply to the modi ed work as a whole. If identi able sections of that work are not derived from the Program, and can be reasonably considered independent and separate works
in themselves, then this License, and its terms, do not apply to those sections when you distribute them as separate works. But when you distribute the same sections as part of a whole which is a work
based on the Program, the distribution of the whole must be on the terms of this License, whose permissions for other licensees extend to the entire whole, and thus to each and every part regardless of
who wrote it.
Thus, it is not the intent of this section to claim rights or contest your rights to work written entirely by you; rather, the intent is to exercise the right to control the distribution of derivative or collective
works based on the Program.
In addition, mere aggregation of another work not based on the Program with the Program (or with a work based on the Program) on a volume of a storage or distribution medium does not bring the
other work under the scope of this License.
3. You may copy and distribute the Program (or a work based on it, under Section 2) in object code or executable form under the terms of Sections 1 and 2 above provided that you also do one of the
a) Accompany it with the complete corresponding machine-readable source code, which must be distributed under the terms of Sections 1 and 2 above on a medium customarily used for software inter-
change; or,
b) Accompany it with a written offer, valid for at least three years, to give any third party, for a charge no more than your cost of physically performing source distribution, a complete machine-readable
copy of the corresponding source code, to be distributed under the terms of Sections 1 and 2 above on a medium customarily used for software interchange; or,
c) Accompany it with the information you received as to the offer to distribute corresponding source code. (This alternative is allowed only for noncommercial distribution and only if you received the
program in object code or executable form with such an offer, in accord with Subsection b above.)
The source code for a work means the preferred form of the work for making modi cations to it. For an executable work, complete source code means all the source code for all modules it contains,
plus any associated interface de nition les, plus the scripts used to control compilation and installation of the executable. However, as a special exception, the source code distributed need not
include anything that is normally distributed (in either source or binary form) with the major components (compiler, kernel, and so on) of the operating system on which the executable runs, unless that
component itself accompanies the executable.
If distribution of executable or object code is made by o ering access to copy from a designated place, then o ering equivalent access to copy the source code from the same place counts as distribution
of the source code, even though third parties are not compelled to copy the source along with the object code.
4. You may not copy, modify, sublicense, or distribute the Program except as expressly provided under this License. Any attempt otherwise to copy, modify, sublicense or distribute the Program is void, and
will automatically terminate your rights under this License. However, parties who have received copies, or rights, from you under this License will not have their licenses terminated so long as such parties
remain in full compliance.
5. You are not required to accept this License, since you have not signed it. However, nothing else grants you permission to modify or distribute the Program or its derivative works. These actions are
prohibited by law if you do not accept this License. Therefore, by modifying or distributing the Program (or any work based on the Program), you indicate your acceptance of this License to do so, and all
its terms and conditions for copying, distributing or modifying the Program or works based on it.
6. Each time you redistribute the Program (or any work based on the Program), the recipient automatically receives a license from the original licensor to copy, distribute or modify the Program subject to
these terms and conditions. You may not impose any further restrictions on the recipients’ exercise of the rights granted herein. You are not responsible for enforcing compliance by third parties to this
7. If, as a consequence of a court judgment or allegation of patent infringement or for any other reason (not limited to patent issues), conditions are imposed on you (whether by court order, agreement
or otherwise) that contradict the conditions of this License, they do not excuse you from the conditions of this License. If you cannot distribute so as to satisfy simultaneously your obligations under this

Hulp nodig? Stel uw vraag in het forum



Zoeken resetten

  • Van de een op de andere dag werkt het opnemen en op pauze zetten het niet meer.. hij herkent de harde schijf wel... wat nu? Gesteld op 27-10-2016 om 17:53

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Mijn Humax staat vast ik kan niet overschakelen naar een andere zender Gesteld op 24-10-2016 om 21:06

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
    • Licht wel de PVR toets op als je deze handeling verricht? Druk anders even die toets een keer in.

      Haal anders de spanning even geheel van het apparaat, en schakel deze na 10 minuten weer in, en schakel de decoder in. Voer vervolgens direct na het opstarten een fabrieksreset uit.

      Mvg. Willem Geantwoord op 25-10-2016 om 18:52

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Ik ben niet meer bij ziggo maar stap over op glasvezels kan ik dan mijn Humax 5300 c nog wel gebruiken voor een tweede t.v. Gesteld op 24-10-2016 om 17:19

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
    • Dat hangt er sterk vanaf of die provider nog een DVB-C signaal voert en of er nog een mogelijkheid is voor het aansluiten van de Humax. Soms voert men n.l. vanaf de meterkast, ook nog een coax aansluiting. Is die er niet, is de Humax sowieso niet meer inzetbaar.

      Mvg. Willem
      Ondersteuning Humax Geantwoord op 24-10-2016 om 19:21

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
  • Hoi Willem.
    Wij hebben via Ziggo een nieuwe Humax 5300C gekregen ivm storingen. alles ingesteld zenders werken prima alleen de nieuwe bijgeleverde afstandsbediening doet het niet, de oude afstandsbediening van de vorige Humax werkt wel op de nieuwe Humax.
    Hoe krijg ik mijn nieuwe afstandsbediening die bij de nieuwe Humax is bijgeleverd actief.?? paar keer op de PVR toest gedrukt maar geen resultaat. gr, john Gesteld op 20-10-2016 om 07:50

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
    • Dag John,

      dat is 'vreemd', want die afstandsbediening zou moeten werken als je op de PVR toets hebt gedrukt, en deze oplicht. dat laatste moet deze ook doen als je de 5300 bediend. Doet deze dat ook?

      Nu schrijf ik vreemd wel tussen haakjes, want het zou kunnen zijn dat men de modus heeft gewijzigd van de afstandsbediening en/of decoder.

      Doe dan het volgende: Pak de nieuwe afstandsbediening erbij en ga dicht bij de decoder zitten. en volg de volgende stappen:

      Druk op de 'OK' toets en direct daarna op 0 en houdt beide toetsen een aantal seconden samen ingedrukt.
      Er verschijnt nu een 'pagina' over het weergegeven beeld heen. Hier staat het juiste modus nummer aangegeven. Toets dit nummer in op de afstandsbediening (kan 1 tot 6 zijn). Standaard staat de Humax op modus 1. Als je het nummer dat je ziet intoetst op de afstandsbediening, knippert even de led (decoder/PVR) op de afstandsbediening. Het zou daarna weer moeten functioneren.

      *Op die manier kun je b.v. ook van een apparaat de modus wijzigen als je b.v. 2 Humax decoders in dezelfde ruimte hebt staan.

      Mvg. Willem
      Ondersteuning Humax Geantwoord op 21-10-2016 om 21:48

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Kan ik een tweede tv in de slaapkamer via de humax in de kamer aansluiten ? Gesteld op 19-10-2016 om 15:59

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
    • Dag,

      nee, dat gaat helaas niet. Je hebt in de ruimte boven, alwaar je Tv wilt, ook een decoder/PVR nodig. Dat hoeft niet duur te worden, want b.v. de Humax 5300c wordt veelvuldig aangeboden op marktplaats. Alleen dien je uiteraard wel de huisinstallatie aan te passen, als er tenminste nog geen kabelaansluiting aanwezig is in de slaapkamer.

      Wil je daar ook gebruik maken van Interactieve Tv, dan is het beste ook een UTP kabel aan te leggen. Een USB dongel van Humax kan ook, maar werkt vaak niet lekker als het apparaat te ver weg staat bij het modem/router, en/of er wat obstakels tussen decoder en modem/router aanwezig zijn.

