Taal Documenttype Pagina's
Nederlands Gebruiksaanwijzing 72 Naar de handleiding
Nederlands Snelstart handleiding 2 Naar de handleiding
Nederlands Aanvulling / aanpassing 5 Naar de handleiding


Heeft u een vraag over dit product? Stel uw vraag hier in het forum.

Spelregels

Forum

Zoeken resetten

  • De maairobot blijft midden in het gras ergens staan en keert niet terug naar laadstations accu is dus leeg maar de robot heeft niet op tijd het laadstation bereikt
    Gesteld op 28-12-2018 om 09:22

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Robot was vastgelopen door ijs. Heb hem terug op laagstation gezet maar start niet meer. Geeft aan op zijn kop en dit veranderd niet Gesteld op 3-11-2018 om 13:14

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
    • Ja deze periode,kan het al eens vriezen ,dus neem de robot een paar dagen binnen in de warmte om te drogen(waarschijnlijk water in de binnenhuising gekregen)en opnieuw opladen,als dit is gelukt ,winteronderhoud geven zoals goed proper maken zonder water aan de behuizing wel met borstel en palletmes het vuil afsteken ,messen vernieuwen ,als dit allemaal gebeurt is efkens proberen of de robot het doet zo ja ,binnen houden tot na de winter , indien de batterij goed geladen is natuurlijk,succes mvg freddy Geantwoord op 3-11-2018 om 13:44

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Mijn Gardena 40Li robotmaaier maait niet. Heb vandaag de drie mesjes vervangen. Hij draait keurig zijn rondjes, maar maait niet. Gesteld op 3-9-2018 om 14:18

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
    • Indien hij niet meer maait,probeer dan eens een risset te doen, daarna opnieuw instellen meschien ook eens goed kuisen,dit zou de oplossing kunnen zijn,mvg freddy Geantwoord op 3-9-2018 om 15:31

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • robotmaaier geeft gen lus signaal aan mijn vraag hoe los ik dit op Gesteld op 27-7-2018 om 14:53

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
    • Als u geen lus signiaal hebt betekend dat het onderbroken is en u de breuk moet opsporen en herstellen, en alle laadkontakten proper maken en afschuren,mvg Freddy Geantwoord op 27-7-2018 om 15:29

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Goedemorgen mijn robotmaaier r40li zit in dockingstation, met geen melding en dat hij oplaadt. Sherm is gewoon leesbaar en menu’s benaderbaar. Zodra hij uit de docking wegrijdt valt de stroom uit en doet hij niks meer (5cm gereden)
    Heb al gereset en lampje brand groen. Schakelaar staat gewoon aan. Wat kan dit zijn? Ik heb de maaier nu een jaar gr Michiel Gesteld op 17-7-2018 om 08:12

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
    • Als de rebot niets doet na de lading ,dan kan het zijn dat hij niet geladen is,leg de rebot op zijn kop , dan ziet u 2 metalen schijven aan iedere zijkant 1 ,deze goed proper schuren met schuurpapier,alsook waar de schijven in de laadStation gaan dit ook goed proper schuren.succes mvg freddy Geantwoord op 17-7-2018 om 08:31

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Ook na het schuren en schoonmaken van de contactpunten doet de maaier niks zodra hij uit de docking rijdt.
      In de docking heeft hij wel stroom, maar zodra hij eruit rijdt is alle stroom wegGeantwoord op 18-7-2018 om 08:06

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Heb hetzelfde probleem, batterij reeds vervangen maar lost niets op. Betering is ook volledig opgeladen. Is precies dat bijnier goed overschakelde van netstroom naar batterij. Na paar keer manueel in en uut het oplaadstztion te duwen blijft hij wel werken. Kan dan zijn hele maaibeurt doen zonder probleem. Iemand een idee wat dit kan zijnGeantwoord op 16-9-2018 om 11:14

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Controleer de bedrading van laadstation,maak de stekkertjes los v laadstation,schuur de stekkerpinnetjes tot nieuw metaal zichtbaar is , dan de stekkerpinnetjes invetten alsook de ingangen v d stekkertjes ook alle metalen plaatjes schuren en invetten om beter contact te hebben,als dit niet helpt garantie aanspreken?? Succes mvg FreddyGeantwoord op 16-9-2018 om 12:02

