• tweede falcon fornuis en deze heeft hetzelfde probleem vlam voor, grote niet de wokbrander, gaat uit omdat er geen 'gas' brand bij het thermokoppel. dit moet toch haast een meer voorkomend probleem zijn als het bij mij nu weer voorkomt?

    Gesteld op 14-12-2013 om 15:29 in forum Falcon Classic Deluxe 90 Misbruik melden
    • Dit had ik ook. De technieker is langgewenst, naar alle waarschijnlijkheid staan, zoals bij mij en nog bij veel andere mensen, er nog de standaard gaskopjes op. Deze worden op alle Falcons geplaatst, echter is bij sommige gemeenten een andere gasdruk aanwezig waardoor je het andere setje met gaskopjes moet plaatsen.
      Dit is setje nummer 2, normaal gezien bijgeleverd en heel eenvoudig zelf te verwisselen zonder dat de gas moet worden afgesloten. De vlammen zullen nu ook iets groter zijn.

      Veel succes Geantwoord op 21-12-2013 om 20:46

      Waardeer dit antwoord (21) Misbruik melden
    • Vergeten toe te voegen,

      Indien het probleem zich blijft voordoen, is er iets mis met de magneet die door het thermokoppel de gastoevoer openhoud. Je hoort dan ook een 'klik' bij het afspringen van het fornuis. De knop zal dan vervangen moeten worden. Soms helpt het om de knop harder in te duwen of langer zodat het thermokoppel goed warm is.

      Contact voor de Falcon toestellen is de hoofdzetel van AGA in Gent. Dat is tenminste toch zo voor de meeste ingevoerde fornuizen. Zoek je serienummer op, mail die door samen met je probleem. Indien ingevoerd via de hoofdinvoerder van Gent zullen zij verantwoordelijk zijn voor de herstelling. Ze hebben hun eigen techniekers per regio. Dit heeft bij mij heel veel tijd en moeite gekost om dat te ontdekken, ze lijken zich wel te verstoppen…
      Verdere service was super, mijn fornuis was 1,5 jaar oud en technieker heeft niets aangerekend.

      Ik heb hier zelf heel lang mijn tanden op stukgebeten! Het is blijkbaar een gekend, maar eenvoudig op te lossen probleem... Geantwoord op 21-12-2013 om 20:55

      Waardeer dit antwoord (26) Misbruik melden
    • Geachte meneer/mevrouw

      Betreft; vervangen sproeiers

      Hieronder volgt een korte instructie.
      - Haal de pannendragers, vlamverdelers en branderdeksels eraf.
      - U ziet nu een koper sproeiertje, deze draait u eraf met een doppenset no. 7
      - Vervolgens draait u er een sproeiertje uit KIT 2 in
      en dan moet het probleem verholpen zijn.

      Op het koperen sproeiertje kunt u aflezen welk sproeiertje het is.
      In de brander Rechts Voor (de grootste) draait u sproeier 135
      In de brander Links Voor (de kleinste) draait u sproeier 76
      In de brander Rechts en Links Achter (middenbranders) draait u sproeier 105
      De wok brander hoeft u niet te doen, omdat deze eigenlijk het altijd wel goed doet.
      Mocht u deze toch willen vervangen dan draait u in de middenring sproeiertje 95 en de buitenring sproeiertje 123.

      Mocht het probleem niet verholpen zijn door het verwisselen van de sproeiers, dan kunnen wij ten alle tijden nog een monteur hier naar laten kijken en het probleem oplossen. Hier voor kunt u ons bereiken op 0180-647000 en dan vragen naar Jan Lugthart of e-mail service@denardi.nl, hierbij zou ik graag een serienummer van uw fornuis ontvangen, deze kunt u vinden op een stickertje die in de linker onderste oven zit geplakt.

      Hopende u zo voldoende geinformeerd te hebben.


      Met vriendelijke groet,
      DeNardi BV
      Jan Lugthart.
      Geantwoord op 21-12-2013 om 21:02

      Waardeer dit antwoord (15) Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info