      Mvg. Willem

      Geantwoord op 21-10-2016 om 21:29

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Mijn vraag van 6-10-2016 om 11:52 is inmiddels opgelost.
    Na een paar maal proberen kwam de verbinding tot stand. Gesteld op 6-10-2016 om 17:02

    Reageer op deze vraag Misbruik melden

    • Geweldig. Dank voor de reactie. Speelt er nog eens iets, kun je het best je reactie gewoon bij de eigen vraag en de reactie daarop plaatsen. Dat houdt het geheel wat overzichtelijker.

      Mvg. Willem Geantwoord op 7-10-2016 om 23:55

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Mijn HUMAX 5300C heeft een nacht op Standby gestaan.
    Bij het indrukken van MEDIA en vervolgens kiezen voor Netwerk vindt het systeem na enige tijd geen server. De Humax is eerder opgenomen in het thuisnetwerk.
    Wat gaat er fout? Gesteld op 6-10-2016 om 11:52

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Mijn afstandsbediening werkt perfect behalve de aan en uit knop.Ik moet soms par minuten bezig zijn tot dat ik de tv aan kan doen en ook aandersom

    Met vr .gr.

    Gesteld op 1-10-2016 om 18:57

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
    • Dag,

      het lijkt erop dat die toets dan niet in orde is. Zeker als de rest wel correct werkt, moet het probleem daar liggen. Je kan echter de decoder ook inschakelen met een van de cijfertoetsen, maar uit is iets anders. Vind je dat lastig, vrees ik toch dat je een nieuwe afstandsbediening zult moeten aanschaffen.

      mvg. Willem Geantwoord op 1-10-2016 om 21:33

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Ik krijg na een tijdje strepen in het beeld.soms na een uur soms na een tien minuten. Gesteld op 1-10-2016 om 16:45

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
    • Haal een 20 tal minuten de spanning geheel van het apparaat, en stel deze na het opnieuw opstarten, meteen terug naar de fabrieksinstellingen.

      Mvg. Willem

      Geantwoord op 1-10-2016 om 21:35

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Hoe kan ik een versterker aansluiten op irhd 5300c? Gesteld op 18-9-2016 om 17:46

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
    • Dag,

      een receiver kun je aansluiten d.m.v. de optische uitgang op de decoder, een versterker zonder optische ingang, kun je gebruiken door een verloop scart-->cinch (tulp) tussen decoder en versterker aan te sluiten. Je kan daarvoor een losse scart-->cinch (tulp) adapter aanschaffen welke vaak voorzien zijn van een schakelaartje zodat deze als in- en uitgang is te gebruiken, en voorts kun je daarop dan gewoon een cinch kabel, naar wens en benodigde lengte aansluiten.

      Hier: link zie je een dergelijke adapter.


      Mvg. Willem

      Geantwoord op 18-9-2016 om 18:00

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • de smartcard schijnt er niet goed in te zitten. Waar zit de smartcard Gesteld op 9-9-2016 om 14:38

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
    • Recht voor zit een klepje. Aan de zijkant van de decoder zie je een kleine uitsparing. Zet daar je nagel achter en trek het klepje open. Dat scharniert aan de onderzijde.

      Mvg. Willem Geantwoord op 9-9-2016 om 18:18

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Beste lezers,

    Het eerdere probleem met de email is opgelost. Had u eerder een vraag gesteld, maar niets ontvangen? Kijk even op de site, want er is op de meeste vragen gewoon geantwoord.

    Mvg. Willem. Gesteld op 19-8-2016 om 19:31

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Constant blokjes en strepen in beeld bij Humax 5300c Gesteld op 16-8-2016 om 19:47

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
    • Artefacten (beeldfouten)

      Artefacten, bekende issues, ontstaan vaak door slechte, of onvoldoende goede
      kabels en stekkers. Als de BER waarde hoger is dan 0, gaat er eigenlijk al
      iets mis. BER staat voor Bit Error Rate, dus hoe hoger deze waarde, hoe meer
      errors/fouten. De decoder kan nog een aantal fouten herstellen, maar worden
      dit er teveel ontstaan er beeldfouten. Als het nog erger wordt, 'snapt' de
      decoder het signaal niet meer en zal het beeld op 'zwart' gaan. Lees ook de
      andere waarden zoals sterkte en kwaliteit uit. Die eerste dient zo''n 40-50%
      te zijn, die 2e altijd 100%.

      Even een paar vragen: Hoe lang is de kabel vanaf de huisaansluiting naar de

      Zijn de gebruikte kabels hoogwaardig en zijn deze zorgvuldig afgemonteerd
      met metalen stekkers?

      Zijn er meer toestellen op de kabel aangesloten?

      Is er in de kabel nog een ander apparaat, zoals b.v. een DVD recorder

      Zijn er splitters etc. aanwezig in de kabel?

      Het is raadzaam allereerst een goede kabel aan te schaffen, die zonder
      tussenkomst van andere apparaten en/of splitters, meteen op de Tv wordt
      aangesloten. Zorg dus dat er metalen stekkers worden gebruikt en sluit alles
      zeer zorgvuldig aan. Men vergeet vaak dat een digitaal signaal baat heeft
      bij goed materiaal. Ik zie dan ook vaak problemen als men overstapt op
      digitale, of HD-Tv. Als de kabel in totaal langer wordt dan 10 meter, kan
      een signaal versterker nodig zijn. Dat geld tevens als meer Tv's in gebruik zijn.

      Mvg. Willem
      Geantwoord op 16-8-2016 om 20:46

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • we hebben op tv portal gedrukt en kunnen wel tv kijken maar de afstand baediening gaat niet van ned 1 naar ned 2 via p
    Gesteld op 8-8-2016 om 17:41

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
    • Als je op TV portal hebt gedrukt, die je dat nogmaals te doen, of dien je de knop back of exit te gebruiken.

      Gr. Willem Geantwoord op 8-8-2016 om 20:27

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • het groene lampje van mijn humax gaat niet uit, niet met de afstandsbediening maar ook niet handmatig. De humax werkt verder ook niet.Hoe dit op te lossen? Gesteld op 5-8-2016 om 16:52

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
    • Ik raad je aan dan even geheel de spanning van het apparaat te halen (adapter uit wandcontactdoos verwijderen). Doe dat voor tenminste 10 minuten.

      Ik lees graag de afloop.

      PS: er zijn problemen met de mail, maar daar ik vanuit onderhoud werk zie ik wel de nieuwe plaatsingen. Maar het kan dus zijn dat je geen mail ontvangt van nieuwe plaatsingen. Daaraan wordt gewerkt.

      Mvg. Willem
      Site beheer
      Ondersteuning Humax Geantwoord op 5-8-2016 om 19:27

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Om even Infrarood-extender te kunnen plaatsen zoek ik de plaats op het display van de Humax irhd 5300c
    Gesteld op 30-7-2016 om 14:06

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
    • Dag,

      deze zit links van het stand-by lampje, en dan iets naar onder. Als er wat licht op staat, zie je hem zo zitten. Wat ook werkt: schakel de decoder in, neem een stukje karton, plaats dat over de linker helft van het frontje, druk op volume - van de afstandsbediening en schuif het kartonnetje langzaam naar links. Zodra de decoder reageert, heb je de sensor gevonden. Maar waarschijnlijk is dat niet eens nodig, daar je de sensor, als er licht op wordt gericht, goed zichtbaar is.

