• Mijn humax rm f01 werkt niet wat ik ook probeer. Heb een humax kastje van Caiway maar zij kunnen me niet helpen. Het pvr lichtje brandt en ik heb ook de batterijen eruit gehaald en weer teruggeplaatst. Help, dit is zo irritant!!

  Gesteld op 24-5-2019 om 18:02 in forum Humax HUMAX IRHD-5300C Misbruik melden
  • Je geeft aan dat de Humax niet werkt, maar weet je zeker dat de afstandsbediening wel in orde is? Je kan dat controleren in de camera van je smartphone. Je geeft aan dat bij het bedienen het PVR ledje oplicht, maar de Humax niet werkt, en dat kan natuurlijk ook nog aan de Humax zelf liggen.

   Maar het kan ook zo zijn dat Humax en afstandsbediening beiden in een andere modus staan. Dat kun je oplossen door de 0 toets in te drukken, ingedrukt te houden! en meteen daarna ook de OK toets in te drukken en ingedrukt te houden. Als je de toetsen enige tijd samen hebt ingedrukt verschijnt er een kader op het scherm wat aangeeft in welke modus de Humax staat en hoe je deze kan wijzigen. Standaard staan bedien op modus 1. Stel dat ook nu in en kijk dan even of het weer werkt.

   PS: het natuurlijk wat vreemd dat je aangeeft de 5300c via Caiway te hebben, maar zij je niet kunnen helpen. Als zij iets leveren, wat niet werkt, moet men voor een oplossing zorgen, en dat kan ook inhouden dat men het apparaat omruilt.

   Willem
   Ondersteuning Humax/Quantis electronics Geantwoord op 25-5-2019 om 04:05

   Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
  • Beste Willem je bericht zat vanavond in mijn inbox dus je laatste berichtje over reactie was wat voorbarig.
   Nee het werkt niet met de gegeven oplossing. Er gebeurt niets als ik dit doe.
   Ik zal contact opnemen met quantis electronics. Bedankt voor je reactie. Geantwoord op 30-5-2019 om 00:37

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Dag.

   Dat is dan wel heel laat, want ik heb het antwoord de 25ste geplaatst. Dus heel voorbarig was het ook weer niet. Maar goed, Quantis/Humax zal je hetzelfde vertellen, want ik verleen ondersteuning voor dat bedrijf en het moet op deze manier lukken om de 5300c en de afstandsbediening weer in eenzelfde modus te zetten. Ik gebruik het vaak, want bij testen staan hier nogal eens een aantal apparaten en deze geef ik dan allemaal een andere modus, zodat ze niet reageren op 1 afstandsbediening.

   Maar kortom, probeer het nog eens met de 0 en OK toets en kijk even of de afstandsbediening zijn werk doet. Dat kan in de camera van je smartphone.

   Mvg. Willem
   Ondersteuning Humax/Quantis electronics Geantwoord op 31-5-2019 om 04:57

   Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
  • Hallo Willem ik druk de 0 en ok toets in maar ik begrijp niet wat je bedoelt met de camera van de smartphone. Er gebeurt niets. Ik bel de klantenservice dan kunnen ze misschien uitleggen hoe het werkt.
   Bedankt. Geantwoord op 31-5-2019 om 11:34

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Dag,

   ik verleen ondersteuning voor Humax, dus ben een verlengstuk van de helpdesk en werk al meer dan 15 jaar samen met Humax. Die zullen dus wat de 0 en OK toets betreft hetzelfde vertellen. Ik heb op deze en andere sites dan ook al heel veel mensen geholpen met de verschillende modellen. Op de Ziggo Community ben ik ook actief en ben daar Humax expert. Ik kan je dus echt wel op weg helpen en Humax zal dat beamen. Maar als je daar niet op vertrouwd is dat natuurlijk niet anders.

   Maar toch nog even:

   -Ten eerste: Om te controleren of de afstandsbediening zijn werk doet, kun je deze op de camera van je telefoon richten. Als je dan op een toets drukt zie je dat en weet of de afstandsbediening werkt.

   -Begrijp je dit niet, niet erg. Leg dat dan even naast je neer en ga zo dicht mogelijk bij de 5300c zitten. Zet deze aan en wacht totdat deze is opgestart. Druk nu op de 0 (nul) toets en houd deze vast. Druk meteen erna ook de OK toets in, en houd deze beide toetsen net zolang vast totdat je een kader in beeld ziet waarin de huidige modus te zien krijgt. Kies nu voor 1 door op de 1 te drukken. De Humax 5300c en de afstandsbediening staan nu beiden weer in modus 1 en zouden weer contact moeten maken met elkaar.

   Let op: let er wel altijd op dat de PVR toets oplicht als je de Humax bediend. Doet deze dat niet, druk dan even de PVR toets in.

   Willem
   Ondersteuning Humax/Quantis electronics Geantwoord op 1-6-2019 om 06:06

   Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
  • Hoi Willem, bedankt dat je me opnieuw helpt. Ik heb een nieuwe afstandsbediening, met nieuwe batterijen, maar het lukt niet. Misschien kan ik de helpdesk bellen en met jou de stappen doornemen? Geantwoord op 7-6-2019 om 15:12

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Hallo Willem,
   ik heb CaiWay gebeld, en zij sturen een andere afstandsbediening toe. Ik hoop dat het probleem dan is opgelost. Bedankt voor je hulp.
   Nel Geantwoord op 8-6-2019 om 14:51

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Dag Nel,

   dus ook de nieuwe afstandsbediening werkt niet? Licht wel de PVR toets op? Zo nee, druk deze even in. Maar het lijkt erop dat er dus toch iets mis gaat vanwege de modus. En dan kom ik dus helaas, weer terug op het 0 en OK toets verhaal... Ik werk vanuit huis en je kan me op die manier dus niet bereiken. Maar wil je het met me doornemen ga dan even naar de site van Ziggo: Link (klik op 'link') en stuur me dan even een persoonlijk bericht. Dat kan hier niet en gegevens plaatsen is hier niet aan te raden. Je vind me hier: Link en klik op de grijze toets, 'stuur bericht'. Dan krijg je mijn nummer.

   mvg. Willem Geantwoord op 8-6-2019 om 23:21

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • PS: je kan het best op de 2e 'link' klikken. Dan kom je meteen bij mij terecht en kun je door op de grijze toets te klikken me zo een berichtje sturen. Anders help ik je daarmee wel, maar dat moet lukken.

   Willem
   Ondersteuning Humax/Quantis electronics.

   Geantwoord op 9-6-2019 om 06:05

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info