• Als ik de Humax 5300c met aangesloten HD tijdens een uitzending even pauzeer met 'time shift' dan krijg je geen stilstaand (gepauzeerd) beeld maar loopt de uitzending gewoon door? Als ik even later 'play' druk dan start de uitzending niet op vanaf het gepauzeerde punt? Is dit hoe het werkt?

    Gesteld op 2-11-2015 om 13:54 in forum Humax HUMAX IRHD-5300C Misbruik melden
    • Hallo,

      als je gebruik wilt maken van de pauze/time shift functie dient er inderdaad een externe schijf te worden aangesloten. Maar betreft die laatste wel een geschikte schijf, zoals hier eerde genoemd en is deze door de decoder geformatteerd?

      Kun je b.v. wel opnemen met de decoder?

      Als het pauzeren/time shift correct werkt, zet je het beeld stil als je op pauze drukt. Als je b.v. 10 minuten daarna weer op de pauze toets drukt (dient dan meestal 2 keer te geschieden) gaat het programma verder op de plaatst waar je deze eerder hebt stop gezet. Je kijkt dan in 'time shift'. Met de pijltoetsen kun je dan weer vooruit of terug en druk je op stop, kom je weer in het 'live Tv kijken' terug.

      Maar als de schijf niet geschikt is, niet correct is geformatteerd o.i.d. zal dit niet gaan werken.

      Je kan, als alles correct werkt, zo'n 2 uur terug kijken in time shift, maar let op: die buffer wordt alleen aangemaakt voor de zender waar je op dat moment naar kijkt. Ga je naar een andere zender, is die buffer voor voorgaande zender meteen weg en wordt een nieuwe aangemaakt voor de zender die je op dat moment bekijkt.

      Mvg. Willem. Geantwoord op 2-11-2015 om 16:49

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Dankjewel Willem. Ik heb een nieuwe HD (500Gb) aangeschaft en geformatteerd met de Humax. Opnemen heb ik getest en werkt prima. Time Shift werkt wel met enige uitzondering dat als ik pauzeer het beeld dus blijft doorlopen? Ik kan uiteindelijk wel terugspoelen naar het punt waar ik gepauzeerd heb maar het beeld staat niet stil vanaf het gepauzeerde punt. Ik begrijp uit je verhaal dat dit wel zou moeten!? Geantwoord op 4-11-2015 om 14:35

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Dag.

      graag gedaan. Ik denk dat we elkaar alleen een beetje verkeerd begrijpen v.w.b. de pauze en time -shift functie.

      Nu komt mijn opmerking wellicht wat dom over ;-) maar als je pauzeert, loopt uiteraard wel de live uitzending gewoon door. Bij de zender waarnaar je kijkt, wordt, zolang als je kijkt, een buffer aangemaakt van een paar uur. Kijk je dus langer, dan schuift die tijd als het ware op. Als je dan op pauze drukt, staat het beeld in dat geval bij jou stil, maar de uitzending uiteraard niet. Die loopt gewoon door. Druk je daarna weer op pauze of spelen, gaat de uitzending verder waar jij deze had gepauzeerd, en kijk je dus eigenlijk Tv vanaf de buffer die op de schijf was aangemaakt.

      Schakel je vervolgens over naar een andere zender, dan wordt de buffer die eerst aangemaakt was gewist en wordt een nieuwe aangemaakt, voor de zender die je op dat moment kijkt. Ga je dus vrij snel zappen, en blijf je maar even op een zender, dan is de buffer dus ook nog heel kort of wordt niet eens opgebouwd.

      Kijk je al een paar uur naar iets wat je achteraf had willen opnemen, dan spoel je gewoon terug en drukt op de opname toets (zwart met rode stip) de uitzending gaat dan verder waar je was gebleven, maar het bestand zal dan vanuit de buffer op het andere deel van de schijf worden gezet.

      Je kan middels de time-shift functie dus pauzeren, terug, en dan weer vooruit spoelen, of opnemen wat je vanaf het begin keek, of wat daarvoor is geweest, mits er niet langer dan 2 uur tussen zit. Dat is de max. tijd van de buffer

      Ik hoop dat het zo een beetje duidelijk is? Uitleggen gaat n.l. zo vaak wel wat moeilijker als 'live'...

      Mvg. Willem. Geantwoord op 4-11-2015 om 15:03

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Nogmaals dank Willen!

      Ik heb wat tests gedaan en de handleiding is gewoon niet juist! Als ik met time shift op de play/pauze knop druk van de afstandsbediening wordt er alleen een marker aangemaakt op de tijdlijn maar het beeld (uitzending) op de televisie loopt nog wel door. Druk ik nogmaals op de play/pauze knop bevriest het beeld op de televisie en wordt de tijdlijn op dat moment stil gezet, uiteraard loopt op de achtergrond de uitzending gewoon door :-)

      Dus hoe het werkt. Tweemaal op de play/pauze knop drukken pauzeerd/en bevriest het beeld. Druk binnen twee uur éénmaal op de play/pauze knop en het beeld gaat verder vanaf het gepauzeerde punt op de tijdlijn in time shift mode.