      Mvg. Willem Geantwoord op 30-7-2016 om 15:38

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
  • Hoe kan ik een, niet geprogrammeerde, opname terugkijken
    Gesteld op 27-7-2016 om 01:16

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
    • Dag,

      vraag is even hoe dit wordt bedoeld. Onder niet geprogrammeerde versta ik in dit verband een niet opgenomen programma, of bedoel je dit anders?

      Mvg. Willem Geantwoord op 27-7-2016 om 13:30

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Dag,

      dat is al een stuk duidelijker. Niet alles is terug te kijken en het is dus alleen mogelijk gebruik te maken van het aanbod via ITV (Interactieve Tv). Is het daar niet mogelijk, dan lukt het dus (nog) niet via de Humax en zul je wellicht gebruik moeten maken van een mediaspeler.

      Mvg. Willem. Geantwoord op 27-7-2016 om 16:16

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Beste Willem,
    Opname probleem.

    Tot gisteren werkte het opnemen feilloos.
    Sinds vandaag stopt elke opname na 14 minuten precies (herhaalbaar op elke zender)
    Hoe kan ik dit oplossen.
    JosS, trouwe lezer van het forum.

    Humax gegevens
    IRHD-5300C, software NLCIAA1.00.34
    Energie besparing in standby & Automatisch uitschakelen; beide AAN
    Opslagruimte totaal 916GB, beschikbaar 479GB
    Inschakeltimer: UIT, uitschakeltimer: UIT Gesteld op 11-7-2016 om 22:16

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
    • Dag JosS,

      de software is up-to-date, want V 1.00.34 is beschikbaar vanaf 31 maart voor het Ziggo netwerk. Er is daarna geen nieuwe versie meer uitgekomen. Met de laatste versie is de ITV functie aangepakt. Zou je die niet hebben, kun je daarvan geen gebruik meer maken.

      Wat je probleem betreft: Voer even een fabrieksreset uit van de decoder, zonder daarbij in eerste instantie de schijf te formatteren.

      Je geeft voorts aan dat de Energiebesparing in stand-by en Automatisch uitschakelen, beide AAN staan, dus betreft dat de standaard instellingen, en in een aantal gevallen kun je de energiebesparing het best uitschakelen. Het kan n.l. anders gebeuren dat de decoder de schijf soms niet meer 'ziet' als de decoder in stand-by staat. Het automatisch uitschakelen kun je soms ook het best uit zetten, daar dit voorkomt dat de decoder uitschakelt als deze enige uren niet wordt bediend. Maar dat is een keuze.

      Maar de energiespaarstand uitschakelen kan dus issues met het opnemen voorkomen, vooral vanuit stand-by. De decoder start dan ook sneller op, maar het stand-by verbruik gaat wel omhoog.

      Maar dit betreft dus het opnemen vanuit stand-by. Het issue dat jij noemt heeft vaak met een software probleem te maken, en kan worden opgelost met een fabrieksreset of een uitgebreide reset. Maar probeer dus eerst even die eerste. Het kan echter nodig zijn ook de schijf te formatteren, maar probeer het eerst even zonder, en is dat nodig, breng dan eerst even de opnames die je wilt bewaren in veiligheid, daar deze anders allen verloren gaan.

      Ik lees graag even de afloop welke je het best bij deze vraag/reactie kan plaatsen.

      Mvg. Willem.
      Ondersteuning Humax/Quantis
      Geantwoord op 11-7-2016 om 22:44

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Beste Willem,
      Na de factory reset konden de programma's op de HDD niet meer afgespeeld worden. Nadat de ook de HDD was geformatteerd werkt alles weer als vanouds.
      Bedankt voor je assistentie. Geantwoord op 13-7-2016 om 09:48

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Dag JosS,

      dat is goed nieuws. Doorgaans raad ik ook aan meteen de schijf te formatteren, maar ik zeg er dan altijd wel bij, dat dan al de opnames verloren gaan, want dat weet niet iedereen en niet iedereen is daar ook blij mee. Vandaar nu ook het advies het eerst even zonder te proberen, maar het kan zeker geen kwaad als je zo nu en dan even de schijf formatteert. Een fabrieksreset kan software issues verhelpen, dus mocht je nog eens iets vreemds opmerken, dan is ook dat een simpele maar goede ingreep.

      Een uitgebreide reset kan helpen waar een fabrieksreset faalt, maar voor nu weer veel kijkplezier gewenst en graag gedaan.

      Mvg. Willem. Geantwoord op 13-7-2016 om 11:37

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Het knopje TVR op mijn afstandsbediening werkt niet.
    Eerst deed hij het nog af en toe maar nu niets meer. Gesteld op 7-7-2016 om 20:26

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
    • Je bedoelt vast het PVR knopje. Licht deze in het geheel niet meer op, of werkt daarna de afstandsbediening niet? Controleer eerst even de batterijen en vervang deze voor een paar goede, niet oplaadbare! Dureacell batterijen. Haal anders de batterijen even enige tijd uit de afstandsbediening en druk na b.v. een uur op wat toetsen, zodat de restspanning verdwijnt. Plaats daarna de nieuwe batterijen.

      Geef anders zoveel mogelijk info. Ik probeer z.s.m. te reageren, maar door bene ongelukje ben ik minder actief op de site.

      Mvg. Willem. Geantwoord op 7-7-2016 om 20:59

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Inderdaad het pvr knopje. Heb er nieuwe batterijen in zitten. Het is ook alleen dit knopje. De rest werkt allemaal. Heel soms als ik heel hard of vaak druk gaat het kampje aan en dan werkt het. Geantwoord op 7-7-2016 om 23:37

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Dan lijkt het erop dat de afstandsbediening, of in ieder geval die toets, aan zijn einde is. Als je de afstandsbediening echter alleen voor de decoder/PVR gebruikt, is eenmaal drukken op de PVR toets voldoende en zou je deze nog kunnen gebruiken. Anders zul je wellicht een nieuwe moeten bestellen bij Humax:

      Quantis Electronics B.V.
      Vaalserbergweg 317 | 5628 CH | Eindhoven | The Netherlands
      T +31 (0) 85 5000401

      Mvg. Willem

      Geantwoord op 8-7-2016 om 16:39

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Na opstarten HUMAX duurt het nog 50 sec voor er TV ontvangst is.
    Wat hieraan te doen? Gesteld op 7-7-2016 om 09:35

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
    • Dat is eenvoudig te veranderen, maar de decoder zal dan wel meer stroom verbruiken in stand-by:


      -Energiespaarstand in/uitschakelen (zet deze uit)
      -Automatisch uitschakelen uit of aan zetten (zet ook deze stand desgewenst uit)

      Let op: beiden staan standaard aan. Let daarop bij het terug stellen naar de fabriekstand. Geantwoord op 7-7-2016 om 17:06

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • halloheb een humax 5300C en u heb ik voorheen een samsung smt-c7140 gehad nu is mijn vraag is er een mogelijkheid om deze samsung met harde schijf aan te sluiten op de humax zodat de samsung dienst kan doen als externe harde schijf voor de humax en zo ja wat heb ik hiervoor nodig om dit te realiseren Gesteld op 3-6-2016 om 08:06

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
    • Dag,

      nee dat gaat niet. Als je wilt opnemen met de 5300, wat wel kan, is een geschikte externe harde schijf nodig van minimaal 100GB en maximaal 1TB (hier reeds veelvuldig genoemd). Je kan de schijf vervolgens door de Humax laten formatteren (EXT3) en als je dat eventueel vooraf op de PC doet, moet je dus datzelfde formaat (EXT3 aanhouden).