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Mijn robot maaier blijft staan met vermelding lege batterij,en komt niet terug naar het laadstation.
    Wat is de oorzaak.
    Graag een info aub.
    Fredy Gesteld op 22-6-2018 om 22:16

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
    • Vermelding lege batterij,meschien is deze wel leeg en kan de rebot niet terug,zet de instelling van rebot op home (huisje) en laat ze eens1dag lang laden,dan zet u de instelling terug op automatisch,indien u de melding lege batterij terug krijgt ,dan waarschijnlijk nieuwe batterij kopen , succes mvg freddy Geantwoord op 23-6-2018 om 13:04

      Waardeer dit antwoord (1)Misbruik melden


  • Groen licht blijft constant branden maar toch melding geen lussignaal. Hoe dit op te lossen? Gesteld op 31-5-2018 om 00:41

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Goedendag Allen,

    Wie kan mij helpen, van mijn laadstation heb ik een nieuw printplaatje gekocht, opnieuw gemonteerd, echter nog geen resultaat, er gaat geen lampje branden, de maaier laadt nog niet op. overigens ook een nieuwe accu geïnstalleerd. Gesteld op 27-5-2018 om 17:24

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Halloo
    Ik heb een probleem met mijn robot maaier r40li
    Ik krijg een bericht te zien elektronica probleem 501
    Kan mij iemand helpen aub Gesteld op 25-5-2018 om 10:32

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • De robotmaaier geeft een fout melding geen lussignaal. op het basis station flikkert een groen licht. Gesteld op 23-5-2018 om 20:11

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
    • Als er een groen licht flikkert,is de lusdraad onderbroken,dus zoek de breuk in de lusdraad en herstel deze,door terug aan elkaar te koppelen,daarna blijft het groen lichtje branden zonder te flikkeren en is dit opgelost,mvg Freddy Geantwoord op 23-5-2018 om 20:24

      Waardeer dit antwoord (1)Misbruik melden
    • ik krijg "geen lussignaal" hebben alle draden geconlroleerd (terug uit de grond gehaald en gecontroleerd) ook electrisch uitgelezen, alle verbindingen gecontroleerd...maar telkens opnieuw "geen lussignaal"?????Geantwoord op 27-6-2018 om 13:43

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Als u dit allemaal gedaan hebt zou u de breuk normaal gezien gevonden hebben?? Meschien de robot eens grondig kuisen ,anders een andere leiddraad!! Mvg freddyGeantwoord op 27-6-2018 om 13:52

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • mijn robot calibreerd zijn zoekdraad en vertrekt zoals normaal ,maar na drie minuten keert hij terug naar zijn station met nog een volle batterij en doet vervolgens niks meer of ik moet opnieuw calibreer zoekdraad en dan vertrek hij terug voot drie minuten ,wat kan of wat doe ik verkeerd? Gesteld op 21-5-2018 om 12:41

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
    • Als er een groen blauw lichtje brand in het laadstation dan pas is de lijfdraad ok, anders is deze onderbroken,en moet deze hersteld worden, waarschijnlijk is dit de oorzaak,mvg Freddy Geantwoord op 21-5-2018 om 16:03

      Waardeer dit antwoord (3)Misbruik melden
  • op het display van onze robotmaaier staat "volgen uit" geschreven. Wat betekent dit? Hoe kan ik dit uitzetten? Hij doet ook niets. Gesteld op 8-5-2018 om 12:13

    Reageer op deze vraag Misbruik melden

    • In het laadstation brand er een blauwgroen lampje,zo niet dan is de lus onderbroken,en moet deze repareren,indien ok , succes mvg FreddyGeantwoord op 12-5-2018 om 12:49

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Ik krijg de melding dat er geen lussignaal is. Het lampje brand niet, maar de stekker zit er in. De maaier heeft het dit jaar al gedaan en ineens krijg ik dus deze melding. Wie kan mij helpen? Alvast bedankt. Gesteld op 18-4-2018 om 07:43