      Dus éénmaal drukken op de play/pauze knop laat het beeld niet stilstaan maar maakt wel een marker aan op de tijdlijn. Je kunt dan dus wel terugspoelen naar de eerder aangemaakte marker op de tijdlijn.

      Lastig te omschrijven maar de verwarring is ontstaan in de te verrichten handelingen van de afstandsbediening :-) Het is mij nu duidelijk hoe het werkt!

      Mvg, Milo Geantwoord op 5-11-2015 om 11:36

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
    • Dag Milo,

      Graag gedaan.

      Ik heb zelf net ook een 5300 binnen en zal het t.z.t. eens uitproberen, maar heb er nog geen schijf voor en gebruik nu zelf de 5400 welke een interne schijf heeft.

      En daarbij staat het beeld meteen stil als er eenmaal op pauze wordt gedrukt en naar mijn weten zou dat ook het geval moeten zijn bij de 5300, maar ik kan er naast zitten... Wel moet ik dan 2 keer op de pauze toets drukken als ik de weergave weer wil starten, maar dan alleen als er te lang tussen zat en de screensaver is ingeschakeld.

      Maar goed, je bent er gelukkig toch uitgekomen en ik ben blij te zien dat het nu toch allemaal naar wens werkt.

      Nog even dit: Wat opnemen van een programma betreft zal het je wellicht duidelijk zijn dat je alleen kan opnemen wat je op dat moment kijkt, met een kleine uitzondering, wat te maken heeft met de zender streams. Dit daar de 5300 maar over één tuner beschikt.

      Meer info daarover en andere info vind je terug op dit onderwerp.

      Veel kijkplezier.

      Mvg. Willem. Geantwoord op 5-11-2015 om 18:28

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Nogmaals dank Willem. Wat betreft de enkele tuner heb ik mijn tuner in de TV ook nog aangesloten waardoor ik dus met de Humax kan opnemen en met de interne tuner tv kan kijken naar ieder gewenst kanaal. Je kunt vanuit de Humax de coax kabel doorverbinden naar de tv.

      Ik hoor graag je bevindingen met de Humax 5300 betreffende de time shift functionaliteit. Ik zat nog wel te denken dat de mogelijkheid een marker te plaatsen zonder het beeld stil te zetten ook zijn voordelen heeft als je bijvoorbeeld op een later moment terug wilt keren naar een bepaalde passage van de uitzending. Vanaf het moment dat de marker is gezet wordt de uitzending namelijk ook opgenomen op de externe harde schijf.

      Groet, Milo Geantwoord op 7-11-2015 om 16:46

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Dag Milo,

      inderdaad kun je de 5300 gewoon doorlussen, maar kijk dan wel even of dit altijd goed gaat. Soms wordt n.l. het uitgaande signaal even onderbroken bij b.v. het bijwerken van de smartcard/Guide.

      Vaak is dat over als je de decoder uit de energiespaarstand haalt, hetgeen ik meestal toch al aanraad, daar de nieuwe modellen dan ook vlotter opstarten.

      Maar op die manier kun je ook inderdaad de analoge of digitale tuner in de Tv gebruiken.

      En inderdaad kan het wel zijn voordelen hebben een punt te markeren, maar ik weet niet of ik daar zelf veel gebruik van zou maken. Maar goed, het pauzeren werkt nu ook, dus kun je wat dat betreft alle kanten op.

      Alleen zal de decoder altijd al een buffer aanmaken op de harde schijf, zoals eerder al besproken, maar ik zal eens kijken in hoeverre de 52300 wat de ze opties betreft verschilt van de 5200, 5400 en de oudere 5050.

      Ik ken ze allemaal vrij goed, maar soms kom je weleens wat nieuwe dingen tegen. Ik heb hier eerder wel een 5300 gehad, maar heb er toen zeker niet zo op gelet, want het is me toen niet opgevallen... ;-)

      Nu speel ik vaak punten door naar Humax en zal dit dan ook eens meenemen, al zijn het doorgaans bepaalde storingen waar ik een oplossing voor heb, of die ik uitgezocht wil hebben, zodat ze meegaan in de nieuwe updates.

      Zo wil de rode toets (ITV/VOD) vaak niet meer werken als de spanning van de decoder is geweest. Dat geld dan voor een decoder welke in stand-by stond. Eerder dacht Humax dat de oplossing alleen gebracht kon worden door het apparaat terug te stellen, maar ik ontdekte laatst, dat wanneer je de spanning er nogmaals even afhaalt als de decoder in bedrijf is, de toets daarna weer werkt.

      Nu maakt niet iedereen daar gebruik van, daar alleen Ziggo wat doet met Interactieve Tv, maar het is wel handig om te weten dat het zo kan worden opgelost. Echter zou ik dit issue graag verholpen zien in een volgende update.

      En zou waren en zijn er nog wat van die puntjes die aandacht behoeven.

      Ik zit er dus wel altijd bovenop... :-)

      Mvg. Willem.




      Geantwoord op 7-11-2015 om 18:50

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info