      Als de schijf is aangesloten en werkt, kun je meteen live pauzeren en gebruik maken van time shift.

      Mer info over de 5300, dat zeker van nut kan zijn, vind je op dit forum.

      Mvg. Willem. Geantwoord op 3-6-2016 om 18:46

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
  • Ik heb op mediabox een harde schijf gemonteerd om te kijken of dit wat voor mij is. maar de mediabox is niks voor mij
    nu herkend de computer deze niet meer, hoe kan ik de externe harde schijf weer zo krijgen dat de pc/laptop hem herkend Gesteld op 24-5-2016 om 00:17

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
    • IK heb volgens mij nog meer opties, maar dit is er een:

      EXT3 geformatteerde schijf terug zetten naar ander bestand:

      Om zo’n ext3 harde schijf toch onder Windows te kunnen lezen, is het
      programma Explore2fs de oplossing. Dit is te vinden op Denk eraan dat je het programma moet
      uitvoeren als Administrator. Een alternatief is Linux Reader

      Mvg. Willem Geantwoord op 24-5-2016 om 17:13

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Willem Bedankt
      maar dat is niet wat ik bedoel. ik wil de harde schrijf weer kunnen gebruiken als gewoon harde schrijf. dus een komplete format van de harde schrijf
      bij het explore2fs staat wel format, maar deze is niet aan te klikken

      by linux reader ben ik geen formateren van harde schrijf tegen gekomen Geantwoord op 24-5-2016 om 20:57

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Sorry voor de misvatting. De schijf kan na gebruik op de decoder echter wel weer geschikt worden gemaakt voor andere doeleinden, maar ik moet even uitzoeken hoe dat ook weer werkte.

      Ik laat dat z.s.m. weten.

      Mvg. Willem Geantwoord op 24-5-2016 om 22:16

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • willem harstikke bedankt
      dit is wat ik bedoelde
      de harde schijf kan ik weer gebruiken op de oorspronkelijke manier
      is eigenlijk vrij simpel maar je moet net weten waar je moet zoeken Geantwoord op 24-5-2016 om 22:46

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Dag,

      graag gedaan. Ik heb veel gegevens, maar kan niet alles altijd meteen terug vinden. Maar goed, zo is het weer voor elkaar.

      Mvg. Willem. Geantwoord op 25-5-2016 om 18:28

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
  • hoe activeer je de interacieve gekleurde knoppen?
    Gesteld op 28-4-2016 om 18:22

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
    • Dag,

      vraag is hoe je dit bedoeld, want je kan geen knoppen activeren. Als je op de PVR toets drukt, en deze dus even oplicht, kun je daarna gewoon alle functies op de afstandsbediening gebruiken, maar om te kunnen opnemen en gebruik te kunnen maken van de pauze/time shift functie, dien je een externe schijf op de decoder aan te sluiten. Zonder die schijf zul je dus in bepaalde gevallen geen gebruik kunnen maken van bepaalde opties.

      Voorts zijn de kleurtoetsen niet Interactief, of bedoeld voor Interactieve opties, maar werken deze dus altijd als de afstandsbediening op PVR is ingesteld.

      Om gebruik te maken van Interactieve Tv dien je de rode toets te gebruiken, maar ook dient de decoder dan te worden aangesloten op het Internet, via een dongel, of bekabeld. Je dient dan wel Ziggo te hebben als provider voor de kabel. Het Internet mag eventueel van een andere provider zijn. Meer hierover is te vinden op dit forum.

      Veel info op een korte vraag, maar ik wil graag wat duidelijkheid scheppen en als dit niet is wat je wilt weten of bedoeld, geef dan zeer duidelijk aan wat er wel wordt bedoeld, daar ik er anders natuurlijk niet uitkom.

      Mvg. Willem.

      Geantwoord op 28-4-2016 om 18:42

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • ik heb een beamer aansluiten op mijn humax 5300, kan dat met een hdmi naar dvii kabel Gesteld op 27-4-2016 om 15:17

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
    • Ja, er zijn verloopkabels in de handel, maar let er wel op dat er dan geen geluid meegevoerd wordt. DVI (Digital Video Interface) ondersteund n.l. alleen, zoals de naam al zegt, Video, ofwel beeldsignaal).

      Mvg. Willem. Geantwoord op 27-4-2016 om 18:13

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • mijn Humax apparaat gaat niet uit; groene lampje blijft branden! Gesteld op 24-4-2016 om 17:38

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
    • Dag,

      haal even een minuut of 10 de spanning geheel van het apparaat. Daarna kun je het best een fabrieksreset uitvoeren zonder daarbij de eventueel aanwezige harde schijf te formatteren. Daarmee herstel je eventuele software issues.

      Noot! Let er wel op dat bij het bedienen van de decoder/PVR de PVR toets oplicht. Doet deze dat niet, druk deze toets dan even in.

      Mvg. Willem Geantwoord op 24-4-2016 om 17:50

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Kan deze met Telfort gecombineerd worden (glasvezel)
    Gesteld op 8-4-2016 om 13:38

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
    • Nee, dat kan iet.

      De Humax is een DVB-C decoder waarbij de C staat voor Cable/kabel. De Humax kan dus alleen worden ingezet bij kabel providers.

      Humax heeft overigens geen decoders voor Telfort, KPN etc.

      Mvg. Willem. Geantwoord op 8-4-2016 om 17:30

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
  • Beste Lezers,

    ik raad u aan na het laden van de laatste software even een fabrieksherstel uit te voeren. Ik was n.l. zeer verbaasd te zien dat mijn exemplaren ineens geen opstartmenu meer toonden, terwijl ik deze als proef van de energiespaarstand had gehaald. Daar het me toch wat vreemd leek dat dit in de nieuwe software zou zijn opgenomen, heb ik een fabrieksherstel uitgevoerd, waarna de decoders wel weer een opstartmenu toonden.

    Wilt u uw decoder/PVR vlotter laten opstarten en dus het opstartmenu omzeilen, haal deze dan onder het kopje 'energiebeheer' weer even van de energiespaarstand. Je kan daar desgewenst ook het automatisch uitschakelen uit zetten.

    Mvg Willem. Gesteld op 5-4-2016 om 00:49

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Onverwachte nieuwe software Humax 5100, 5200, 5300 en 5400.

    Laad deze z.s.m daar anders geen gebruik meer kan worden worden gemaakt van de ITV/VOD diensten.

    Zie je dus de vraag 'wilt u opwaarderen, klik dan op ja. Wacht het daarna gweeon af. De deecoder zal zelf de weergave weer starten.

    Mvg. Willem. Gesteld op 29-3-2016 om 15:10

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • hoe kan ik de humax 5300c nog gebruiken met een ander provider smartcard of zonder card
    na beindigen ziggo Gesteld op 29-3-2016 om 15:08

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
    • DE 5300 is bruikbaar bij elke DVB-C dus Cable/kabel provider. Afhankelijk van de providers dient in die gevallen wel of geen smartcard te worden gebruikt van die provider. KPN, Telfort etc. zijn geen DVB-C providers en daar is de Humax dan ook niet inzetbaar.

      Ziggo is wel, de enige die werkt met Interactieve diensten. Die zullen elders dus niet werken. Ook in UPC gebied, waar men nog altijd werkt met de free-to air zenders, is de Humax inzetbaar: link Zou je deze dus willen verkopen, kan deze in veel gebieden worden gebruikt.

