Heeft u een vraag over producten in deze categorie? Stel uw vraag hier in het forum.

Spelregels

Forum

Zoeken resetten

 • Es90it lekkage geeft aan stop d07
  Wat moet ik doen? Gesteld op 15-8-2022 om 15:14

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
 • Vaatwasser GSXS5000A1.pompt water niet af. Heeft geen display dus foutcode niet te zien Gesteld op 1-11-2021 om 18:54

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
 • Mijn vaatwasser geeft een D03 storing aan ,kan ik hier zelf iets aan doen?? Gesteld op 9-9-2021 om 14:40

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
 • Mijn Fagor inbouwvaatwasmachine start niet. Lichtjes branden niet dus ook geen foutmelding. Electriciteit/stekker werkt wel Gesteld op 12-8-2021 om 13:09

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
 • Hoe kan ik mijn veer vervangen in mijn fagor vaatwasser Gesteld op 16-1-2021 om 14:48

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
 • Geen vraag, wel informatie over een storing die zich bij mijn Fagor vaatwasser voordeed. Het is altijd erg jammer wanneer op internet wel storingscodes vermeld worden, maar niet te vinden is of (en hoe) het probleem werd opgelost. Dus bij deze mijn ervaring in de hoop er iemand mee te kunnen helpen.

  Kortgezegd: ik ben niet technisch onderlegd, maar bleek wel in staat de vaatwasser ES38IT met storingscode D06 te repareren. Kosten: letterlijk een paar Euro. Storingscode D06 betekent volgens het boekje dat "de motor een te hoge stroom opneemt" . . . en daar mag je het mee doen.

  Ik heb een ES38IT vaatwasser van Fagor (uit 2012 of 2013). Deze vaatwasser gaf in de loop van een wasprogramma storingscode D06. Op dat moment stopt de machine en bleef er een laag afwaswater op de bodem van de machine staan. Wanneer dan het spoelprogramma werd gekozen, werd de machine alsnog leeggepompt. Het spoelprogramma voltooide zonder problemen. De volgende keer dat een wasprogramma werd gestart volgde weer storingscode D06 met een laag afwaswater op de bodem van de machine. Enzovoorts.

  Voor mij was dit een teken dat pomp en motor op zich goed functioneren. Anders zou immers het spoelprogramma ook niet goed kunnen verlopen en zou het water gewoon blijven staan.

  Ik belde met deze informatie een witgoedmonteur. Die monteur had ófwel niet zoveel zin in de klus, ófwel hij wist niet waar hij het over had. Hij kwam - net als ik - tot de conclusie dat pomp en motor goed functioneren. Maar hij was tevens stellig van mening dat het de condensator niet kon zijn. Enfin, de monteur die beweerde verder ook geen idee te hebben en maakte absoluut geen aanstalte om langs te komen. Wellicht kwam dit ook omdat hij de Fagor vaatwasser té goed kende. Hij wist nog wel aan te geven dat Fagor in 2013 failliet ging. Informatie waar je verder niet zoveel aan hebt. Onderdelen zoals een condensator en de pomp zijn universeel verkrijgbaar. Hier heb je Fagor niet voor nodig. Maar de condensator bij de Fagor ES38IT zit wel érg diep verstopt. Ik vermoed nog steeds dat de monteur dit wist en gewoon geen zin had in een té lastige klus. Spoiler allert: het is mij niet gelukt om de defecte condensator te verwijderen. Ik kon hem net met een vingertop aanraken. Maar geen zorg: je hoeft hem ook niet persé te verwijderen. Want met een punttang kun je de kabelschoentjes van de condensator lostrekken. De defecte condensator kun je gewoon laten zitten waar hij zit. Want je hebt dan nog voldoende ruimte en kabellengte om de nieuwe condensator aan te sluiten en te plaatsen. Die condensator plaats je met wat creativiteit (en een beugeltje uit je klussendoos) terug in de machine. Juist voor de motor (tussen de motor en de zijwand in) is net voldoende ruimte hiervoor. Voor een eventuele toekomstige storing zit hij dan direct op een beter toegankelijke plek. De condensator bevindt zich aan de linkerzijde van de machine, onderin achter. Je moet even de zijplaat verwijderen (en de isolatiemat die hier los overheen hangt). Dat metalen zijpaneel zit vast met 2 of 3 schroefjes (torx), de achterzijde moet je even over een hobbeltje heen openbuigen. Onderin de zijkant ontstaat dan een opening waarin je - als je naar binnen kijkt - direct de motor ziet, maar daarop gemonteerd de condensator. Ik heb me laten vertellen dat de meeste vaatwassers 2 condensatoren bevatten. Ik heb er echter maar één kunnen vinden.

