• hoi Willem,

    Nieuw kastje ontvangen van ziggo. Maar deze geeft ook steeds n klacht van 'even wachten' en dan is beeld even weg. en af en toe melding heel kort geen signal.
    Signaalsterkte en kwaliteit ruim voldoende.
    Ik gebruik dit kastje boven via n tv doos. Beneden met horizon mediabox geen probleem.
    komt dat door die nw splitter in de meterkast. Deze speciaal voor de horizonbox? Met de oude humax geen klachten op hetzelfde tv punt. Komt het door de wifi adaptor misschien of andere wifi signalen?
    Graag jouw advies Alvast bedankt.

    Gesteld op 17-3-2016 om 11:27 in forum Humax HUMAX IRHD-5300C Misbruik melden
    • Dag,

      het best kun je de 5200 eens rechtstreeks aansluiten op het AOP (huisaansluiting) zonder tussenkomst van andere apparaten zoals splitters, versterkers etc. Als er nu een versterker is geplaatst, zou dit geen nadelige invloed moeten hebben op de Humax, alleen wordt voor de Horizon een retour geschikte versterker geplaatst, daar de ontvangst en de opdrachten voor ITV via de kabel verlopen. Bij de Humax is dat niet het geval. Deze verzend zijn opdrachten via het Internet.

      Nu lees ik alleen eerst dat deze 5300 ook klachten vertoond, maar ik lees verderop dat de oude Humax geen klachten vertoond op hetzelfde Tv punt en dat is me niet geheel duidelijk. Kun je dat toelichten?

      De Humax kan hinder ondervinden van draadloze apparaten, maar ook van (4G) zendmasten. Al zal zich dat laatste doorgaans uiten in beeldfouten. Maar het is op afstand natuurlijk niet zo eenvoudig in te schatten wat er misgaat. Een eenduidig antwoord is zo dan ook niet te geven, maar ik zou gewoon eens kijken wat de Humax doet, indien aangesloten op het AOP.

      Overigens kan ook een Tv aansluitdoos voor issues zorgen. Daar zijn n.l. een aantal soorten in. Probeer anders eens of het lukt die Tv aansluiting te omzeilen.

      Mvg. Willem.

      Geantwoord op 17-3-2016 om 17:30

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Hoi Willem,

      Verder bezig geweest met de klacht.
      Rechtstreeks n goede coaxkabel aangesloten op het tv punt in de meterkast op de nw splitter voor de horizonbox van ziggo.
      Klacht blijft. Beeld af en toe wegen op screen dan 'even wachten'en dan weer verder.
      Instellingen zijn volgens mij ok.
      Ik had ook nog n splitter van ziggo ertussen voor 1 input en 2 outputs. Voor kamer en slaapkamer. Helpt ook niet.
      Zelfs bij instellingen systeem even gekeken. freq en netnummer ok. Bij signaldetectie tuner 1 staat 514.00 mhc SR 6900 BER (E-6) 0 soms n ander getal. Weet niet wat dit betekent. Kwaliteit 100% en sterkte 52%
      De symboolwaarde bij instelling freq en netwerk staat op AUTO. moet dit of n getal kiezen (welke?) Mijn oude humax werkt uitstekend alleen geen HD beeld.
      Misschien mijn wifi kabelmodem uitzetten, maar dan geen interactieve tv boven.
      Heb je nog tip? Ik heb alle wifi dingen thuis ook uitgezet,maar niet kabelmodem.
      Alvast bedankt.


      Geantwoord op 19-3-2016 om 10:17

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Willem,

      Kan het te maken hebben met n smartcard? Ik heb 3 smartcards en doen allemaal hetzelfde.
      Bij de nw box zat ook n nw smartcard. Deze heb ik niet geactiveerd, maar gewoon n andere gebruikt? Heb je voor dezemediabox n speciale cardnodig/

      Bedankt alvast.

      CvdB
      Geantwoord op 19-3-2016 om 13:02

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Dag,

      heb je de decoder ook al eens rechtstreeks aangesloten op het AOP, dus daar waar de kabel binnenkomt? Er moet even echt helemaal niets tussen zitten. Splitters kun je beter niet gebruiken. Als je meer toestellen hebt, gebruik dan een goede breedbandversterker of een versterker met daarachter ene goed verdeelblok met F connectors.

      Ziggo heeft voorts nog maar één frequentie en netwerknummer voor heel Nederland.
      Deze Zijn:

      frequentie: 47400*
      netwerk-ID: 5555*

      modulatie: 64-QAM **
      symboolsnelheid: 6875 ** (**Worden automatisch ingevuld)

      * Kijk je via het Cogas-netwerk? Gebruik dan frequentie 36900 en netwerk-ID 9004.

      Is het de BER, dus de ) die af en toe oploopt, of bedoel je het getal ervoor? De BER geeft de bitfouten aan, dus die waarde dient 0 te blijven. Loopt dat getal (teveel) op dan gaat het mis. De aangegeven sterkte en kwaliteit zijn uitstekend.

      Het is natuurlijk altijd lastig als je zelf de situatie niet ziet, maar je moet altijd proberen alle schakels die ertussen zitten te vermijden. Maar ik Ziggo al eens bij je langs geweest om alles door te meten? Het lijkt mij wat vreemd dat je 2 keer een decoder treft die niet goed werkt, al betwijfel ik weleens of Ziggo wel geheel nieuwe exemplaren uitgeeft. Op zich is de Humax een veelgebruikte en prima decoder/PVR.

      Voor de Humax is wel een smartcard nodig indien deze wordt ingezet op het Ziggo netwerk. Je kan even bellen naar Ziggo om de smartcard opnieuw te laten activeren, maar doorgaans gaat er met een smartcard niet zoveel mis. Alleen als deze te lang hebben gelegen, is het raadzaam deze opnieuw te (laten) activeren. Op de site van Ziggo zie je tevens hoe je dit zelf kunt doen. Maar even bellen kan dus ook.

      Maar een van de meest gegeven en beste tips is doorgaans om een decoder, met een zo kort mogelijke, goede kabel aan te sluiten op het AOP (huisaansluiting). Daarop zit en verdeelblokje waarin tevens de kabel voor het modem is aangebracht en zelfs dat blokje moet er even af, zodat de kabel echt rechtstreeks in het AOP geplaatst kan worden.

      Probeer dit dus eens uit, maar het zou ook mooi zijn als je de 5300 even ergens kan uitproberen, zoals bij buren, kennissen, vrienden etc. die Ziggo hebben als provider. Je hoeft dan niets in de instellingen te veranderen en kan dus de decoder zo aansluiten en bekijken wat deze daar doet.

      Succes!

      Mvg. Willem
      Geantwoord op 19-3-2016 om 17:53

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info