• mijn tv valt ineens op radio ontvangst. zal wel perongeluk iets ingedrukt hebben. wat moet ik nu doen.

    Gesteld op 29-4-2018 om 13:17 in forum Humax HUMAX IRHD-5300C Misbruik melden
    • Laatste antwoord verwijderd i.v. m. onjuiste info. De Humax gaat n.l. niet naar de radiostand als de Tv niet aan staat of niet voor de ingang waarop de Humax is aangesloten is gekozen. Deze doet dit alleen maar als je daar zelf voor kiest. Je kan dus ook gewoon beiden aansluiten: HDMI én de optische uitgang.

      Mvg. Willem
      Ondersteuning Humax
      Site beheer Geantwoord op 1-8-2018 om 23:23

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Reactie op het laatste bericht van Willem.
      In het verwijderde bericht heb ik er op gewezen dat je ook bij de radiozenders kunt komen via de digitale ingang van de TV. Dat zal wel niet gauw toevallig gebeuren, maar bij ons is zoiets (een onverwacht veel groter geluidsvolume) gebeurd toen mijn vrouw bij ongeluk de digitale ingang van de TV koos in plaats van de ingang HDMI 1 voor de Humax.
      Bij ons zitten de radiozenders, via de digitale ingang van de TV, op de kanalen 800 t/m 920 (Ziggo, Connect & Play Start).

      Gerard A Geantwoord op 2-8-2018 om 11:27

      Waardeer dit antwoord (3) Misbruik melden
    • Toch ontgaat me dit wel Gerard, en ik zou graag een zeer duidelijk uiteengezette reactie tegemoet zien. Ik weet uiteraard dat je voor de radiozenders kan kiezen in de Guide, maar vraag me af of dat bedoeld word. Maar het verhaal over het per abuis kiezen van de digitale ingang op de Tv, i.p.v. de HDMI ingang ontgaat me daar een Tv geen digitale ingang heeft. Deze kan alleen over een digitale uitgang beschikken (Coaxiaal of Optisch). Ik vraag me dus af of hier wel de digitale ingang van de Tv word bedoeld, daar deze dus niet aanwezig kan zijn op de Tv zelf.

      Maar de reacties moeten uiteraard ook betrekking hebben op de vraag welke al geruime tijd geleden is gesteld en beantwoord door wat mensen.

      Mvg. Willem
      Ondersteuning Humax. Geantwoord op 3-8-2018 om 01:32

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Willem, hierbij wat uitleg.

      We hebben een eenvoudige smart TV: KDL-32WD759.
      Op de afstandsbediening zit een knop "Ingang selecteren".
      Als je daarop drukt krijg je "Ingangen": Digitaal, Analoog, AV, HDMI 1/ARC, HDMI 2, Schermreproductie.
      De Humax is aangesloten op HDMI 1.

      Zoals ik vertelde kwam eens onverwacht een enorm geluidsvolume uit de TV.
      Het bleek dat bij ongeluk was overgeschakeld naar de ingang Digitaal.

      Pas toen heb ik nagegaan wat je met die ingang kunt. Ik kwam tot de ontdekking (wat jij al lang wist) dat je met die ingang heel wat van de TV zenders kunt bekijken zonder de Humax en dat vinden mijn huisgenoten fijn, want ze zijn niet dol op het extra kastje. (Het beeld geef dan wel eens "blokken". De Humax is dus best goed!).
      Via de ingang Digitaal kun je ook naar de radiozenders van Ziggo die door de Humax worden worden weergegeven.
      Als je eenmaal in de radiozenders zit via Digitaal, dan kom je er niet zo gemakkelijk weer uit: 920 intoetsen en dan met de knop PROG één zender hoger kiezen.

      Enfin, de kans is weliswaar buitengewwon klein, maar5 je kunt dus bij ongeluk buiten de Humax om in de radiostand komen.
      Maar als je op de TV de ingang voor de Humax hebt gekozen, dan moet je natuurlijk werken met de wisseltoets TV/Radio van de afstandsbediening van de Humax.

      Gr.

      Gerard A Geantwoord op 3-8-2018 om 20:50

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Dag Gerard A,

      dit maakt het wat duidelijker. Alleen begrijp ik nog niet hoe je aan de radiozenders van de Humax kan komen bij het kiezen voor 'Digitaal'. Je gebruikt dan n.l. de interne tuner van de Tv en niet die van de Humax. Je kan, als je een DVB-C, ofwel digitale tuner hebt, ook Tv kijken via deze tuner, al dan niet met smartcard. Zonder ontvang je alleen de zogenoemde vrije zenders, en met zie je alles uit je pakket. Maar hoe je dan aan de radiozenders van de Humax kan komen begrijp ik dus niet, want bij het kiezen voor 'Digitaal' kies je dus voor de interne tuner en niet voor een externe bron, zoals in dit geval de Humax...

      Mvg. Willem
      Ondersteuning Humax Geantwoord op 3-8-2018 om 22:28

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Ik begrijp het ook niet, maar het kon.
      Ik heb het nu ook even geprobeerd. Mijn eerder genoteerde procedure klopte niet. Ik moest nu 999 intoetsen en dan met de PROG toets één programma hoger kiezen. Dan krijg ik kanaal 800 NPO Radio 1. Ik zal het morgen verder nagaan

      Gr.
      Gerard A Geantwoord op 4-8-2018 om 00:00

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Ik heb nog eens nagegaan wat ik via de ingang Digitaal kan zien (TV) en horen (radio).
      Het TV bereik loopt van kanaal 001 t/m 999. Het radiobereik loopt van 801 t/m 920.
      Als je van TV naar radio wilt, dan moet je 999 invoeren en met de PROG toets één hoger gaan, of 1 invoeren en met PROG toes één lager gaan.
      Als je van radio naar TV wilt, dan moet je 920 invoeren en met de PROG toets één hoger gaan, of 801 invoeren en met de PROG toets één lager gaan.

      Ongeveer de helft van de radiozenders die je via de Humax kunt ontvangen zijn niet beschikbaar via de ingang Digitaal van de TV, waaronder de kanalen van Stingray Music.

      Een paar TV zenders en radiozenders hebben via Digitaal een slechte ontvangst.
      Dit alles via Ziggo.

      Ik hoop dat ik het goed zeg. Een mens raakt ervan in de war.

      Gr.
      Gerard A Geantwoord op 4-8-2018 om 11:04

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Dag Gerard,

      dat bewijst dus dat het niet de Humax is waar je dan naar luistert, maar de interne tuner van de Tv. Dat maakt het hele verhaal dus wel iets anders. Zoals ik al aangaf kun je met de optie 'Digitaal' zoals je die eerder aangaf niets doen met de Humax. Deze werkt echt alleen via de HDMI ingang waarop deze is aangesloten. En dan zal het geluidsvolume identiek blijven. Maar staat de Humax nog ingesteld op Dolby Digital 2.0, ofwel stereo, en je zet de uitgangssterkte (volume) daarop lager, en schakelt dan over naar Digitaal, dan kan het inderdaad wel kloppen dat het volume ineens een heel stuk luider is. Dan luister je in feite naar een andere bron, ofwel de interne tuner van de Tv.

      Is mijn uitleg zo ook wat duidelijk voor jou?

      Mvg. Willem
      Ondersteuning Humax Geantwoord op 4-8-2018 om 21:45

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info