• kan ik de frequentie wijzigen van onze bel? als men bij de buren belt, maakt onze bel ook lawaai... heel vervelend

    Gesteld op 12-4-2019 om 15:27 in forum Grundig QH-831A - 48578 Misbruik melden
    • Daarover staat niets in de handleiding. Dus: nee, dat kan niet. Over dit probleem zijn al heel veel vragen gesteld en oplossingen ervoor aangedragen. Dus scroll down en lees maar. Geantwoord op 12-4-2019 om 16:01

      Waardeer dit antwoord (8) Misbruik melden
    • Na lang zoeken ben ik erachter te gekomen hoe je de frequentie van de deurbel (ontvanger) kan wijzigen om vervolgens daarna deze te koppelen aan de deurbeldrukker.
      Het is belangrijk eerste het “geheugen” van de deurbeldrukker leeg te maken/ te resetten. Ik heb dit gedaan door zowel uit de ontvanger als de deurbeldrukker een uur lang de batterijen te halen.
      Nu staat de ontvanger op de bluetooth frequentie die door fabriek is ingesteld. Grote kans dus dat deze overeenkomt met die van een buurman met dezelfde bel.
      Het is nu zaak VOORDAT je de deurbeldrukker aan de ontvanger koppelt je de frequentie van de ontvanger wijzigt. Dit doe je met het knopje dat je ook moet indrukken om de ontvanger en de deurbeldrukker te koppelen. Dit knopje kun je namelijk ook naar links schuiven (op oudere modellen kon je dit knopje naar boven schuiven). Iedere keer dat je het knopje schuift verandert het signaal. Het is mij niet duidelijk hoeveel signalen er zijn. Ik heb het getest voor 10 signalen en heb uiteindelijk het knopje 6 keer verschoven (maar dit zou dus ook 1, 2, 3, 4, 5, 7, 8 of 9 keer kunnen).
      Nadat je de frequentie hebt gewijzigd druk je het knopje in en tegelijk de knop op de deurbeldrukker om deze te koppelen, zoals aangegeven op de handleiding.
      De kans dat de frequentie nu hetzelfde is die van de buren of van mobiele telefoons die in de buurt van de bel zijn is aanzienlijk kleiner. Anders nogmaals het signaal veranderen naar een minder populair kanaal.
      Ik hoop dat dit antwoord helpt! Hoor het graag. Geantwoord op 25-9-2019 om 22:07

      Waardeer dit antwoord (14) Misbruik melden
    • Zie het tweede antwoord hieronder. Dit gevolgd en hij doet het weer. Staat nu op een andere frequentie en gaat nu weer over bij ons. Nu maar hopen dat het zo blijft en hij het niet alleen doet als er ergens anders gebeld wordt. Wel stom dat dat niet in handleiding staat hoe je de frequentie kunt aanpassen. Geantwoord op 18-1-2020 om 14:42

      Waardeer dit antwoord (4) Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info