• Kan ik een dvd speler aansluiten op de humax IRHD-5300c

    Gesteld op 11-3-2018 om 13:14 in forum Humax HUMAX IRHD-5300C Misbruik melden
    • nee, geen DVD speler. Die dien je altijd rechtstreeks aan te sluiten op de Tv. Er kan wel een DVD recorder worden aangesloten, om zo opnames over te zetten op DVD. Daarover kun je hier wel e.e.a. terug vinden. Laat het anders maar weten als dit speelt.

      Mvg. Willem
      Ondersteuning Humax Geantwoord op 12-3-2018 om 20:57

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
    • "Niet altijd , als 2 scart aansluitingen op zitten gaat dat dus wel . Misschien een idee voor de makers van dit product ? "

      Er zijn ook modellen met 2 scart aansluitingen, maar ook dan gaat het niet werken. Je sluit n.l. doorgaans de decoders/PVR's aan middels HDMI en de apparaten kunnen het signaal, wat eventueel aangeboden zou worden via scart niet omzetten naar HDMI.

      Humax houd nu geen rekening meer met de VCR of DVD recorder, daar deze er inmiddels beiden zijn uitgeraakt. Maar doorgaans is er dus nog wel de mogelijkheid op te nemen vanaf de decoders of PVR's,

      Mvg. Willem
      Ondersteuning Humax/Quantis electronics Geantwoord op 13-3-2018 om 21:26

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Ik ben een man van 57 jaar en met mij zijn er nog meer ( oudere ) mensen die nog steeds dvd's hebben en niet thuis zijn in op het technische vlak waar we in beland zijn .
      heb wel een decoder met harde schijf besteld . Geantwoord op 14-3-2018 om 03:53

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Ik ben zelf ook van deze leeftijd en ben ook nog in het bezit van veel Dvd's. Om deze af te spelen is het wellicht raadzaam eens te kijken naar een Blu-ray speler. Deze speelt naast Blu-ray ook Dvd's en CD's af. Duur hoeven ze niet te zijn, als je er niet al teveel eisen aan stelt. Samen met de Humax kun je dan weer alles. Maar neem je veel op, of wil je naast de zender welke je kijkt, ook een andere zender kunnen opnemen, dan is de Humax 5200c een aanrader. Alleen levert Ziggo geen losse smartcards meer en activeert de zelf gekochte ook niet meer. Maar dan kan een optie zijn een CI module bij Ziggo te huren, waarbij een smartcard zit welke in de Humax kan worden geplaatst. Bij de 5300c zit er ook een en ook deze kan uiteraard worden gebruikt.

      Mvg. Willem
      Ondersteuning Humax Geantwoord op 14-3-2018 om 21:48

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Bij de humax 5300 kun je niets opnemen of je moet een externe schijf erbij nemen , ik had al vermeld dat ik een decoder besteld had . Deze heb ik geïnstalleerd hiermee kan ik opnemen en tegelijk naar een ander net kijken , daarbij zitten er ook 2 scart aansluitingen op dus heb ik mijn dvd speler ( Philips dvp 5980 ) aangesloten , en zie daar ALLES WERKT .
      Maar bedankt voor het advies . Geantwoord op 15-3-2018 om 15:19

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • "Bij de humax 5300 kun je niets opnemen of je moet een externe schijf erbij nemen , ik had al vermeld dat ik een decoder besteld had . Deze heb ik geïnstalleerd hiermee kan ik opnemen en tegelijk naar een ander net kijken , daarbij zitten er ook 2 scart aansluitingen op dus heb ik mijn dvd speler ( Philips dvp 5980 ) aangesloten , en zie daar ALLES WERKT .
      Maar bedankt voor het advies ".

      Dat is me uiteraard bekend. Ik ken de modellen, daar ik al zo'n 15 jaar ondersteuning verleen voor het bedrijf. Met harde schijf kun je dus inderdaad opnemen met de 5300c, en gebruik maken van de Time shift functie. Maar wat je aangeeft over het kunnen opnemen van een zender, terwijl er een ander word bekeken, is niet geheel juist en een uitzondering, welke te maken heeft met de indeling van de zenders (streams). In veel gevallen kan met de 5300 alleen worden opgenomen wat je bekijkt, daar deze PVR maar over één tuner beschikt.

      Voorts beschikt de 5300c over meer één scart aansluiting: een Tv scart. De VCR scart, aanwezig op veel andere modellen is vervallen op de 5300c, evenals de analoge geluidsuitgangen en het display. Als je dus wel 2 scart aansluitingen op de Humax hebt, is dat pertinent geen 5300c, maar een ander type. En daar je aangeeft ook 1 zender te kunnen kijken en een ander kan opnemen, samen met de opmerking over 2 scart aansluitingen, begin ik te denken dat je de 5200c of wellicht de 5400c hebt.

      Mvg. Willem
      Ondersteuning Humax/Quantis electronics Geantwoord op 15-3-2018 om 16:44

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Ja, dat dacht ik dus al. Deze word ook het meest verkocht. De 5400c minder, maar is nieuwer. Echter is deze gebouwd op hetzelfde platform als de 5400c, maar deze beschikt dan wel over een schijf van 1 TB.

      Mvg. Willem
      Ondersteuning Humax/Quantis electronics Geantwoord op 16-3-2018 om 20:50

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info