      Mvg. Willem

      Geantwoord op 29-3-2016 om 20:00

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Zit er een on demand knop op de afstandsbediening van een Humax 5300 c Gesteld op 21-3-2016 om 19:14

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
    • Ja,

      daarvoor je gebruik je de rode toets. Voorheen gebruikte je daarvoor de TV portal toets en in het menu is dat nog het geval.

      Let op! ook om ITV/ Tv portal te verlaten , die je de rode toets te gebruiken.

      Mvg. Willem Geantwoord op 21-3-2016 om 23:03

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • ik heb via portal programma gekeken maar krijg nu de tv niet meer op de andere zenders Gesteld op 18-3-2016 om 17:20

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • hoi Willem,

    Nieuw kastje ontvangen van ziggo. Maar deze geeft ook steeds n klacht van 'even wachten' en dan is beeld even weg. en af en toe melding heel kort geen signal.
    Signaalsterkte en kwaliteit ruim voldoende.
    Ik gebruik dit kastje boven via n tv doos. Beneden met horizon mediabox geen probleem.
    komt dat door die nw splitter in de meterkast. Deze speciaal voor de horizonbox? Met de oude humax geen klachten op hetzelfde tv punt. Komt het door de wifi adaptor misschien of andere wifi signalen?
    Graag jouw advies Alvast bedankt. Gesteld op 17-3-2016 om 11:27

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
    • Dag,

      het best kun je de 5200 eens rechtstreeks aansluiten op het AOP (huisaansluiting) zonder tussenkomst van andere apparaten zoals splitters, versterkers etc. Als er nu een versterker is geplaatst, zou dit geen nadelige invloed moeten hebben op de Humax, alleen wordt voor de Horizon een retour geschikte versterker geplaatst, daar de ontvangst en de opdrachten voor ITV via de kabel verlopen. Bij de Humax is dat niet het geval. Deze verzend zijn opdrachten via het Internet.

      Nu lees ik alleen eerst dat deze 5300 ook klachten vertoond, maar ik lees verderop dat de oude Humax geen klachten vertoond op hetzelfde Tv punt en dat is me niet geheel duidelijk. Kun je dat toelichten?

      De Humax kan hinder ondervinden van draadloze apparaten, maar ook van (4G) zendmasten. Al zal zich dat laatste doorgaans uiten in beeldfouten. Maar het is op afstand natuurlijk niet zo eenvoudig in te schatten wat er misgaat. Een eenduidig antwoord is zo dan ook niet te geven, maar ik zou gewoon eens kijken wat de Humax doet, indien aangesloten op het AOP.

      Overigens kan ook een Tv aansluitdoos voor issues zorgen. Daar zijn n.l. een aantal soorten in. Probeer anders eens of het lukt die Tv aansluiting te omzeilen.

      Mvg. Willem.

      Geantwoord op 17-3-2016 om 17:30

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Hoi Willem,

      Verder bezig geweest met de klacht.
      Rechtstreeks n goede coaxkabel aangesloten op het tv punt in de meterkast op de nw splitter voor de horizonbox van ziggo.
      Klacht blijft. Beeld af en toe wegen op screen dan 'even wachten'en dan weer verder.
      Instellingen zijn volgens mij ok.
      Ik had ook nog n splitter van ziggo ertussen voor 1 input en 2 outputs. Voor kamer en slaapkamer. Helpt ook niet.
      Zelfs bij instellingen systeem even gekeken. freq en netnummer ok. Bij signaldetectie tuner 1 staat 514.00 mhc SR 6900 BER (E-6) 0 soms n ander getal. Weet niet wat dit betekent. Kwaliteit 100% en sterkte 52%
      De symboolwaarde bij instelling freq en netwerk staat op AUTO. moet dit of n getal kiezen (welke?) Mijn oude humax werkt uitstekend alleen geen HD beeld.
      Misschien mijn wifi kabelmodem uitzetten, maar dan geen interactieve tv boven.
      Heb je nog tip? Ik heb alle wifi dingen thuis ook uitgezet,maar niet kabelmodem.
      Alvast bedankt.

      Geantwoord op 19-3-2016 om 10:17

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Willem,

      Kan het te maken hebben met n smartcard? Ik heb 3 smartcards en doen allemaal hetzelfde.
      Bij de nw box zat ook n nw smartcard. Deze heb ik niet geactiveerd, maar gewoon n andere gebruikt? Heb je voor dezemediabox n speciale cardnodig/

      Bedankt alvast.

      Geantwoord op 19-3-2016 om 13:02

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Dag,

      heb je de decoder ook al eens rechtstreeks aangesloten op het AOP, dus daar waar de kabel binnenkomt? Er moet even echt helemaal niets tussen zitten. Splitters kun je beter niet gebruiken. Als je meer toestellen hebt, gebruik dan een goede breedbandversterker of een versterker met daarachter ene goed verdeelblok met F connectors.

      Ziggo heeft voorts nog maar één frequentie en netwerknummer voor heel Nederland.
      Deze Zijn:

      frequentie: 47400*
      netwerk-ID: 5555*

      modulatie: 64-QAM **
      symboolsnelheid: 6875 ** (**Worden automatisch ingevuld)

      * Kijk je via het Cogas-netwerk? Gebruik dan frequentie 36900 en netwerk-ID 9004.

      Is het de BER, dus de ) die af en toe oploopt, of bedoel je het getal ervoor? De BER geeft de bitfouten aan, dus die waarde dient 0 te blijven. Loopt dat getal (teveel) op dan gaat het mis. De aangegeven sterkte en kwaliteit zijn uitstekend.

      Het is natuurlijk altijd lastig als je zelf de situatie niet ziet, maar je moet altijd proberen alle schakels die ertussen zitten te vermijden. Maar ik Ziggo al eens bij je langs geweest om alles door te meten? Het lijkt mij wat vreemd dat je 2 keer een decoder treft die niet goed werkt, al betwijfel ik weleens of Ziggo wel geheel nieuwe exemplaren uitgeeft. Op zich is de Humax een veelgebruikte en prima decoder/PVR.

      Voor de Humax is wel een smartcard nodig indien deze wordt ingezet op het Ziggo netwerk. Je kan even bellen naar Ziggo om de smartcard opnieuw te laten activeren, maar doorgaans gaat er met een smartcard niet zoveel mis. Alleen als deze te lang hebben gelegen, is het raadzaam deze opnieuw te (laten) activeren. Op de site van Ziggo zie je tevens hoe je dit zelf kunt doen. Maar even bellen kan dus ook.

      Maar een van de meest gegeven en beste tips is doorgaans om een decoder, met een zo kort mogelijke, goede kabel aan te sluiten op het AOP (huisaansluiting). Daarop zit en verdeelblokje waarin tevens de kabel voor het modem is aangebracht en zelfs dat blokje moet er even af, zodat de kabel echt rechtstreeks in het AOP geplaatst kan worden.

      Probeer dit dus eens uit, maar het zou ook mooi zijn als je de 5300 even ergens kan uitproberen, zoals bij buren, kennissen, vrienden etc. die Ziggo hebben als provider. Je hoeft dan niets in de instellingen te veranderen en kan dus de decoder zo aansluiten en bekijken wat deze daar doet.


      Mvg. Willem
      Geantwoord op 19-3-2016 om 17:53

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Beste lezers,

    de Humax is, anders dan men vaak denkt, niet alleen inzetbaar voor Ziggo, maar voor alle providers welke het DVB-C signaal voeren, zoals Delta, Caiway, SKP, Plinq etc.

