• Verleden jaar heb ik een thermostaat Honeywell CM 907 laten installeren die het zonder problemen deed. nu, is het probleem het volgende, de thermostaat stuurt snachts, vanaf het moment dat minimum temperatuur gevraagd wordt, zijnde 17 °, om de 5 à 10 minuten de brander aan die dan gedurende enkele minuten blijft branden om vervolgens weer af te slaan. Gevolg, brander blijft om de 5 à 10 minuten opspringen zodat gevraagde temperatuur , zijnde 17°, nooit bereikt wordt, temperatuur blijft 18 à 19 °. Zo lopen de stookkosten wel de spuigaten uit. Heb al vanalles geprobeerd ivm programmatie, niets helpt, vanaf moment dat lagere temperatuur voor de nacht wordt gevraagd, gaat ie zijn eigen leven leiden. Heb al naar installateur gebeld, maar die kan pas komen binnen enkele weken, pff, iemand oplossing ?

    Gesteld op 19-1-2013 om 16:11 in forum Honeywell CM907 Misbruik melden
    • Beste,

      in dehandleiding kan je een soort van fabrieks instellingen wijzigen.
      Daar moet men de keuze maken van type verwarming en aantal schakelbeurten, ...enz
      Hij kan een ook een automatisch leven leiden als de functie optimalisatie is aangezet.
      Mvg,
      Mario D.K Geantwoord op 30-1-2013 om 21:03

      Waardeer dit antwoord (7) Misbruik melden
    • Ja hoor. Controleer de instelling van de proportionele bandbreedte, die blijft best ingesteld op 1,5°C zoals standaard (fabrieksinstelling) het geval is. Zorg dan dat de dag- en nachttemperatuur minstens 2,5 °C verschillend zijn. De Honeywell gaat namelijk anticiperen op het naderen van de 17° en stuurt alvast de verwarming aan, om zeker niet onder de 17° te dalen. Bij Honeywell verwart men de comforttemperatuur die men overdag wenst met -wat ik noem- de bewakingstemperatuur tijdens de nacht. Ik heb ook last met die thermostaat en ga nu eens een goede oude CM 67 TRV in de plaats hangen, om te bekijken hoeveel ik dan verbruik.
      Een probleem met de CM907 blijkt ook het volgende: na verluchting wegens het werken met siliconen (azijnreuk) bleek hij op nachtstand inderdaad reeds veel te vroeg in te schakelen, blijkbaar houdt dat ding ook de snelheid van temperatuurswijziging in de gaten. Ik denk dat het een geval is waarbij de kunstmatige intelligentie voorbijgaat aan de realiteit.
      In het begin zat ik ook in het vaarwater van de proportionele bandbreedte. Overdag 20,5 en 's nachts 18,5 leverde constant 19° op gedurende de nacht. Ik heb berekend dat dat grapje mij zo'n 500 m³ g Geantwoord op 30-1-2014 om 00:04

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Sorry, wegens een typfout werd mijn vorig antwoord voortijdig verstuurd en dus afgebroken. Ik stelde dus dat dat grapje mij zo'n 500 m³ gas per jaar zou kosten. Verlaging van 18,5° naar 18° 's nachts heeft het probleem blijkbaar opgelost (al blijf ik waakzaam).
      Verder nog een tip: in de nederlandstalige handleiding staat een fout ivm de optimalisatie. 1 is niet = uit, maar wel degelijk aan. Geantwoord op 30-1-2014 om 00:09

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info