• Hallo Willem,

    Ik heb een oude tv met 2 scartaansluitingen (geen hdmi). Hierop heb ik de 5300 c aangesloten en een dvd-recorder. Hoe kan ik mijn dvd-recorder op de Humax aansluiten zodat ik ook digitale zenders als filmnet kan opnemen op de dvd-recorder? Ik kom een scartaansluiting op de Humax tekort voor mijn gevoel. De dvd-recorder heeft wel een hdmi-aansluiting.

    Gesteld op 19-12-2015 om 22:09 in forum Humax HUMAX IRHD-5300C Misbruik melden
    • Hallo,

      er is bij de 5300 alleen maar een scart aansluiting aanwezig voor aansluiting op de Tv.

      Deze decoder/PVR mist dus de VCR scart welke je eventueel kunt gebruiken voor het aansluiten van een DVD recorder, om zo dus opnames te kunnen maken vanaf de Humax.

      Nadeel van het opnemen op deze manier is overigens wel dat je alleen de zender die je kijkt kan opnemen, maar dat is ook het geval als je opneemt met de 5300 zelf. Daarin is een kleine uitzondering, welke te maken heeft met de zender stream van de te bekijken zender.

      Maar je weet dat je dus ook kan opnemen met de 5300 als je daarop een externe schijf aansluit? Dit is op dit onderwerp uitgelegd, met vermelding van de schijf die zeker werkt.

      Met de HDMI aansluitingen kun je niets wat het opnemen betreft, daar deze tegen kopiëren zijn beveiligd (HDCP) maar de aansluitingen in beide gevallen ook alleen maar uitgangen zijn.

      Sluit deze dus nooit! op elkaar aan, want dan is er een kans dat je de HDMI boards beschadigd, en zoals gezegd, zal dit ook absoluut niet gaan werken.

      Hooguit zou je een scart splitter kunnen gebruiken, maar doorgaans zijn die bedoeld om meerdere apparaten op één aansluiting van de Tv aan te sluiten en persoonlijk ben ik niet zo enthousiast over dat soort apparaten.

      Maar goed, je zou daar eens naar kunnen zoeken op Google.

      Het is echter ook mogelijk de decoder/PVR op te nemen in je netwerk om zo bestanden (beperkt) uit te wisselen en opnames over te zetten op de PC en daar op b.v. een DVD te zetten.

      De schijf aansluiten op de PC wordt soms ook gedaan, maar dat vereist wat andere kennis, daar de schijf dan niet zomaar kan worden gelezen.

      Deze dient n.l. in Ext3 te worden geformatteerd, wat je overigens ook door de Humax zelf kan laten doen.

      Kortom: de 5300 is een wat uitgeklede versie van de 5100, en deze mist dus de 2e (Video) scart en een display. Verder een prima apparaat met een goed beeld, zeker als er gebruik wordt gemaakt van HDMI en een goede! Tv, en dat laatst is lang niet altijd vanzelfsprekend.

      Maar persoonlijk raad ik mensen doorgaans de 5050, de 5200, of 5400 aan.

      Die laatste 2 zijn technisch gelijk, maar de 5400 heeft een schijf van bruto 1TB, waar de 5200 er een heeft van bruto 500Gig.

      Beide zijn Interactief (Ziggo) en en alle 3 de modellen zijn voorzien van 2 tuners, dus altijd een zender bekijken en een ander opnemen, of soms zelfs 1 zender bekijken en 2 anderen opnemen, hetgeen ook weer afhangt van de zenderstreams.

      Maar nogmaals, gebruik dus niet de HDMI uitgangen. Dat komt niet goed.

      Mvg. Willem.



      Geantwoord op 19-12-2015 om 22:57

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
    • Bedankt Willem voor je duidelijke uitleg. Jammer dat t niet kan.

      Via mijn oude ontvanger nam ik vaak 's nachts films op, dus het niet kunnen zappen naar een andere zender was geen probleem. Het opnemen van de zenders die standaard in t zenderpakket zitten, gaat prima, kan tegelijkertijd naar een andere zender kijken.