    De 5100, 5200, 5300, 5400 en 5050 zijn tevens geschikt voor de free to air zenders van UPC welke nog steeds worden gehanteerd. Dit werkt dus, ondanks de fusie, nog steeds anders dan bij Ziggo:

    Let op: de Interactieve functies zijn alleen bruikbaar bij Ziggo. NVT op de Fox c, Fox z, 9200, 5000 en 5050

    Met vriendelijke groet, Willem Gesteld op 13-3-2016 om 19:18

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Waarom kan de Humax IRHD-5300 C niet continu aan blijven. Duurt erg lang voordat het apparaat is
    opgestart. Gesteld op 9-3-2016 om 12:04

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
    • Je kunt het apparaat zo sneller laten opstarten, maar dan verbruikt deze iets meer energie in stand-by.

      Ik leg hieronder uit hoe dat werkt. Laat het apparaat echter nooit ingeschakeld staan, daar dit de levensduur aanzienlijk verkort. Is er een schijf aangesloten zal ook deze constant meedraaien vanwege de pauze/time-shift optie, en ook dat verkort enorm de levensduur. Overigens zal de decoder, als deze nog in de standaard stand staat en niet wordt bediend, na een paar uur uitschakelen. Ook dat is uit te schakelen, en dat is prima, maar laat een apparaat nooit ingeschakeld staan indien niet nodig.

      Hieronder een uitleg hoe je de decoder vlotter kan laten opstarten. Had u trouwens wat vragen doorgenomen had u dit zeker gevonden en daarom raden we dit ook aan alvorens en vraag te stellen. Men hoeft dan wellicht niet op een antwoord te wachten.

      Voor snel opstarten die je de instellingen te wijzigen in de optie "Energiebeheer".

      -Ga naar:
      -Energiespaarstand in/uitschakelen (Zet deze uit)
      -Automatisch uitschakelen uit of aan zetten (Zet desgewenst ook deze optie uit)

      Let op: beiden staan standaard aan. Let daarop bij het terug stellen naar de fabriekstand.

      Mvg. Willem
      Ondersteuning Humax

      Geantwoord op 9-3-2016 om 18:40

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
  • Is het mogelijk een programma op te nemen terwijl je naar een ander programma kijkt? Gesteld op 9-3-2016 om 11:37

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
    • Dag,

      vul in de zoekbalk boven de vragen even het zoekwoord 'tuner' in en klik op zoeken in het forum. De eerste vraag/reactie geeft al antwoord op je vraag.

      Mvg. Willem.
      Ondersteuning Humax Geantwoord op 9-3-2016 om 18:42

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Hallo,

      Onder het vaak waar je de vragen stelt, zie je nog een zoekvlak met 'zoeken in het forum'.
      Maar ik plaats het antwoord in dit geval wel even opnieuw en haal later de dubbele vragen/reacties wel weer even van de site.

      De 5300 heeft één tuner en dus kun je in principe alleen opnemen wat je kijkt. Er is een uitzondering op, en dat heeft te maken met de indeling van de zenders (streams) maar je kan het best dus rekening houden met het eerste. Maar als je opneemt en gaat zappen, zullen enkele andere zenders nog te bekijken zijn.

      Zenders worden n.l. bij elkaar in 'pakketjes' verzonden en dit wordt een stream genoemd. De te bekijken zender moet zich dan dus in dezelfde stream bevinden als de op te nemen zender.

      Lijkt ingewikkeld en is het zo ook, maar dat wijst zichzelf. Ik raad doorgaans echter aan een 5050 of de nieuwere 5200 of 5400 aan te schaffen daar deze een dubbele tuner bezitten en dus altijd een zender kan worden opgenomen en een ander kan worden bekeken. Deze beschikken tevens over een ingebouwde harde schijf.

      Maar b.v. Ziggo levert alleen nog de 5300 als 'standaard decoder'. Nu heeft u meteen wat extra informatie.

      Maar het opnemen met de 5300 lukt dus niet zonder dat er een harde schijf op is aangesloten. Is die aangesloten, dan kun je tevens gebruik maken van de pauze en time shift functie. Als je hier: link bij zoeken in het forum 'harde schijf' invoert, dan zie je een aantal vragen en antwoorden m.b.t. dat onderwerp en daar het recent is besproken, staat het dus bovenaan. Uiteraard kunt u ook de eerdere vragen en antwoorden eens doornemen.

      Mvg. Willem

      Geantwoord op 10-3-2016 om 17:38

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
  • Hallo,

    Ik heb een Humax 5300C van mijn kabelprovider ''gekregen''. Ik heb in mijn Philips Smart TV al een ingebouwde CI module met kaart zitten. Wanneer ik de Humax aansluit, en hier een CI module stop en ik sluit mijn externe harde schijf aan kan ik dan wel opnemen terwijl ik op een andere tv zender een programma aan het bekijken ben?

    Alvast bedankt voor het antwoord,

    Mvg Gesteld op 1-3-2016 om 16:11

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
    • Hallo,

      voor de 5300 is alleen maar een smartcard nodig. Die zit er waarschijnlijk bij, en kun je zo op de site van Ziggo activeren, of even bellen om dat te laten doen.

      Heb je een smartcard nodig, dan verkoopt Ziggo deze niet meer los, maar ze zijn zo te koop en vervolgens door Ziggo te activeren.

      Als je de decoder vervolgens opneemt in de kabel, een harde schijf aansluit (hier is vrij recent geplaatst welke schijf je kunt gebruiken) en je kunt opnemen met de 5300 en kijken via de module in de Tv.

      Je kan dan dus wat anders opnemen als dat je op dat moment bekijkt. Dus: opnemen met de 530, kijken via de module in de Tv.

      Mvg. Willem

      Geantwoord op 1-3-2016 om 17:28

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Ik heb een humax 5300c gekocht hoeveel zenders kun je hier gelijk met opnemen Gesteld op 25-2-2016 om 13:11

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
    • Hallo,

      de 5300 heeft één tuner en dus kun je in principe alleen opnemen wat je kijkt. Er is een uitzondering op, en dat heeft te maken met de indeling van de zenders (streams) maar je kan het best dus rekening houden met het eerste.

      Maar dat lukt niet zonder dat er een harde schijf op is aangesloten. Is die aangesloten, dan kun je tevens gebruik maken van de pauze en time shift functie. Als je hier: link bij zoeken in het forum 'harde schijf' invoert, dan zie je een aantal vragen en antwoorden m.b.t. dat onderwerp en daar het recent is besproken, staat het dus bovenaan. Uiteraard kun je ook de eerdere vragen en antwoorden eens doornemen.

      Mvg. Willem Geantwoord op 25-2-2016 om 18:03

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Let OP:

      men geeft soms aan dat er ook een USB stick kan worden gebruikt, maar dat is pertinent niet waar. Mensen die dat beweren krijgen dat absoluut niet werkend. Er moet een schijf worden gebruikt.

      Gr. Willem. Geantwoord op 25-2-2016 om 18:16

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Zit er een timer op de humax 5300. Als ik hem aanzet (groen lampje) blijkt de volgende dag, dat het apparaat zichzelf weer heeft uitgeschakeld (rood lampje). Ik moet het apparaat telkens weer opnieuw aanzetten en dit herhaalt zich dagelijks. Ook heb ik een keer gehad dat het apparaat zich tijdens tv kijken ineens uit zichzelf uitschakelde.
    Willem, ik hoop dat jij duidelijkheid kunt geven. Gesteld op 17-2-2016 om 15:32

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
    • Hallo,

      uiteraard is het niet de bedoeling de decoder continue aan te laten staan. Na gebruik dien je deze in stand-by te zetten. Dat zorgt voor een langere levensduur, minder stroom verbruik en als er een schijf op is aangesloten zal deze zelfs blijven draaien, daar deze dan constant een buffer zal aanmaken voor de pauze/time-shift functie.

