• IK heb 2 Humax ontvangers de 5300 met externe schijf ,mijn vraag is,als ik bij de een wat opneem kan ik dat dan op de ander bekijken zonder de harde schijf te verwisselen,
    Alle 2 ontvangers zijn aangesloten op het zelfde netwerk,het is mijn nog niet gelukt,en volgens de berichten moet het wel kunnen

    Gesteld op 31-1-2015 om 17:22 in forum Humax HUMAX IRHD-5300C Misbruik melden
    • Dag Paul,

      het is ook mogelijk, maar dan moeten de 2 decoders beiden zijn voorzien van een Dongel, of bedraad met elkaar zijn verbonden via het modem. Ik moet er ook info over hebben, maar kan dat zo niet terug halen, maar heb dat laatst nog eens gebruikt voor iemand met 2 Humax 5200 decoders.

      Maar ik ga er in ieder geval morgen nog even naar op zoek. Het wordt echter zeer weinig gebruikt en daarom heb ik het zo even niet in mijn hoofd zitten. Maar ik plaats ook bij alle Humax kabeldecoders en dan onthou je niet alles.

      Maar een tip kan ik je al wel geven: het werkt het best als je de schijf even omwisselt. Als er draadloos wordt gewerkt en er een obstakel tussen zit, zal een dongel vaak al niet meer goed werken, en bekabeld werken is niet altijd mogelijk. De vrouw die het probeerde bij de 5200 heeft het toen wel werkend gehad, maar de connectie tussen d 2 apparaten viel erg vaak weg, waardoor zij heeft besloten gebruik te maken van een externe schijf. In dat geval heb je wat extra kosten voor die schijf, maar de 5100 en 5300 hebben die externe schijf sowieso al nodig.

      Maar ik kom dus zeker op het andere terug, maar in de praktijk wordt daar dus maar zeer weinig gebruik van gemaakt.

      Mvg. Willem. Geantwoord op 2-2-2015 om 19:12

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Hoi Willem,ik heb beneden een Dongel en boven met bedrading met elkaar verbonden,
      En als ik de schijf van boven beneden aansluit dan zien ik wat ik heb opgenomen opgenomen maar ik kan het niet afspelen terwijl het 2 de zelfde ontvangers zijn,
      Daarom dacht ik boven opnemen en beneden kijken,
      Ik gebruik die 2 ontvangers om 2 programmas op te nemen wat op het zelfde tijd stip is

      Groetjes Paul Geantwoord op 2-2-2015 om 19:31

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • O ja Willem wat ik nog vergeten ben ,die ene ontvanger die met een Dongel is staat 80cm van de modem af

      Groetjes Paul Geantwoord op 2-2-2015 om 19:36

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Dag Paul,

      Naar mijn weten moet de schijf uitwisselbaar zijn, maar ook dat kijk ik nog even na. Bij de 5050 en de 5200 lukt dat in ieder geval niet.

      Maar nu lees ik dat je graag 2 programma's tegelijk zou opnemen en is het dan niet raadzaam een 5300 weg te doen en de 5200 of 5400 aan te schaffen? Deze beschikken over 2 tuners en een ingebouwde harde schijf. In de Humax shop worden ze vaak voor een aantrekkelijke prijs aangeboden (demo) met een jaar garantie.

      Deze decoders zijn eigenlijk identiek, maar de 5400 heeft een schijf van 1Tb. Gebruik deze laatste zelf al bijna 2 jaar en dat bevalt mij uitstekend. Je kan dan zelfs vaak 2 programma's tegelijk opnemen en een ander bekijken (Ziggo) doordat zij de stream indeling laatst hebben aangepast.

      Ook deze decoders zijn Interactief en een externe schijf is niet meer nodig. Maar goed, dat is een keuze.

      Ik ga nu eerst maar eens eten, want daar kom ik niet eens aan toe... ;-)

      mvg. Willem. Geantwoord op 2-2-2015 om 19:59

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Ja Willem dat zal mijn laatste redmiddel zijn,
      Ik ga eerst van de week nog een keer proberen of de schijven uitwisselbaar zijn,

      vorige week lukte het niet, hoog verschijnlijk heb ik dan wat verkeerd gedaan.
      Als het lukt dan bericht ik je dat even.en als jij een oplossing heeft dan hoor ik het van je

      Groetjes Paul Geantwoord op 2-2-2015 om 22:32

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Dag Paul,

      Het lijkt erop dat het delen van bestanden niet gaat lukken tussen 2 5300 decoders. Bij de 5100 lijkt dat ook niet te kunnen. De technische dienst van Humax heeft zich er ook al over gebogen en ik ontvang daar binnenkort nog info over, maar dat kan even gaan duren. Maar zoals gezegd, wordt het ook bij andere modellen zelden of niet meer gevraagd daar het niet altijd feilloos werkt.

      Ondanks dat je 2 identieke decoders hebt, krijgt ene schijf een code mee. Daardoor is het vaak niet mogelijk deze te gebruiken bij een ander exemplaar, en ik heb eens wat uitgeteste n de ene keer wil dat wel en de andere keer niet. Dat lijkt ook afhankelijk te zijn van de gebruikte schijf. De evt. aangesloten externe schijf van de 5200 kan wel worden gebruikt bij een andere 5200, maar bij de 5300 wil het dus de ene keer wel en bij de ander niet.

      Dat werd bij later bij Humax ook zo bevestigd. Waarom het in bepaalde gevallen wel lukt, is hen ook niet bekend, maar ik denk dus aan het type schijf dat wordt gebruikt.

      Het is dus niet zo heel eenvoudig en een 5200 of 5400 zou je dus een stuk verder brengen, zonder teveel stappen te hoeven nemen. (alleen naar de bank ;-)

      mvg. Willem.
      Geantwoord op 3-2-2015 om 19:34

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Oke Willem,Bedankt dat je de moeite voor mijn heeft genomen,
      Als je nog wat nieuws te horen krijgt dan hoor ik dat graag van je

      Groetjes Paul Geantwoord op 4-2-2015 om 16:45

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Dag Paul,

      Graag gedaan. Ik laat het dan absoluut even weten, of plaats het even als info bovenaan het onderwerp. Ik doe dat wel vaker en verwijder dat later soms weer even om het opnieuw bovenaan te plaatsen. is altijd handig als men wat extra info heeft.

      Mvg. Willem. Geantwoord op 4-2-2015 om 18:00

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info