• Willem,

    Dank je wel. Ik begrijp er uit dat het digitale signaal niet via de analoge uitgang van de Humax wordt gestuurd. Eigenlijk geeft de analoge uitgang dus alleen de inkomende signalen door. De Humax doet dus geen vertaling van digitaal signaal naar analoog.

    Ik moet dus iets anders verzinnen ben ik bang.

    Rik

    Gesteld op 13-4-2015 om 07:15 in forum Humax HUMAX IRHD-5300C Misbruik melden
    • Dag Rik,

      Wat je aangeeft klopt niet helemaal, want de decoder stuurt via de RF uitgang zowel het analoge als digitale signaal uit, zoals het ook de decoder binnenkomt via de RF ingang. Maar het digitale signaal wat de decoder dan uitstuurt is ongecodeerd en dus is er wederom een decoder nodig om dat signaal te decoderen. De Humax decodeert uiteraard wel, maar het ongecodeerde signaal wordt er dan via scart of HDMI uitgestuurd.

      Daarom is het eigenlijk ook niet zinvol om de RF uitgang van een decoder te gebruiken voor een andere Tv, dan welke op de decoder is aangesloten. Als je de RF uitgang gebruikt op dezelfde Tv als waar de decoder op is aangesloten, dan kun je dus analoog kijken via de tuner in de Tv zelf, of digitaal als de Tv een digitale tuner heeft en een CI module wordt gebruikt.

      Heb je elders (boven) in huis een Tv met CI module, dan is het raadzaam die vanaf de huisaansluiting aan te sluiten, en dus niet vanaf de decoder beneden, zoals eerder genoemd.

      Maar via EXT vind je uiteraard alleen maar een signaal als op die ingang(en) een apparaat is aangesloten middels scart, HDMI, Component etc. Als alleen de kabel is aangesloten op de Tv kun je alleen analoog kijken en dat zie je niet terug via een andere ingang.

      Wil je boven digitaal kijken en het goedkoop houden, zou je op marktplaats kunnen kijekn naar een Humax Fox-c. Ik raad je dan de zwarte versie aan, daar die het nieuwst is.

      Een ander optie is de 5300 aan te sluiten op de andere Tv en een 5200 of 5400 aan te schaffen voor de Tv beneden. Voordeel van die decoders is dat ze beiden een ingebouwde harde schijf hebben en over 2 tuners beschikken, zodat je altijd een zender kan opnemen en een ander kan bekijken, of soms zelfs 2 zenders kan opnemen en een 3e kan bekijken.

      Beiden zijn Interactief (Ziggo) en op het design na bijna gelijk, maar de 5200 heeft een schijf van bruto 500GB en de 5400 een van bruto 1TB.

      Maar dan ben je uiteraard wel mer geld kwijt. het is maar wat je wilt.

      Mvg. Willem


      Geantwoord op 13-4-2015 om 09:56

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info