      Dat is niet alleen zonde van de energie, maar zal ook de levensduur van de schijf flink verkorten.

      Maar op je vraag ingaande: op de nieuwe decoders is een energiespaarfunctie aangebracht, die er niet alleen voor zorgt dat er heel weinig stroom wordt verbruikt in stand-by, maar ook dat de decoder na een paar uur uitschakelt als deze niet wordt bediend. Dat deze dus een keer is uitgeschakeld tijdens het kijken, kan kloppen, maar beide opties zijn uit te schakelen via het menu.

      Dat werkt zo:

      -Ga naar Menu
      -Energiespaarstand in/uitschakelen*
      -Automatisch uitschakelen uit- of aan zetten**

      Let op: beiden staan standaard aan. Let daarop bij het terug stellen naar de fabriekstand.

      *Als je de energiespaarstand uitschakelt, al de decoder binnen enkele seconden opstarten. Veel vlotter dus dan standaard, maar let op: het stand-by verbruik gaat daarmee wel omhoog.

      **Schakel je het automatisch uitschakelen uit, dan zal de decoder niet meer uitschakelen, ook niet als deze niet wordt bediend.

      !Maar ik adviseer je echt met klem, de decoder niet constant ingeschakelt te laten staan! Het inschakelen gaat zo vlot, en gemakkelijk dat dit geen punt mag zijn. Elke keer als je deze dus gebruikt, even aan en daarna weer stand-by zetten. Geloof me, dat is echt veel beter voor het apparaat en de schijf.

      Ook belangrijk is het te weten, dat ook in stand-by de geplande opnames worden gemaakt. De decoder zal op die momenten n.l. inschakelen.

      Geheel uitschakelen is niet de bedoeling, en daarmee bedoel ik dus dat de spanning er geheel vanaf wordt gehaald.

      Veel info, maar ik wil dit toch zo duidelijk mogelijk hebben uitgelegd. Humax zou je dan ook niets anders vertellen. Daar weten ze wel hoe ik ben, want ze kennen me al een jaar of 12 ;-)

      Mvg. Willem.

      Geantwoord op 17-2-2016 om 18:25

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
  • kan ik mijn HUMAX irhd-5300c bedienen met een universele afstandsbediening zo ja welke code moet ik dan ingeven Gesteld op 14-2-2016 om 14:03

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
    • Ja, want dat doet men vaker, maar de codes weet ik echter zo niet. Die worden n.l. opgegeven bij de betreffende afstandsbediening, zoals b.v. een Logitech Harmony.

      Maar je kan met de afstandsbediening van de 5300 en de andere nieuwere modellen, ook een 3-tal andere apparaten bedienen (beperkte opties) en de codes die je dan kunt gebruiken staan hierboven in de handleiding en wel op de laatste pagina's.

      De uitleg hoe te werk te gaan staat erbij. Dit is zeer goed te doen.

      Maar kies je dus voor b.v. een Logitech o.i.d moet de handleiding daarvan aangeven welke apparaten worden ondersteund, hoe te werk te gaan, en de eventuele codes.

      Mvg. Willem. Geantwoord op 14-2-2016 om 19:49

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • live pauzeren en terugspoelen moet met de humax IRHD 5300C kunnen. Er word verwezen naar de TSR functie alleen ik weet niet waar die functie tst zit Gesteld op 13-2-2016 om 13:04

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
    • Dag,

      blader eens iets naar beneden, b.v. naar de vraag/reactie van 5-2-2016. Voor deze functie is een harde schijf nodig en daar staat eigenlijk alles over op dit onderwerp. Zonder schijf werkt het niet en kun je uiteraard ook niet opnemen.

      Mvg. Willem.

      Geantwoord op 13-2-2016 om 15:38

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • ik kan de externe harde schijf niet omzetten naar pvr in het menu instellingen,zodoende kan ik niks opnemen Gesteld op 11-2-2016 om 18:52

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
    • Wat bedoel je met omzetten? De schijf moet gewoon werken, maar dan dien je deze wel eerst door de decoder te laten formatteren (mag ook op de PC in EXT3) en vervolgens kun je opnemen, mits de schijf een geschikte schijf is.

      Niet ver naar onder is aangegeven welke eisen er aan een schijf worden gesteld en welke schijf sowieso werkt.

      Mvg. Willem. Geantwoord op 11-2-2016 om 19:34

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Kan ik uitzending gemist kijken met de IRHD-5300C met afstandsbediening RM-H01U? Gesteld op 9-2-2016 om 18:58

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
    • Ja, maar alleen als je Ziggo hebt als kabelprovider en de decoder aansluit op het Internet. Dat laatste hoeft niet noodzakelijk van Ziggo te zijn.

      Er maar even van uitgaande dat je inderdaad Ziggo als kabel provider hebt, kun je gebruik maken van deze link om ITV/VOD te installeren: link

      Mvg. Willem.

      Geantwoord op 9-2-2016 om 19:02

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Ik wil een programma direct opnemen. Als ik op de record knop druk krijg ik een rondje met een streep er door in beeld en lukt dat niet Gesteld op 5-2-2016 om 21:36

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
    • Nee dat klopt. Het is daarom ook raadzaam wat berichten door te lezen, of b.v. te zoeken op 'harde schijf' of 'schijf' want zonder externe schijf is deze optie niet mogelijk bij de 5300. Ook pauzeren en time shift werken niet zonder harde schijf.

      Uiteraard staat e.e.a. ook in de handleiding, dus is het raadzaam ook deze (hierboven) door te lezen. Echter een schijf wordt daar niet in genoemd, maar een type dat zeker werkt is pas genoemd op dit onderwerp. Lezen loont in dit geval dus absoluut.

      Kom je er niet uit, laat het dan even weten, maar het meeste is hier als voorbij gekomen.

      PS: een USB stick is niet geschikt voor opname. Dit wordt vaak geprobeerd, maar heeft absoluut geen zin. Er is een schijf nodig, welke je na eenmaal ingezet te hebben voor de 5300, het best kan blijven inzetten voor de decoder/PVR.

      Mvg. Willem.

      Geantwoord op 5-2-2016 om 22:51

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • PS: bij de vraag van Martin van 27-1-2016 09:37 zie je wat antwoorden en in een daarvan is de schijf genoemd welke je zeker kan inzetten en hoe te werk te gaan.

      Willem Geantwoord op 5-2-2016 om 22:53

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Hallo.
    Mijn naam is Martin Wollinga woon in losdorp.

    Ik heb een vraag over opnemen.
    Als ik wat wil opnemen krijg ik een lijst met wat ik kan opnemen.
    Maar ik wil een film opnemen die komt niet op die lijst voor??
    Met ander woorden ik kan alleen opnemen wat op die lijst voorkomt???
    Hoop op een reactie.
    Vr.Gr.Martin. Gesteld op 27-1-2016 om 09:37

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
    • Dag Martin,

      je kan alles opnemen wat voorkomt in de Guide. Staat ene programma daar nog niet in, kun je al wel een timerplanning maken door eerst naar de Guide te gaan en vervolgens op de gele toets te drukken.

      Maar je kan uiteraard niet opnemen wat niet wordt uitgezonden. Je kan dus niet zomaar een film opnemen die niet beschikbaar is. Maar lees anders even goed de handleiding door, of de berichten op dit onderwerp en geef eventueel nog duidelijker aan wat er wordt bedoelt, want op afstand is niet alles even eenvoudig in te schatten.

