• Zoals velen op dit forum krijg ik al enige tijd de melding over de maalgraad en afgiftegroep. Ik hoor de pomp dan zacht zoemen en er komt geen water. Ook niet uit het tapkraantje. Op een bepaald moment deed ie het ineens weer en ben er nu achter dat als ik het apparaat uit zet na het tappen van een of meerdere kopjes koffie en direct weer aanzet als ik weer een nieuw bakkie lust het apparaat goed blijkt te werken. Vergeet ik het apparaat na het tappen van de koffie uit te zetten zodat die na 2 uur zichzelf uitschakelt dan kan ik het wel schudden dan moet ik het apparaat een aantal uren uit laten staan voordat die het weer doet. Heeft dus waarschijnlijk relatie met de temperatuur in het apparaat. Zou dit ook een plakkend pomp kogeltje zijn?

    Gesteld op 6-2-2017 om 16:37 in forum DeLonghi esam 4500 magnifica Misbruik melden
    • Zou best wel eens de oorzaak kunnen zijn als je de pomp niet duidelijk hoort.. Kunststof kogeltje van de pomp die als terugslagklepje funktioneert een keer schoonmaken.
      Meestal werkt dat voor een tijdje en komt probleem weer terug.
      Compleet nieuwe pomp kost ca €20,-
      Vervangen is even veel werk als kogeltje schoon cq droog maken. Is goed te doen.. Geantwoord op 6-2-2017 om 16:56

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Als je na schoonmaken achterwand een tijdje niet monteert kan je snel bij de pomp komen om e.e.a. uit te proberen. Geantwoord op 6-2-2017 om 16:59

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • OPGELOST. Eerst geprobeerd het kogeltje schoon te maken, Maar dat hielp niet, was ook niet vuil. Ook het rubbertje aan de andere zijde van het pompuitloopje gedemonteerd. Zonder resultaat. Dus toch maar de pomp vervangen. Werkt nu goed. Tijdens de reparatie is er waarschijnlijk ook wat vocht in het schakelaartje van het koffiedikbakje gekomen. Daardoor in eerste instantie steeds de melding Koffiedikbakje plaatsen, er later ook de melding Ledig koffiedikbakje (terwijl het leeg was). Opgelost door het schakelaartje te verwijderen en door te spuiten met contactspray. Het aardige is nu dat ik nu weet dat er gewoon een tellertje is wat het aantal kopjes koffie telt en daarmee bepaald of het bakje geleegd moet worden (8 (?) kopjes). Dus er wordt niet echt 'gekeken' of het bakje vol zit. Het schakelaartje reset dit tellertje bij het uitnemen van het koffiedik bakje. Weer wat geleerd. Geantwoord op 4-3-2017 om 21:03

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info