      Ja ik weet dat ik via een externe schijf wel kan opnemen met de 5300 c, maar mag graag films op een dvd-schijf zetten om ze uit te kunnen wisselen. Vandaar dus dat ik nog steeds een dvd-recorder heb staan, werkt
      snel en eenvoudig.

      Heb deze ontvanger gratis via Ziggo gekregen omdat mijn oude stuk ging, had 'm anders zeker niet aangeschaft nu er geen doorlusmogelijkheid op zit.

      Nogmaals mijn dank voor je duidelijke antwoord. Fijne feestdagen alvast! Geantwoord op 20-12-2015 om 17:43

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Dag,

      graag gedaan. Nu de DVD recorder eruit raakt (wordt niet meer gemaakt) kiezen steeds meer mensen voor een PVR.

      Maar inderdaad kun je op de manier zoals je noemt prima opnemen, en als je dan de instellingen veranderd van de uitgang van de decoder en de INGANG van de DVD recorder, kun je nog mooiere opnames maken, als dat je gewend bent via de tuner in de DVD recorder zelf.

      Echter zie ik vaak dat men de instellingen niet wijzigt en dat is eigenlijk zonde, want ik heb voorheen ook nog wel eens iets op deze manier op DVD gezet en dat ziet er met de juiste instellingen zeer goed uit.

      Maar je kan dus wel je opnames op DVD zetten als je die vanaf de Humax overzet op de PC. Is inderdaad wel omslachtiger.

      Een optie die je ook kan uitvoeren is het aansluiten van de DVD recorder op een Humax IR Fox c.

      Ik raad dit vaker aan het voordeel is dan je dan voor het Tv kijken en het opnemen op DVD een parate decoder hebt.

      De Fox C staat in zeer ruime mate op marktplaats (heb er zelf net een verkocht) voor 15-20 Euro en soms nog goedkoper. Ik raad je dan wel aan te kiezen voor de zwarte versie, welke nieuwer is.

      Wil je dit zo toepassen en de instellingen weten, hoor ik het wel. Maar er zijn dus meer mensen die het zo doen. Zet je de Fox n een gesloten kastje, reageert deze ook niet op de afst.bed. van de 5300 en kun je dus rustig Tv kijken én iets anders op DVD zetten.

      Idee?

      Ik had mijn wensen voor de gebruikers van de site hier geplaatst: 16-12-2015 11:10 maar uiteraard ook fijne dagen gewenst en al goeds voor 2016.

      Mvg. Willem. Geantwoord op 20-12-2015 om 18:35

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Bedoel je dat ik de AV2 instellingn op de dvd-recorder moet wijzigen naar decoder (staat nu op Ext) en de instelling Ext Link naar Ext Link 1 (staat nu op Ext Link 2)?

      Ga zeker even op Marktplaats speuren naar de Fox C, hele goede tip!
      Geantwoord op 20-12-2015 om 19:29

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Hallo,

      Nee, ik bedoel daarmee dat je de uitgang op de decoder ( Video) dient in te stellen op S-Video, en datzelfde dient te doen met de AV2 INGANG op de DVD recorder. Dit doe je middels het menu.

      Gebruik je straks een Fox, dan kun je daarvan evt. ook de Tv uitgang gebruiken, en deze instellen op RGB. Datzelfde doe je dan ook met de AV2 INGANG op de DVD recorder.

      Beide apparaten dienen dus altijd identiek te worden ingesteld.

      De Video uitgang op een decoder gaat echter doorgaans niet verder dan S-Video, maar dit ziet er al veel beter uit als de standaard instelling Composiet (ook wel CVBS of anders genoemd).

      RGB is nog iets fraaier, maar ingesteld op S-Video zul je een aanzienlijk verschil waarnemen.

      Succes!

      Mvg. Willem. Geantwoord op 20-12-2015 om 21:22

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Oké duidelijk, ga t morgen instellen zoals jij beschrijft. Mijn kapotte ontvanger is een IR Fox C, die beviel prima, ga zeker één zoeken.
      Nogmaals dank! Geantwoord op 20-12-2015 om 21:35

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info