      PS: door omstandigheden ben ik de komende tijd iets minder frequent aanwezig.

      Mvg. Willem. Geantwoord op 27-1-2016 om 18:45

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
    • Hallo Willem.
      Bedankt voor uw reactie.
      Was er zelf al achter gekomen ja sorry ik moest even goed lezen. Nogmaals bedankt.
      Vr.Gr.Martin. Geantwoord op 27-1-2016 om 22:44

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Dag Martin,

      Graag gedaan. Het loont zeker om hier wat door te lezen, want er is al zeer veel genoemd. Maar er kan ook een zoekwoord worden ingevuld in de zoekbalk boven de vragen en als je dan op zoeken klinkt,m zie je een aantal vragen en antwoorden m.b.t. dat onderwerp. Ook dat kan dus handig zijn.

      Mvg. Willem. Geantwoord op 28-1-2016 om 20:35

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Hallo Willem.

      Nog even met Martin.

      Ik heb Humax IRHD-5300C
      Als ik alles aan zet krijg ik te zien Ziggo On demand Ver 3.1

      Nu heb ik al 2 x dat die moest opnemen.
      Maar ik kan het nergens vinden.
      Ik maak een timerplanning ( begin tijd 22.00 tot 23.00 ) dan doe ik het 1x laten doen dan op ok toets klaar.
      Ik heb al een stick achter in gedaan, heb hem ook aangesloten via telefoon kabel maar wat doe ik fout ???
      Ik betaal 46, euro of moet ik nog een andere abonnement nemen?

      Hoop nog iets van U te horen.
      Vriendelijk Groeten Martin Wollinga. Geantwoord op 29-1-2016 om 11:14

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
    • Hallo Willem.
      Heb weer niet goed gelezen dom dom dom.

      Welke externe vaste ( harde ) schijf zal ik moeten kopen ? Wat is jou voorkeur.
      Je heb ze voor 50 euro tot 150 euro.
      Heb gelezen dat ieder geval ext3 / fat / ntfs er op moeten zitten.

      Ik hoor van U.
      Vr.Gr.Martin. Geantwoord op 29-1-2016 om 11:38

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Dag Martin,

      de decoder geeft na het opstarten inderdaad even Ziggo on demand versie 3.1 aan.

      Maar opnemen kan de 5300 standaard niet. Deze heeft n.l. i.t.t. de 5050, 5200 en 5400 geen ingebouwde harde schijf. Een stick gaat dan niet werken, en een telefoon kabel kan niet op de decoder worden aangesloten. Wel een Lan kabel en deze gebruik je voor de Interactieve diensten van Ziggo (kabel van Ziggo, Internet mag van een andere provider zijn) of om de decoder op te nemen in je netwerk.

      Je hoeft daarvoor geen ander abonnement te nemen, maar doorgaans raad ik mensen de 5200 of 5400 aan, welke over 2 tuners beschikken en over een interne harde schijf.

      Opnemen op een USB stick is niet mogelijk en dat geld zowel voor de 5300 als voor de 5100.

      Daarvoor is dus een harde schijf nodig welke in EXT3 geformatteerd dient te worden. Dat kan je laten doen door de decoder zelf of door de PC.

      Deze schijf werkt doorgaans uitstekend:

      WD elements SE 1 TB 2,5 inch HD (USB 3.0). Deze krijgt zijn voeding vanaf de decoder. De schijf dient minimaal 100GB groot te zijn en maximaal 1 TB. De schijf wordt aangesloten op de decoder en kan daarna door de decoder zelf worden geformatteerd. Je kan dan opnemen, maar ook gebruik maken van de time-shift functie.

      Maar als je boven de vragen in het lichtgele zoekvlak 'harde schijf' intoetst en op zoeken klinkt, zie je een flink aantal vragen en antwoorden m.b.t. dit onderwerp ern hoe te werk te gaan.

      Op die manier is het tevens mogelijk ook naar andere opties te zoeken en een daarvan is 'energiebeheer' welke zeker van nut kan ka zijn.

      Maar goed, vragen kan ook altijd, ook al ben ik wel wat minder op de site aanwezig dan anders.

      Een reactie kan dus even iets langer duren, en ik vraag daarvoor uw begrip.

      Mvg. Willem
      Geantwoord op 29-1-2016 om 16:31

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
  • Mijn gekleurde knoppen op de afstandsbediening doen niets althans de groene gele en blauwe niet hoe kan ik dit wel werkend maken
    Anne Gesteld op 19-1-2016 om 15:09

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
    • Dag Anne,

      deze moeten werken, maar dan wel alleen bij bepaalde opties. Zorg wel dat de PVR toets oplicht, of druk daar even op, alvorens de decoder/PVR te bedienen. Je kan verder niets, daar er geen mogelijkheid is die knoppen werkend te krijgen, mochten zo onverhoopt niet weken. Echter kan ik me dat laatste niet voorstellen, want dat zie ik nooit, of er moet al een keer ene vloeistof overheen zijn gegaan. Maar ook dat lijkt me gezien het gegeven dat de rode toets wel werkt, ook wat onwaarschijnlijk.

      Mvg. Willem. Geantwoord op 19-1-2016 om 16:19

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Dag Anne,

      dat is ook niet de goede toets.

      Om de favorieten op zoeken, klik je op de OK of de List toets.

      Om opnames te plannen in de timerplanning, ga je eerst naar de Guide en dan druk je op de gele toets. Je zal zien dat deze toets dan gewon werkt.

      Neem anders de handleiding hierboven eens door, of vul in het zoekvlak boven de vragen even 'favorieten' in en klik op zoeken. Je ziet dan een aantal vragen en antwoorden m.b.t. dat onderwerp. Op deze manier zijn uiteraard ook andere punten terug te vinden/

      PS: als je op een gekleurde toets drukt, en de PVR toets licht op, geeft dat dus aan dat die toets werkt, maar dus niet gebruikt kan worden bij alle opties.

      Mvg. Willem. Geantwoord op 19-1-2016 om 17:23

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden


Misbruik melden neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.


Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.


Abonneer u voor het ontvangen van emails voor uw Humax HUMAX IRHD-5300C bij:

U ontvangt een email met instructies om u voor één of beide opties in te schrijven.

Ontvang uw handleiding per email

Vul uw emailadres in en ontvang de handleiding van Humax HUMAX IRHD-5300C in de taal/talen: Nederlands als bijlage per email.

De handleiding is 2,09 mb groot.


U ontvangt de handleiding per email binnen enkele minuten. Als u geen email heeft ontvangen, dan heeft u waarschijnlijk een verkeerd emailadres ingevuld of is uw mailbox te vol. Daarnaast kan het zijn dat uw internetprovider een maximum heeft aan de grootte per email. Omdat hier een handleiding wordt meegestuurd, kan het voorkomen dat de email groter is dan toegestaan bij uw provider.

Uw handleiding is per email verstuurd. Controleer uw email

Als u niet binnen een kwartier uw email met handleiding ontvangen heeft, kan het zijn dat u een verkeerd emailadres heeft ingevuld of dat uw emailprovider een maximum grootte per email heeft ingesteld die kleiner is dan de grootte van de handleiding.

Er is een email naar u verstuurd om uw inschrijving definitief te maken.

Controleer uw email en volg de aanwijzingen op om uw inschrijving definitief te maken

Uw vraag is op deze pagina toegevoegd

Wilt u een email ontvangen bij een antwoord en/of nieuwe vragen? Vul dan hier uw emailadres in.