• Hoi Willem

    Voor het opnemen op een harde schijf gaat het systeem de schijf formatteren, maar geldt dat ook voor een Synology NAS ?
    Als ik op de NAS een map aanmaak voor opnames is dat dan genoeg ?
    Of wil het systeem dan ook formatteren ?
    En kan het opnemen ook draadloos, de NAS staat nogal ver van de Humax 5300c ?
    Enne..............is er een handleiding te vinden voor het opneemgebeuren ?

    Gesteld op 4-9-2015 om 15:28 in forum Humax HUMAX IRHD-5300C Misbruik melden
    • Hallo,

      als de schijf eenmaal geformatteerd is door de decoder, wat gebeurt in Ext.3, dien je deze alleen nog te gebruiken voor de 5300 zelf en niet voor andere apparaten.

      Sluit je de schijf aan op een ander systeem, zal deze de schijf ook vooraf willen formatteren en ben je dus alle opnames, gemaakt met de 5300 weer kwijt.

      Het opnemen kan niet draadloos. Je dient de schijf hiervoor echt op de decoder aan te sluiten en daarna dus niet meer voor andere doeleinden te gebruiken.

      Het opnemen is in de handleiding hierboven opgenomen, maar is heel eenvoudig. Als de schijf eenmaal werkt, ga je naar Guide, selecteert met de grote toets (pijltoetsen) een programma en klikt op OK. Je ziet dan wat opties verschijnen. Na het opnemen staat de opname in Media. Nadat er op Media is gedrukt, gebruik je wederom dezelfde toetsen als bij de Guide.

      Wil je verder in de 'toekomst' opnemen kan dat niet via de Guide, daar zenders die maar bepaalde tijd vrijgeven, doe je dat door naar de Guide te gaan op de gele toets te drukken. Je komt dan in een timer planning waar je de opnames kan instellen.

      Dit even in het kort, maar er zijn meer opties en deze staan dus in de handleiding hierboven.

      Voorts kun je de decoder nog opnemen in je netwerk met Dongel of Lan/UTP kabel, waarbij die laatste de beste optie is.

      Hier: Klik op deze LINK zie je hoe je dat doet. Als de decoder is aangesloten op het Internet, kunje gebruik maken van de ITV/VOD diensten van Ziggo. De kabel dient dan wel van Ziggo te zijn, het Internet niet noodzakelijk.

      Kijk maar even hoe ver je komt. Anders lees ik het wel weer even.

      Mvg. Willem.



      Geantwoord op 4-9-2015 om 16:59

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info