  In de beperkte ruimte kon ik zien dat er een Ducati Energia 416.433.580 condensator op de motor in de machine zat met een capaciteit van 2,5 µF (aluminium behuizing). Die capaciteit is bepalend. Bij PartsNL bestelde ik een Universeel Condensator 2,5 µF 4016417048654 032002UN voor EUR 4,49 en ontving een 4-polige CBB60 condensator met kunststof behuizing. Even schrikken: in de machine zat een condensator met 2 polen en ik ontving er één met 4 polen. Iene, miene, mutte . . . iets overhaast bestelde ik zelfs bij Kabelshop.nl al een tweede (Aanloop) condensator 2.5 µF (Max. 450V, Fixapart K010809003) die 2 polen zou moeten hebben. Prijs EUR 1,95. Die tweede condensator heb ik echter niet nodig gehad (op dit moment moet ik hem zelfs nog ontvangen). Ik zal hem na ontvangst bewaren voor een eventuele toekomstige storing.

  Want inmiddels vond ik op internet de volgende aanvullende informatie:
  De twee boven elkaar liggende aansluitingen staan met elkaar in verbinding. Dus links is 2x pin 1, rechts is 2x pin 2. Dit leek zelfs bevestigd te worden (toeval of niet) door de behuizing zelf. Tussen de boven elkaar liggende aansluitingen lijkt een "bruggetje" in de behuizing zichtbaar.
  Dit soort condensatoren zouden niet polariteitsgevoelig zijn (bi-polair), ze hebben GEEN + of -, gewoon aansluiten dus. Dit leek bevestigd te worden door de condensator zelf (en verpakking) er wordt nergens een indicatie gegeven voor + of -.
  Een aanloopcondensator heeft een lagere werkspanning (250-350 Volt). Staat op de defecte condensator bv. 250 of 350 Volt, dan kan zonder probleem een van 400-450 Volt worden geplaatst. Staat op de defecte condensator bv. 400 of 450 Volt, dan NOOIT een condensator met een lagere spanning plaatsen. Oftewel: gewoon altijd een 400-450 Volt plaatsen.
  Ik heb (wanneer je de tekst met specificaties op de condensator zichtbaar - dus omhoog - plaatst) de 2 onderste polen afgeplakt met tape (geisoleerd). De 2 bovenste polen heb ik (willekeurig) aangesloten.

  Daarna heb ik de machine getest: een wasprogramma van 30 minuten verliep zonder problemen. Direct daarna een wasprogramma van 60 minuten verliep zonder problemen. Toen heb ik de vaatwasser weer ingebouwd.
  Gesteld op 10-11-2020 om 07:30

  Reageer op deze vraag Misbruik melden

 • Favoriet effi silent. Storing op de display is do7. Na reset dmv stekker er uit en weer erin start de pomp en water wordt aggepompt. Daarna weer do7. Gesteld op 3-9-2020 om 19:00

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
 • Hoe maak ik de onderste sproei arm los om school te maken? Gesteld op 11-5-2020 om 12:39

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
 • Mijn vaatwasser ES25X geeft code d03 en is niet droog na de was beurt
  Gesteld op 14-3-2020 om 07:43

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
 • Ben in bezit van een vaatwasser type
  1LF-073 IT En deze geeft de code FH aan en deze kan ik nergens vinden!
  Wie kan mij een antwoord geven op deze storing?
  Met vriendelijke groet Mandel Gesteld op 10-2-2020 om 19:09

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
 • Heb een Fagor afw machine, type ES 90 IT
  Start, neemt water op en stopt dan, geeft aan d 14.
  Laat het programma het water wegpompen, verwarm aan de onderkant met een hete lucht kachel en de machine doet t weer. Slaat de volgende keer weer stil, etc. Gesteld op 2-1-2020 om 10:47

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
 • Waar kan ik het type nummer vinden van de vaatwasser ? Voor op staat advanced intelligent systen AAA. Is hygiëne programma boven de 60 graden? Gesteld op 29-5-2019 om 07:14

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
 • Ik heb een fagor innovation vaatwasser waar ik blij mee ben. Ik heb hem al 9 jaar. Nu geeft hij tijdens het programma f9 aan. Ik kan nergens meer de gebruiksaanwijzing vinden. Nu is mijn vraag wat betekent F9 en wat moet ik dan doen of niet doen? Gesteld op 29-3-2019 om 08:11

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
 • Mijn lampjes stop, 70c, 60min, en 50c blijven knipperen . Wat kan hoeven probleem zijn. Ik heb ook stekker uit contact gehaald maar dat lost het niet op Gesteld op 1-9-2017 om 09:14

  Reageer op deze vraag Misbruik melden

Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product: Fagor Vaatwasser

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

 • lees eerst de handleiding door;
 • controleer of uw vraag al eerder door iemand anders is gesteld;
 • probeer uw vraag zo duidelijk mogelijk te stellen;
 • heeft u een probleem en al geprobeerd om dit op te lossen, vermeld dit erbij aub;
 • heeft u een oplossing gekregen van een bezoeker dan horen wij dat graag in dit forum;
 • wilt u een reactie geven op een vraag of antwoord, gebruik dan niet dit formulier maar klik op de knop 'reageer op deze vraag';
 • uw vraag wordt direct op de website gezet; vermijd daarom persoonlijke gegevens in te vullen;

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Uw vraag is op deze pagina toegevoegd

Wilt u een email ontvangen bij een antwoord en/of nieuwe vragen? Vul dan hier uw emailadres in.Info