• Beste Willem,
    Opname probleem.

    Tot gisteren werkte het opnemen feilloos.
    Sinds vandaag stopt elke opname na 14 minuten precies (herhaalbaar op elke zender)
    Hoe kan ik dit oplossen.
    JosS, trouwe lezer van het forum.
    Bedankt.

    Humax gegevens
    IRHD-5300C, software NLCIAA1.00.34
    Energie besparing in standby & Automatisch uitschakelen; beide AAN
    Opslagruimte totaal 916GB, beschikbaar 479GB
    Inschakeltimer: UIT, uitschakeltimer: UIT

    Gesteld op 11-7-2016 om 22:16 in forum Humax HUMAX IRHD-5300C Misbruik melden
    • Dag JosS,

      de software is up-to-date, want V 1.00.34 is beschikbaar vanaf 31 maart voor het Ziggo netwerk. Er is daarna geen nieuwe versie meer uitgekomen. Met de laatste versie is de ITV functie aangepakt. Zou je die niet hebben, kun je daarvan geen gebruik meer maken.

      Wat je probleem betreft: Voer even een fabrieksreset uit van de decoder, zonder daarbij in eerste instantie de schijf te formatteren.

      Je geeft voorts aan dat de Energiebesparing in stand-by en Automatisch uitschakelen, beide AAN staan, dus betreft dat de standaard instellingen, en in een aantal gevallen kun je de energiebesparing het best uitschakelen. Het kan n.l. anders gebeuren dat de decoder de schijf soms niet meer 'ziet' als de decoder in stand-by staat. Het automatisch uitschakelen kun je soms ook het best uit zetten, daar dit voorkomt dat de decoder uitschakelt als deze enige uren niet wordt bediend. Maar dat is een keuze.

      Maar de energiespaarstand uitschakelen kan dus issues met het opnemen voorkomen, vooral vanuit stand-by. De decoder start dan ook sneller op, maar het stand-by verbruik gaat wel omhoog.

      Maar dit betreft dus het opnemen vanuit stand-by. Het issue dat jij noemt heeft vaak met een software probleem te maken, en kan worden opgelost met een fabrieksreset of een uitgebreide reset. Maar probeer dus eerst even die eerste. Het kan echter nodig zijn ook de schijf te formatteren, maar probeer het eerst even zonder, en is dat nodig, breng dan eerst even de opnames die je wilt bewaren in veiligheid, daar deze anders allen verloren gaan.

      Ik lees graag even de afloop welke je het best bij deze vraag/reactie kan plaatsen.

      Mvg. Willem.
      Ondersteuning Humax/Quantis
      Geantwoord op 11-7-2016 om 22:44

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Beste Willem,
      Na de factory reset konden de programma's op de HDD niet meer afgespeeld worden. Nadat de ook de HDD was geformatteerd werkt alles weer als vanouds.
      Bedankt voor je assistentie. Geantwoord op 13-7-2016 om 09:48

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Dag JosS,

      dat is goed nieuws. Doorgaans raad ik ook aan meteen de schijf te formatteren, maar ik zeg er dan altijd wel bij, dat dan al de opnames verloren gaan, want dat weet niet iedereen en niet iedereen is daar ook blij mee. Vandaar nu ook het advies het eerst even zonder te proberen, maar het kan zeker geen kwaad als je zo nu en dan even de schijf formatteert. Een fabrieksreset kan software issues verhelpen, dus mocht je nog eens iets vreemds opmerken, dan is ook dat een simpele maar goede ingreep.

      Een uitgebreide reset kan helpen waar een fabrieksreset faalt, maar voor nu weer veel kijkplezier gewenst en graag gedaan.

      Mvg. Willem. Geantwoord op 13-7-2016 om 11:37

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info