• Beste raadgevers,
    Met de Delonghi 4500 van 7,5 jaar oud en 10.000 bakjes mee gezet heb ik flink problemen gekregen die ik tot op heden niet heb kunnen oplossen. Het probleem begon met stoomafname en dus geen cappuccino meer. Na het testen van de pomp, waarna bleek dat er zowel van binnen als elektrisch gezien niets mis mee was, heb ik de pomp vervangen. Na montage van de nieuwe pomp bleek die te werken, maar er kwam nagenoeg geen stoom en dus geen koffie. Na een poging warm water te tappen bleek de lekbak inmiddels volgelopen te zijn via het vierkante uitloopje.
    Ik maakte de fout door te denken dat het water via het zwarte slangetje van de diffuzer kwam. Om dit te bekijken heb ik boiler en diffuzer uitgebouwd, alles zag er perfect en schoon uit. Toch maar even de elementen gemeten en ja hoor, 83 Ohm, de bovenste was defect. Door mijn twijfels of het water door het zwarte slangetje kwam heb ik het rechter voorfront los gemaakt en zag dat er via het slangetje naar het T-stuk een open verbinding is met de pomp naar de lekbak. Als het water hierdoor de lekbak is ingelopen begin ik nu aan het magneetventiel te twijfelen, maar ken de functie niet.
    De kleppen heb ik elektrisch getest en waren in orde. Vwb de doorstroming en ook vanwege het probleem dat ik heb, is het volgende gedaan. De defecte boiler had ik niet terug geplaatst.
    1. Pomp laten draaien, slang naar boiler spoot water uit, lekbak liep vol via T-stuk vanaf de pomp.
    2. Verbinding pomp op T-stuk los gekoppeld en direct op ventiel aangesloten. Pomp laten draaien, magneetventiel spanningsloos, slang naar de boiler spoot ook nu water uit via het ventiel en verwarming kwam er water uit de slang naar het stoompijpje.
    3. Zie 2, maar nu het magneetventiel aangestuurd. Slang naar boiler blijft spuiten, uit de andere uitgang van het ventiel komt niets. Ook de stroom naar het stoompijpje is gestopt.

    Nadat ik alles spanningsloos had gemaakt heb ik op de slang van de diffuzer geblazen. Daarbij bleek dat de lucht uit de slang van het stoompijpje kwam (dus via ventiel en verwarming).

    De conclusie van mij is dat de andere kant van het ventiel een ingang is die gevoed wordt uit de diffuzer. De twee verwarmingen komen in serie te staan ivm de stoomproductie. Hiermee is mijn probleem nog niet opgelost omdat ik niet weet wat de 15 bar stoomdruk voor invloed op het systeem heeft (waarom het water nog steeds in de lekbak loopt).

    Een beetje lang verhaal, maar misschien kan iemand mij erbij helpen en draagt het bij tot een oplossing.

    Mvg,
    Hans

    Gesteld op 12-3-2017 om 22:17 in forum DeLonghi esam 4500 magnifica Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info