• Heb een Chronotherm Vision (TH8110M1003) aangesloten. Eerst krijg ik datum instellen en dan schiet het gelijk door naa aansluitfout. Wat doe ik verkeerd?

    Gesteld op 27-5-2012 om 14:11 in forum Honeywell Chronotherm Vision Misbruik melden
    • Dan is je type ketel waarschijnlijk niet geschikt voor deze thermostaat. Dit kreeg ik nl van de Vaillant servicedesk te horen. Als je nl Vision modulair type thermostaat hebt moet je een open therm cv hebben anders gaat het never nooit lukken. Ik heb Vaillant 255/4 VR waarop de gewone Vision wel draait. Had ook een modulair via marktplaats gehaald, kan direkt weer op Marktplaats...... Geantwoord op 23-5-2013 om 20:18

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Het voorgaande antwoord is niet juist. Ik heb hetzelfde probleem. In eerste instantie werkte het perfect. Toestel is voorzien van OpenTherm protocol. Na een korte stroomonderbreking ook deze foutmelding. Van alles geprobeerd maar krijg het probleem niet opgelost. Geantwoord op 23-5-2013 om 22:34

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Waarschijnlijk een verkeerde volgorde aangehouden tijdens aansluiten. Eerst ketel spanningsloos maken, oude thermostaat eraf halen, spanning erop, instelling ketel op OpenTherm zetten, ketel spanningsloos maken, draden omzetten/juist aansluiten (A-B voor OpenTherm) + thermostaat installeren, spanning erop. Thermostaat instellen (datum + tijd). Indien de spanning tijdelijk onderbroken is geweest bestaat de kans wederom op "aansluitfout'. Dit is te verhelpen door de thermostaat te verwijderen en volledig laten ontladen (min. 8 uur spanningsloos). Hierdoor komt de thermostaat weer in de fabrieksstatus en bij aansluiten wordt de communicatie met de ketel opnieuw gestart (ipv hervat). Na veel trail and error is dit bij mij (zelfde probleem) de oplossing gebkleken. Geantwoord op 28-5-2013 om 13:17

      Waardeer dit antwoord (8) Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info