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
    • Alle stekkertjes goed reinigen (kleine stekkertjes pinnetjes achteraan laadstation goed schuren en insmeren met vet en terugplaatsen ook de metalen schijven aan de zijkanten schuren en van de maaier ook en in Etten) dan nog niet goed ! De geplaatste geleide lus kontroleren op breuk.
      Veel succes mvg Freddy. Geantwoord op 18-4-2018 om 08:05

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Als de robot,niet werkt,en het lampje brand niet,dan is de lus (groene geleidingsdraad ) onderbroken en dan zoek u de breuk en herstel de draad,controleer ook of het stopcontact nog ok is doe dit voor de andere werken,mvg Freddy succesGeantwoord op 13-9-2018 om 20:41

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Onze r40 li zegt steeds”laadstation geblokkeerd”, (17)terwijl dit niet zo is.hij stopt dan met laden,heel hinderlijk.wat de indicatie 17 inhoudt staat niet in de gebruiksaanwijzing.soms doet hij het prima.alles is volgens de regels aangelegd door gardena en het eerste jaar had ik nooit last van een geblokkeerd laadstation,dat brandschoon is.ook de contactpunten zijn schoon en licht opgeschuurd.
    Wat moet ik doen???? Gesteld op 11-4-2018 om 17:44

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
    • Halo
      Hebt u de elektrische voeding nagekeken meschien is er een draadje los van stopcontact,of stekker laadstation?
      Mvg freddy




      Geantwoord op 11-4-2018 om 18:24

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Hallo,
    Wij hebben woning gekocht met overname gardena R40Li robot.
    De maaier uit de garage gehaald. schakelaar op stand 1 maaier terug geplaatst in de houder en de display blijft blauw met geen tekst. Slaat telkens op alarm... Wat doe ik verkeerd Gesteld op 25-3-2018 om 14:53

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
    • Er is een wachtwoord ingevoerd van de eigenaar die de robot heeft aangekocht alleen met dit wachtwoord kan hij ontgrendelen . Geantwoord op 25-3-2018 om 15:56

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Bedankt voor u reactie.
      ik weet het wachtwoord maar ik krijg niets te zien in het beeldscherm, alleen maar blauw gekleurd.Geantwoord op 25-3-2018 om 19:24

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Foutmelding 69 robot doet het niet meer. Ben op vakantie en mijn schoonouders hebben dit gemeld. Robot is handig voor op vakantie maar ze krijgen hem niet opgeladen en gestart. Hoogachtend Gesteld op 3-8-2017 om 17:04

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
    • Beste
      Ik denk dat dit te maken heeft met de geleiddraad die u inde grond of boven de grond geplaatst hebt waarschijnlijk is deze onderbroken u kandit nagaan binnen in het laadstation daar zou een groen blauw lampje te zien zijn is deze rood oranje dan is de geleiddraad (groe) onderbroken u kunt deze terug aan elkaar verbinden met de meegeleverde klemmen of gewoon met een elektriesch suikertje ( klem 2 draads ) mvg freddy Geantwoord op 3-8-2017 om 17:25

      Waardeer dit antwoord (1)Misbruik melden
  • Mijn robot geeft een foutmelding 69zou dit graag willen weten wat voor oorzaak dit is ben op vakantie en mijn robot doet het niet volgens mijn schoonouders Gesteld op 3-8-2017 om 16:35

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • M R40Li maaier heb ik opgeladen en een keer gebruikt. Nu moet hij weer opgeladen worden. Hoe kan ik zien of het proces van opladen aan de gang is. Gesteld op 25-5-2017 om 17:41

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Mijn nieuwe R40LI wil niet opstarten, steeds melding vast in laadstation.
    een voorwerpen, die hinderen.
    Groene led op laadstation. Gesteld op 7-5-2017 om 17:10

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • nieuwe R40LI gekocht en geinstalleert werkt goed ,maar bij een smalle doorgang van 50cm zijn de grensdraden maar 15a20cm van elkaar gelegd waarbij de robot niet kan doorgaan weet iemand een oplossing daarvoor ?? Gesteld op 15-4-2017 om 12:55

