• Ik heb de volgende vraag :
    bij cappuccino komt de stoom uit het pijpje in plaats van de melk. Ik probeer dit bakje koffie te redden met de functie “melkopschuimer”., welke mogelijkheid soms dan ook alleen stoom geeft. Het onderdeel, de opschuimer waar het stoompijpje aan zit, is volgens mij in orde. Ik verdenk zelf de inhoud van het deksel van de melkkan, ik krijg hem niet open en weet ook niet hoe dit opschuimsysteem werkt (vacuumzuigen ?) en kan dit ook niet op het forum vinden. Graag een gouden tip en wat uitleg hoe dit werkt.

    Hans


    Opmerking: te koude koffie

    Een van de oorzaken zoals men weet is de bovenste defecte heater van het thermoblok, dit bovenste thermoblok wordt opgeblazen door de onderliggende. Ook bij mij is deze defect en los dit op door heet water in de waterbak te doen en ook de kopjes voor te verwarmen met heet water. Koffie is dan heerlijk warm.


    Opmerking zetgroep zit beneden vast

    Meerdere keren op het forum gelezen en ook dit heb ik bij de hand. Naar mijn mening
    wordt dit veroorzaakt door het vet dat verhard is en waardoor de schroefdraad in het messing
    blokje op den duur defect raakt waarna dit blokje onder de eindschakelaar zakt.
    Het complete aandrijfsysteem kost ± € 120,00. De schroefdraad is M9 grof 22/inch, dit voor de handige knutselaar.
    Smeren af en toe met W4 of dun niet verhardend vet!

    Gesteld op 25-1-2018 om 21:55 in forum DeLonghi esam 4500 magnifica Misbruik melden
    • Antwoord op mijn eigen vraag:
      Bij enigszins openen van het deksel van de melkkan bleek er zodanig weinig in te zitten dat voor problemen zou kunnen zorgen. Toch maar een compleet opschuim/stoompijpje besteld en er op gezet, probleem opgelost! De oorzaak was simpel: de binnenkant van de uitgang van het pijpje was vervuild met bruine slurry die waarschijnlijk bij het ontkalken niet allemaal door het 1mm gaatje kan. Heb de oude schoon gekregen en nu dus een reserve onderdeel.

      Opmerking bovengenoemd onderdeel en met name de ringetjes:
      Indien je dit onderdeel verwijdert, let er dan op dat het zwarte ringetje van het aanvoer slangetje in het stoompijpje blijft zitten terwijl je dat er uit moet halen. De binnenkant van het zwarte en het rode ringetje van het stoompijpje vervuilen op den duur door vast gekoekte melk. De melkkan schuift hierdoor moeilijker over de ringetjes heen waardoor deze ringetje beschadigen en de afdichting slechter wordt.

      Hans
      4-02-2018
      Geantwoord op 4-2-2018 om 14:35

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info