• Ik heb vandaag een
    Humax iHDR 5300c gekocht als vervanger voor mijn huidig Ziggo kastje. Ik krijg constant de melding E05-4 ondanks dat ik alle contacten hen schoongemaakt. Ik woon in Valkenswaard. Graag hulp wat te doen. Bvd Mart

    Gesteld op 31-12-2015 om 16:45 in forum Humax HUMAX IRHD-5300C Misbruik melden
    • Dag,

      klopt de foutcode die u doorgeeft wel? Ik heb n.l. wel een lijst met foutmeldingen, maar ik kan deze daarin niet terug vinden.

      Kun je wat meer info geven over de manier van aansluiten en dergelijke? De decoder is toch wel op de kabel aangesloten neem ik aan? Ik zie n.l. nogal eens dat men alleen de Internet aanlsuiting gebruikt.

      Is daarnaast de decoder wel op de juiste manier geïnstalleerd en is de smartcard geactiveerd, of is de smartcard uit de oude decoder in de Humax geplaatst?

      Kortom, geef a.u.b. zoveel mogelijk info, daar het anders natuurlijk wel erg moeilijk wordt.

      Mvg. Willem. Geantwoord op 31-12-2015 om 17:03

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
    • Dank je voor je snelle reactie. Ik ben daar heel blij mee. De Humax is met cai kabel, internetkabel en via HDMI kabel met de tv aangesloten. Ik heb de smartcard uit de oude UPC decoder gehaald en geplaatst in de Humax. Als ik de oude decoder met card weer aansluit, dan werkt alles. Het zit hem in de combinatie Humax met card. Op internet vond ik dat deze Humax geschikt is voor Ziggo(voorheen) UPC. Groet Mart Geantwoord op 31-12-2015 om 18:01

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
    • Ik krijg we de zenders geladen. Zichtbaar zijn oa alleen NPO 1,2,3, Ziggo info en Ziggo sport. Vanaf RTL4 verschijnt de code Geantwoord op 31-12-2015 om 18:03

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
    • Hallo,

      graag gedaan. Inderdaad is de Humax geschikt voor Ziggo. Sterker nog: Ziggo levert de 5300 zelfs nog (als enige model overigens).

      Maar nu je over UPC begint, denk ik dat het daar fout gaat. Men denkt n.l vaak dat nu UPC en Ziggo gefuseerd zijn, alles gelijk is getrokken en dat is niet het geval.

      Vraag is dus even of je in (oud) UPC gebied woont, want als dat het geval is, gaat het allemaal even anders. Het is n.l. zo dat er dan eigenlijk, buiten de naam Ziggo, eigenlijk niets is veranderd en je dus nog steeds op de manier moet werken zoals dit bij UPC ging.

      Voor UPC was/is n.l. geen smartcard nodig en ontvang je zonder smartcard alle vrije (free-to-air) zenders. Dat zijn er aardig wat en ik denk dat het hier misgaat, gezien de eerder doorgegeven foutcode.

      Dus kort samengevat: woon je in een gebied dat voorheen onder UPC viel, dient de decoder op een andere manier te worden ingesteld en is geen smartcard nodig.

      Je kan op deze: Klik op deze LINK klikken, om de decoder te installeren voor (oud) UPC gebied.

      Is mijn theorie onjuist dan hoor ik het graag, maar in ieder geval heb je nu al wel alle gegevens welke eventueel nodig zijn.

      Ik ben voorts zeer bekend met de Humax kabel decoders, daar ik al 15 jaar ondersteuning voor het bedrijf verleen, dus wee moeten er toch wel uitkomen lijkt me.

      Mvg. Willem.

      Geantwoord op 31-12-2015 om 19:03

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
    • Hallo,

      Dit proces heb ik doorlopen. Ik had het gevonden op internet. Vreemd genoeg kan ik alleen 16400 invullen bij frequentie ipv van 164000. Op de decoder staat alleen het merk UPC. Of het een Hunax is weet ik niet. Bij de decoder zit een smartcard om extra zenders zoal RTL4 te kunnen kijken. De freechannels kan ik kijken met de instellingen. Naast deze decoder heb ik een Horizon box en een extra Horizon box. Hier zit geen card in. De oude decoder heb ik voor de slaapkamer en neem die mee in de zomermaanden naar de nabijliggende camping.

