• Bedankt voor de uitleg. inmiddels heb ik de zenders gevonden. Alleen heb ik nog geen harde schijf om aan te sluiten. Deze is wel besteld. Als ik die heb kan ik dan ook terugspoelen en opnemen? Want dat lukt nu niet. Ik las op deze site iets over dat je met de 5300c alleen kan opnemen wat je op dat moment kijkt, maar je kan toch 2 programmas tegelijkertijd opnemen?

    Gesteld op 12-9-2015 om 00:11 in forum Humax HUMAX IRHD-5300C Misbruik melden
    • Hallo,

      graag gedaan. Fijn te zien dat het voor zover is gelukt.

      Als je een harde schijf hebt aangesloten kun je inderdaad opnemen, maar ook gebruik maken van de pauze en time-shift functie. Je kan dat dus ook terug spoelen en vooruit spoelen. Dat laatste kan uiteraard alleen bij het weergeven van opnames, of als je via time-shift hebt terug gespoeld of gepauzeerd.

      Je kan inderdaad alleen opnemen wat je kijkt, maar in sommige gevallen kun je ook vanaf een zender opnemen. dat heeft te maken met de streams waarin de betreffende zenders zich bevinden. Dat is hier uitgebreid aan bod geweest en terug te vinden als je b.v. 'stream' invoert bij de zoekfunctie en op zoeken klikt.

      Je kan dus niet 2 zenders tegelijk opnemen, want de 5300, heeft net als de 5100 maar één tuner.

      De 5050, 5200 en 5400 beschikken over 2 tuners, maar ook dan is het zo dat je eigenlijk één zender kan kijken en een ander kan opnemen. Maar ook hier geld de invloed van de zenderstreams en dat houd dus in dat je in bepaald gevallen één zender kan bekijken en 2 anderen kan opnemen. Maar dat is dus wel beperkt.

      Ik raad dan doorgaans ook aan een decoder/PVR met 2 tuners aan te schaffen. Voordeel is tevens dat er een ingebouwde harde schijf aanwezig is bij genoemde modellen.

      De 5050 heeft de kleinste schijf: 350Gig en is niet interactief. De 5200 heeft een schijf van 500Gig en is wel interactief. De 5400 is in principe gelijk aan de 5200, maar heeft een schijf van 1Tb.

      Mocht je reageren, doe dan a.u.b. bij deze vraag/reactie. Alles blijft dan bij elkaar en als er geen namen zijn genoemd, weet ik dat de berichten afkomstig zijn van dezelfde plaatser. Als er heel lang tussen zit, dan is het handiger de vraag/reactie even als nieuwe vraag te plaatsen.

      Mvg. Willem
      Site beheer
      Geantwoord op 12-9-2015 om 02:31

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info