• Hallo, mijn humax met externe schijf is op het moment een beetje raar. Eerst konden we niks wissen, kopieren of verplaatsen. Als we dan iets probeerden te wissen stond er (*Bezig met wissen) dan was het programma even weg en na 2 seconden stond het er weer.

    Ik heb hier op gekeken en heb de tip opgevolgt van het formateren van de schijf. Na het formateren was alles weg (logisch natuurlijk) maar het verwisselen (zappen) gaat langzamer, de zender blijft langer donker en er kan nu ook niet meer opgenomen worden. Verder kunnen we ook niet meer pauzeren of terugspoelen. We hebben het daarna terug gezet naar fabrieksinstellingen maar hij blijft raar doen.

    Ik heb verder gekeken maar kon zo snel niet iets vinden wat hier op lijkt op deze site. Heeft iemand een soort gelijk probleem of een oplossing?

    Met vriendelijke groet,

    Florian.

    Gesteld op 11-4-2015 om 16:40 in forum Humax HUMAX IRHD-5300C Misbruik melden
    • Dag Florian.

      Het best kun je de decoder even geheel spanningsloos zetten en de schijf los nemen. Haal vervolgens alle kabels even los. De optische kan, mits gebruikt, blijven zitten.

      -Sluit na een 15 tal minuten de kabels weer aan en schakel de spanning weer in. Laat de schijf nog even los.
      -Stel de decoder na het opstarten, meteen terug naar de fabrieksinstellingen en installeer deze opnieuw met de juiste gegevens en haal deze van de
      energiespaarstand (aanbevolen).
      -Controleer of er een update mogelijk is (is de optie grijs en niet
      aanklikbaar, dan heb je de laatste versie, maar de 5300 zal eigenlijk zelf
      een melding achterlaten als er een nieuwe versie aanwezig is).
      -Als de weergave in orde is, zet dan de decoder in stand-by en sluit de schijf aan. Schakel daarna de decoder weer in.

      Als het goed is zal deze nu de schijf herkennen. Is dat niet het geval kun je de schijf ook via de PC formatteren naar Ext3.

      Hierna zou alles weer correct moeten werken.

      Note:

      -Plaats de decoder niet op of vlakbij een receiver of versterker of een
      ander apparaat met een forse voeding. Denk er ook aan dat de decoder niet te
      dicht bij een subwoofer o.i.d wordt geplaatst. Controleer ook of er nog
      andere apparaten (draadloze apparatuur) zijn die de werking nadelig kunnen
      beinvloeden. Als je een dongel gebruikt, verwijder die dan eens even.

      het beste kun je bedraad werken als je gebruik maakt van ITV of als je de decoder wilt opnemen in je netwerk.

      Mvg. Willem. Geantwoord op 11-4-2015 om 16:54

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
    • Dag Willem.

      We hebben alle stappen gevolgd die je ons hebt gegeven. Nadat alles weer was aangesloten leek het geen effect te hebben, we konden nog steeds niks opnemen. Dus na een heel gedoe en lang gevochten te hebben met de laptop hebben we het eindelijk kunnen formateren naar ext3 en dat lijkt nu goed te werken.

      Maar toen bleek hij hetzelfde weer te doen waar we eerder last van hadden, we konden niks meer wissen en verplaatsen. We hebben de schijf weer geformateerd met behulp van de humax en nu lijkt het allemaal weer goed te werken.

      Heel erg bedankt voor de hulp, we hadden hier zelf nooit op kunnen komen.

      Mvg. Florian. Geantwoord op 13-4-2015 om 21:58

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Dag Florian.


      Graag gedaan. Hopelijk blijft het nu goed werken. Nog een opmerking: voorkom plaatsing van de harde schijf op of vlakbij een ander apparaat zoals een receiver, versterker o.i.d. De ene schijf ondervind daar geen hinder van, maar de ander soms wel. Iets om rekening mee te houden dus.

      Sluit je een schijf aan, is het tevens raadzaam een USB kabeltje te gebruiken, met liefst aan beide zijden een ferriet ring. Dat is de verdikking die je vaak ziet bij kabels een cm of 5-6, soms meer, vanaf de stekkers.

      Ferriet ringen zijn ook los te koop en worden vaak bij Tv's geleverd die op het Internet kunnen worden aangesloten. Ze voorkomen hoogfrequente instraling.

      Mvg. Willem. Geantwoord op 14-4-2015 om 17:55

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info