      Groet
      Mart Geantwoord op 31-12-2015 om 19:21

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Dat van de frequentie zal ik zo even nakijken, maar het gaat nu toch om het installeren van de Humax 5300? De andere decoder, waarop alleen UPC staat zal geen Humax decoder zijn, want daarop staat altijd het merk en type vermeld.

      Maar goed, je woont dus wel in (oud) UPC gebied en dat is wel van belang.

      In de Horizon boxen zit een ingebouwde smartcard en deze hebben dus geen losse smartcards meer nodig, maar doorgaans gebruikt men in UPC gebied helemaal geen smartcard en kunnen zeer veel zenders vrij worden ontvangen.

      Ik ga even de frequenties en ID code zoeken voor de verschillende gebieden. Dat moet ik ergens hebben...

      Mvg. Willem.

      Geantwoord op 31-12-2015 om 19:57

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Net vergeten: Alleen bepaalde decoders vragen om een extra 0 (nul) achter de frequentie.

      Het gaat dan om de Cisco 8455DVB, Cisco 8485DVB, Humax IR-FOX C en de Humax 9200C.

      De frequentie wordt dan bijvoorbeeld 474000 i.p.v. 47400

      Het klopt dus wel dat je in jou geval alleen maar 16400 behoeft in te vullen.

      Kijk ook even of de juiste ID code (netwerk nummer) is ingesteld.

      Hier zijn de verschillende netwerk nummers:

      Frequentie: 16400(0)
      Modulatie: 64QAM
      Symboolfrequentie: 6900

      Vul bij ‘Netwerk ID’ de waarde voor uw provincie in:

      -Noord Holland 43136
      -Gelderland 43142
      -Flevoland 43138
      -Brabant 43144
      -Friesland 43140
      -Zuid Holland 43146

      Mvg. Willem
      Geantwoord op 31-12-2015 om 20:09

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Nog even een aanvulling:

      de Humax, zowel deze als de andere nieuwere modellen welke geschikt zijn voor UPC, worden daar vaker voor gebruikt, maar men gebruikt dan GEEN smartcard en ontvangt ook dan een groot aantal zenders.

      Volgens mij is het niet lang geleden hier nog genoemd dat het werkte bij een vragensteller, maar het kan ook bij een ander model zijn geweest, daar ik bij alle Humax kabel decoders plaats en ik niet alles kan onthouden. Maar ik zal het eens opzoeken.

      Maar zeker is dat het moet kunnen.

      Mvg. Willem. Geantwoord op 31-12-2015 om 20:19

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Ik heb het gevonden. Het ging om de 5400. Hier: Klik op deze LINK vind je dat bericht terug. Ga dan naar de vraag van Dave van 25-8-2015 22:11 en de reacties daarbij. Dan zie je dat het bij hem allemaal perfect werkt zonder smartcard. Mvg. Willem. Geantwoord op 31-12-2015 om 20:52

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Top!!! Dank je wel. Ga het morgen proberen.
      Nogmaals dank voor je geduld en uitleg Willem???? Alvast een hele mooie jaarwisseling en een goed en gezond 2016 Geantwoord op 31-12-2015 om 21:00

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Dag,

      heel graag gedaan. Veel succes bij je onderneming, maar er zijn echt veel meer mensen die op deze manier werken en de 5300 is er zeker geschikt voor. Zonder smartcard zijn er dus veel zenders te ontvangen, maar soms is het even knoeien ;-)

      Ik wens ook jou een gezellige avond toe en een goede jaarwisseling. Maak er het beste van in 2016!

      PS: het kan zijn dat je een eventuele reactie niet meer bij deze conversatie kan plaatsen, daar er maar een bepaald aantal berichten geplaatst kunnen worden. Loop je daar tegenaan, plaats dan je reactie even als nieuwe vraag a.u.b.

      Mvg Willem
      Site beheer Geantwoord op 31-12-2015 om 21:07

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info