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • de maaier heeft moeite als hij door een smalle doorgang wil (50cm langs beide kanten begrensdraad gelegd aan het smalste deel beide draaden +- nog 20cm van elkaar ) is er een oplossing voor ?? Gesteld op 15-4-2017 om 12:37

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Hoi.
    ik heb sinds kort een garden robot maaier. Nu is gisteren de stroom er af geweest en nu geeft hij een fout melding. .... geen lussignaal. Gesteld op 7-8-2016 om 09:08

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
    • Er staan verschillende oplossingen in de handleiding. Bij mij was de oplossing: op de robot zelf de aan uit-knop op 0 zetten. Dan de stroom op het laadstation uitzetten door stekker aan de achterkant van het laadstation uit te trekken. Dan laadstation weer aansluiten. Dan robot weer aan. En dan (vanaf hier staat wel in handleiding), in menu naar veiligheid gaan en kiezen voor nieuw lussignaal. Werkte weer perfect. Geantwoord op 7-8-2016 om 09:28

      Waardeer dit antwoord (11)Misbruik melden
  • Net Gardena r40li aangeschaft. Alles geïnstalleerd zoals omschreven. Maar na enkele uren knipperde het display Blauw en kan nu niets meer doen.
    Heeft iemand hier een oplossing voor?
    Gesteld op 18-6-2016 om 11:20 Gesteld op 18-7-2016 om 11:19

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Net Gardena r40li aangeschaft. Alles geïnstalleerd zoals omschreven. Maar na enkele uren knipperde het display en kan nu niets meer doen.
    Heeft iemand hier een oplossing voor? Gesteld op 28-5-2016 om 10:20

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • De maaier wil met verkeerde kant in laadstation .het rode lampje knippert. Gesteld op 4-4-2016 om 20:24

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • de maaier geeft aan dat er geen lusdraad gevonden kan worden wat nu ? Gesteld op 14-7-2014 om 09:39

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Hoi ik heb problemen met de thuis basic, lamp is geel en knipperd de robot loopt door tot hij leeg is heeft een melding kan de thuis basic niet vinden of zo iets wat moet ik doen Gr joop harms 0620178229 Gesteld op 29-5-2014 om 21:59

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
    • Ben blij dat we onze R40Li bij de firma Stoop in Waarland hadden gekocht. Eerste jaar niets dan ellende. Ding deed het meer niet dan wel. Maar Stoop stond steeds weer voor de deur, belde met de importeur, die ook geen oplossing wist en zo zijn we dat eerste jaar uitgesukkeld. R40Li schoongemaakt en op zolder laten overwinteren, batterij af en toe een laadshotje gegeven en Stoop gevraagd in het vroege voorjaar het lel weer te installeren.
      De monteur heeft dat gedaan, het laadstation een andere plaats gegeven, wat kunstgrepen met het display uitgevoerd en tweede seizoen perfect. Geen enkele hapering. Afgelopen winter zelfde procedure, R40Li een servicebeurtje door Pierre Stoop laten geven, die hem ook weer heeft teruggeplaatst, (overigens op ziijn plaats van het eerste jaar) en weer doet hij het naar behoren.
      Dus mijn advies....als je niet te ver van Waarland woont...Bel Stoop !!
      Sterkte en Vr.Gr.
      Menno Meihuizen, Geantwoord op 30-5-2014 om 01:14

      Waardeer dit antwoord (4)Misbruik melden

Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product: Gardena R40Li Robot

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

  • lees eerst de handleiding door;
  • controleer of uw vraag al eerder door iemand anders is gesteld;
  • probeer uw vraag zo duidelijk mogelijk te stellen;
  • heeft u een probleem en al geprobeerd om dit op te lossen, vermeld dit erbij aub;
  • heeft u een oplossing gekregen van een bezoeker dan horen wij dat graag in dit forum;
  • wilt u een reactie geven op een vraag of antwoord, gebruik dan niet dit formulier maar klik op de knop 'reageer op deze vraag';
  • uw vraag wordt direct op de website gezet; vermijd daarom persoonlijke gegevens in te vullen;

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Uw vraag is op deze pagina toegevoegd

Wilt u een email ontvangen bij een antwoord en/of nieuwe vragen? Vul dan hier uw emailadres in.



Info